Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Legújabb testamentum (2015)

Le tout nouveau testament
Filmadatlap
 
27
Szereplők
15
Vélemények
32
Képek
3
Videók

Galéria (32)

Yolande Moreau

Videók (3)

 
Reitman   2022. 08. 04.

legújabb vélemény

0

Nagyon aranyos film, de nem a legjobb.

 
erare   2016. 07. 24.

0

Tré bien! Nagyon jó! Ezzel a két szóval tudnám jellemezni ezt a kesernyés komédiát. Számtalan kedves jelenetem van, melyekre ha visszagondolok, önkéntelenül mosolyra húzódik a szám. Remekül megszerkesztett, felépített alkotás. Egy valami volt, ami za... több»

 
Deku   2017. 10. 22.

0

Nem nagyon találok szavakat arra, hogy milyen rémesen alul teljesített ez a film. Katasztrofálisan gyengén alakult ez a film. Elszúrták az egész filmet és egy árva pontot sem adnék neki mert annyira rémes lett.

 
Dorkateo   2016. 07. 12.

0

Nálam eggyel gyarapodott a különös filmek listája: a Forrest Gump, az Ádám almái, a Grand Hotel Budapest és mások mellé megérkezett ez a film is. Itt még Cathrine Deneuve is tetszett :). Persze, lehetne abszurdabb, de nekem pont ennyire komolytalanul tetszik. Jó kis fricska.

 
BoBamburg   2018. 08. 17.

0

Teljesen eredeti, szép, vicces, megható és szórakoztató. Ezekkel lehetne a legjobban jellemezni a filmet. A legelején beindul egy erős mindfuck sorozat, közepére kissé leül, átmegy a hagyományos lassab, európai drámába, majd a végére megint visszahozza a masszív őrületet. Határozottan jó film.

 
VFTS   2016. 08. 04.

0

A film eleje és a vége jó, a közepe elég unalmas bár akkor is van benne pár jó poén. A történet jó elgondolkodtató. Egyszer nézhető, ha csak a poénok érdekelnek elég az előzetest megnézni.

 
ANdraS   2016. 09. 06.

0

Én nagyon vártam ezt a filmet, mivel a rendező az egyik legjobb filmet amit valaha láttam rendetze (Mr. Nobody). Nem is volt meglepetés, hogy a szerző kézirata itt is érezhető volt, de hát valahogy a filmnek hiányzot a logika és valami mélyebb jelent... több»

A film összbevétele 15 709 652 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 17 191 581 forintot termelt. A hazai mozik összesen 13 718 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Van egy jelenet, ahol az anya megpróbálja megölni a fiát, Georg-ot, aki Down-szindrómás. Ez utalás az És a nyolcadik napon című filmre, amit szintén Jacob van Dormael rendezett, és George, a főszereplő Down-szindrómás.

(VFTS)
 

Az alkotás díszletterve 2015-ben az Európai Filmakadémia Legjobb díszlet kategóriájának győztese volt.

(erare)
 
Belga vallásparódia nevettette meg a drámáktól megfáradt fesztiválozókat Cannes-ban, amelyben a kisstílűen szadista Úristen unalmában Brüsszelből cseszteti az emberiséget. Kicsivel több abszurddal és kevesebb komédiával ez a film még nagyobbat szólt volna. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA. több»
 
A legújabb testamentum megírására azért van szükség, mert Isten egy kissé elszállt a saját dicsőségére. Életünket már-már olyan szinten pokollá teszi, hogy azt saját lánya, Ea sem nézheti tétlenül. Megérett az idő a változásra, a halandóság még soha nem volt ilyen vicces. több»
 
A belga rendező, Jaco Van Dormael mindenkit meglepett: már a Mr. Nobody sem volt egyszerű eset, de legújabb filmjével is képes volt újat mondani. Például komolyan viccelődni a halállal kapcsolatban. több»