Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

A bájkeverő (2000)

Bedazzled
Filmadatlap
 
30
Szereplők
29
Vélemények
23
Képek
1
Videók

Galéria (23)

Elizabeth Hurley
Elizabeth Hurley
Elizabeth Hurley
Brendan Fraser
Elizabeth Hurley
Elizabeth Hurley
Elizabeth Hurley
Elizabeth Hurley

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 12.

legújabb vélemény

0

Egy aranyos film jópofa kalandokkal és jó kis sztorival. A lényeg, ami egyfajta üzenet is embertársainknak: nem biztos, hogy mindig változtatni kell, ha valami nem működik. Talán meg kellene javítani. Elizabeth Hurley meg egy bitang jó nő, már csak miatta is érdemes megnézni a filmet.

 
indingo   2016. 02. 18.

0

Hihetetlen, hogy már több mint 15 éves a film. Nagyon jó ötlet, kiváló megvalósítással. Fraser maszkjai nagyon jók, vörösként nagyon ronda. Az ördög mindig teljesíti ugyan a kéréseket, de picit elvesz, gondolva itt a kosárlabdázóra.

 
dailyfilmsan   2020. 02. 11.

0

Nagyon szeretem ezt a filmet, persze sokszor csak Brendan Fraser briliáns átalakulásai miatt mintsem a történet egésze miatt. A maszkosok a jelmezesek de még az írók is erősen közre játszottak a film sikeréért. Még ma is megállja a helyét sok már víg... több»

 
Szilonka   2017. 06. 06.

0

Remek vígjáték, pedig már ezer éves. Igazi mese film, nagyon ütős és megunhatatlan poénokkal. A végén kiderül, legjobb minden úgy, ahogy van.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

0

Brendon Fraser egyik legjobb régebbi vígjátéka. Imádom. Akármikor újra tudom nézni és szétnevetem rajta magam, ahogy próbálkozik hogy álmai nője észrevegye és vele legyen. Érzelmes és romantikus film, mely ráadásul happy end is. A ördög karaktere pedig zseniálisan lett felépítve.

 
Norbert93   2019. 05. 05.

0
Hol vannak az ilyen vígjátékok?

Faust története humorosabb és modernebb köntösben. Irónia és balszerencse szempontjából telítve van a film és végül megannyi kívánságot követően a hős visszaérkezik oda, mint ahonnan indult, de az utazás toposzának hatására teljesen új emberként.

 
Bazzzsi   2017. 11. 20.

0

Nagyon egyedi film, rengeteg jó poén van benne és ami a legfontosabb, hogy úgy vagyunk jók ahogy vagyunk. Nem kell semmin változtatni, ha valakinek nem tetszik akkor elmehet a....

A film összbevétele 90 383 208 dollár volt (imdb.com).

 

Ez a második alkalom, amikor David Newman zeneszerző és Harold Ramis rendező együtt dolgozott.

(dailyfilmsan)
 

Brendan Fraser már megkezdte a Múmia második részének forgatását a Bájkeverő befejezése előtt. A színész nagyon elfoglalt volt, és csak meghatározott napokon ért rá. Emiatt Harold Ramis rendezőnek és legénységének Angliába kellett utaznia, és ott felvenni néhány jelenetet.

(dailyfilmsan)
 

A fekete sportautó, amelyet Elizabeth Hurley vezet a film elején, egy Lamborghini Diablo.

(dailyfilmsan)
 

A producer, Trevor Albert elmondása szerint Elizabeth Hurley a filmben saját iskoláslány jelmezét viselte.

(dailyfilmsan)
 

Az Ördög kutyáit Dudley-nak és Peternek hívják. Ez utalás a Bájkeverő (1967) című komédia főszerepeit alakító színészekre, Dudley Moore-ra és Peter Cookra.

(ps)