Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
31
Szereplők
27
Vélemények
13
Képek
1
Videók
A bájkeverő
 
dailyfilmsan   2020. 02. 11.

legújabb vélemény

Nagyon szeretem ezt a filmet, persze sokszor csak Brendan Fraser briliáns átalakulásai miatt mintsem a történet egésze miatt. A maszkosok a jelmezesek de még az írók is erősen közre játszottak a film sikeréért. Még ma is megállja a helyét sok már vígjáték mellett, ugyanis ez a film egy erős kritikai szemlélet a be nem teljesült szerelem kifigurázása és a valóság megtestesülése. Na meg persze a főszereplők kimagasló alakítása is egy példa a film időt állására.

 
indingo   2016. 02. 18.

Hihetetlen, hogy már több mint 15 éves a film. Nagyon jó ötlet, kiváló megvalósítással. Fraser maszkjai nagyon jók, vörösként nagyon ronda. Az ördög mindig teljesíti ugyan a kéréseket, de picit elvesz, gondolva itt a kosárlabdázóra.


 
Szilonka   2017. 06. 06.

Remek vígjáték, pedig már ezer éves. Igazi mese film, nagyon ütős és megunhatatlan poénokkal. A végén kiderül, legjobb minden úgy, ahogy van.

 
TomÁcs   2018. 04. 16.

Nagyon viccesre sikeredtek ezek a kis történetek,amiken a főhős keresi önmagát. Különbözőek a sztorik és mindben volt valami igazság. A vége is tanulságosra sikeredett.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

Brendon Fraser egyik legjobb régebbi vígjátéka. Imádom. Akármikor újra tudom nézni és szétnevetem rajta magam, ahogy próbálkozik hogy álmai nője észrevegye és vele legyen. Érzelmes és romantikus film, mely ráadásul happy end is. A ördög karaktere pedig zseniálisan lett felépítve.

 
Bazzzsi   2017. 11. 20.

Nagyon egyedi film, rengeteg jó poén van benne és ami a legfontosabb, hogy úgy vagyunk jók ahogy vagyunk. Nem kell semmin változtatni, ha valakinek nem tetszik akkor elmehet a....

 
Norbert93   2019. 05. 05.

Hol vannak az ilyen vígjátékok?

Faust története humorosabb és modernebb köntösben. Irónia és balszerencse szempontjából telítve van a film és végül megannyi kívánságot követően a hős visszaérkezik oda, mint ahonnan indult, de az utazás toposzának hatására teljesen új emberként.

Elizabeth Hurley
Elizabeth Hurley
Elizabeth Hurley
Brendan Fraser
Elizabeth Hurley
Elizabeth Hurley
Elizabeth Hurley
Elizabeth Hurley

A film összbevétele 90 383 208 dollár volt (imdb.com).

 

Ez a második alkalom, amikor David Newman zeneszerző és Harold Ramis rendező együtt dolgozott.

(dailyfilmsan)
 

Brendan Fraser már megkezdte a Múmia második részének forgatását a Bájkeverő befejezése előtt. A színész nagyon elfoglalt volt, és csak meghatározott napokon ért rá. Emiatt Harold Ramis rendezőnek és legénységének Angliába kellett utaznia, és ott felvenni néhány jelenetet.

(dailyfilmsan)
 

A fekete sportautó, amelyet Elizabeth Hurley vezet a film elején, egy Lamborghini Diablo.

(dailyfilmsan)
 

A producer, Trevor Albert elmondása szerint Elizabeth Hurley a filmben saját iskoláslány jelmezét viselte.

(dailyfilmsan)
 

Az Ördög kutyáit Dudley-nak és Peternek hívják. Ez utalás a Bájkeverő (1967) című komédia főszerepeit alakító színészekre, Dudley Moore-ra és Peter Cookra.

(ps)
 

Elizabeth Hurley 19 különböző ruhában jelenik meg a filmben.

(ps)
 

A film egy korábbi, hosszabb változatában Elliot még szerencsétlenebb volt, de a tesztközönségnek nem tetszett a karakter.

(ps)
 

Az ördög a tábláról a n>2, x^n + y^n = z^n egyenletet törli le, amit Fermat vetett fel 1630-ban. Erről a nem túl bonyolultnak tűnő formuláról csak a kilencvenes években sikerült bebizonyítania Andrew Wiles-nak, hogy nincs megoldása.

(ps)
 

Amikor Elliot gitáron játszik, valójában Harold Ramis játéka hallható.

(ps)
 

A film az 1967-es Bájkeverő (1967) című komédia újragondolt adaptációja.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.