Meghalt a Halloween-filmekben Michael Myerst alakító George P. Wilbur

81 éves korában elhunyt George P. Wilbur kaszkadőr, aki többek között Michael Myers karakterét alakította a Halloween-filmekben.

Wilbur a 60-as években John Wayne dublőreként kezdte filmes pályafutását, a későbbi években pedig olyan nagysikerű produkciókon dolgozott, mint a A majmok bolygója III. - A menekülés és A menekülő ember, illetve szerepelt a Mission: Impossible, The Six Million Dollar Man, a Magnum és a Dynasty sorozatokban.

George P. Wilbur pályafutása során közel 134 produkcióban volt látható, köztük a Sam Raimi rendezésében készült 2002-es Pókember film, A bájkeverő, a Szerelmünk lapjai, a Csúcsformában, Rés a pajzson, Casino és még hosszan sorolhatnánk.

Michael Myers megformálása viszont kétségtelenül az egyik legfontosabb szerepének számít, hiszen a kritikusok a karakter megjelenését a horror műfajának nagy megújulásának tartják egyúttal, így Wilbur nélkül a Halloween franchise nem tartana ott, ahol ma tart.

George P. Wilburt lánya, Gena Wilbur gyászolja. Nyugodjon békében!

 

#1
George P. Wilbur

George P. Wilbur

szül. 1941. 03. 06. - elhunyt 2023. 01. 01.
Kent, Connecticut, Egyesült Államok
George Peter Wilbur 1941. március 6-án született Kent, Connecticut, Egyesült Államokban. Amerikai színész és kaszkadőr. Olyan filmekben kaszkadőrködött, mint A majmok bolygója, Poszeidon katasztrófa, Pokoli torony, A fehér bölény, A szivárvány alatt, Talen kardja - Harc a mágia ellen, Tűzgyújtó, Kopogó szellem 2., Drágán add az... több»