Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
107
Vélemények
12
Képek
1
Videók
Rachel McAdams
Ryan Gosling
James Garner
Gena Rowlands
James Garner
Gena Rowlands
Rachel McAdams
Rachel McAdams
Ryan Gosling
 
Blank   2020. 03. 17.

legújabb vélemény

Imádom ezt a filmet nagyon. Olvastam a könyvet is belőle. Remek színészi alakítás.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 12. 27.

A Nicholas Sparks regényéből készült film tipikus első randis mozi, ha egy pasi be szeretne vágódni választottjánál, akkor ezzel a történettel nem lőhet nagyon mellé. Egy igazán szerethető karakterekkel kombináló film, amelyben simán elhisszük, hogy a két főszereplő oda meg vissza vannak egymástól. Ez talán abból is adódhat, hogy (ha jól tudom) Rachel McAdams és Ryan Gosling éppen együtt jártak a forgatás alatt. Megható a keretes szerkezet, ahogy az idős szerelmes pár küzd azért, hogy szerelmüket megőrizzék emlékezetükben és az ő naplójukon keresztül bontakozik ki fiatalkori történetük. Érdekes Goslingot karrierje elején látni, s bár ebben a filmben is szépfiút alakít, de még nem azt a kigyúrt, tökéletes pasi zsánert hozza, amit mondjuk később az Őrült, dilis szerelemben domborít. McAdams karrierje is a Szerelmünk lapjai után vett komolyabb fordulatot. A filmet tehát csak szeretni lehet, kategóriáján belül az egyik legjobb romantikus film.


 
Deku   2017. 07. 18.

Kellemesen kikapcsolt és szívesen néznék még bármikor ilyen filmet. Egyszerűen szívbemarkoló tudott lenni még férfi szemszögből is. Annyi hibája volt csak, hogy kissé átlagos a történet.

 
dailyfilmsan   2018. 05. 27.

Egy nagyon szép történet egy nagyon szép könyvből ! randifilmnek nem ajánlanám mert túl csöpögős . A két fiatal története az a láthatatlan erős kötelék ami összefonta őket talán nem is létezik a való világban vagy csak ritkán előforduló dolog. A szereplők nagyon jól hozzák az érzelmekkel túlfűtött karaktereket. Lehet a játékuknak hinni. Alie karakterének habitusa kicsit idegesítő de nem annyira, hogy ne lehessen elfogadni. Az pedig, hogy mindig-mindig visszatértünk az idős változatukhoz csak a szerelmet volt hivatott még jobban kiemelni. A fáradhatatlan küzdelmet. Szép film, de veszélyesen romantikus.

 
Berto49   2017. 05. 18.

Nem valószínű, hogy lesz olyan idő, amikor újra meg fogom nézni, mert az az igazság, hogy untam. Sokkal jobbra emlékeztem, de most újranézve bizony eléggé giccses. Amikor először láttam az újdonság erejével hatott és csak a vége felé jöttem rá, hogy a könyvből felolvasott történet saját maguk fiatalkori emlékei. Most ez a meglepetés elmaradt. Már a kezdő képsorok is kicsapták a biztosítékot, a vége pedig az együtthalásról számomra émelyítő. Érdekesség, hogy a rendező Nick Cassavetes a saját édesanyját rendezte Allie szerepében. Major Melinda sipítozó hangja élvezhetetlen számomra. Elátkozom azt, aki a szinkronizálást feltalálta.

 
A film tulajdonképpen saját életlensége miatt nem mondható giccsesnek és hatásvadásznak. Ez utóbbi önmagában pozitívum lenne, de az, hogy a Szerelmünk lapjai mindezt fantáziátlanságával és sekélyes karaktereivel érte el, már kevésbé. több»

A film összbevétele 116 072 707 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben található több olyan használati tárgy is, melyet még nem ismertek a negyvenes években.

(Archívum)
 

A két főszereplő ugyanabban a kórházban születtek.

(Archívum)
 

Ryan Gosling a film sok jelenetében improvizált. Közülük sok ikonikussá is vált, például amikor a film végén Allie-nek választania kell a két férfi között és Noah megkérdezi, hogy mit akar a lány.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.