Hazel Grace (Shailene Woodley) és Gus (Ansel Elgort) egyszerű, szerelmes kamaszoknak tűnhetnek, kapcsolatuk azonban korántsem mindennapi. A két fiatal a rákbetegek önsegítő csoportjában talált egymásra. Szerelmükön keresztül megtapasztalják az önfeledt, felhőtlen, szabad élet érzését,… több»
Több John Green regényt olvastam már és mind olyanok, amelyek megfilmesítésre érdemesek. A Csillagainkban a hiba és a Papírvárosok esetében már láthattuk is a végeredményt (de ott van még pl. a Will&Will is, szerintem nem kell sokat várni, hogy azt a... teljes kritika»
A halálról nehéz befogadható módon írni vagy filmet készíteni, hiszen a nyugati kultúra tabuként kezeli a témát. A John Green könyvéből készült alkotás mégis elérte nálam azt, amit sok más hasonló témájú film nem: végignéztem. Shailene Woodley alakítása bájos és hiteles, Ansel Elgorttal pedig remekül működik köztük a kémia, hiszen nem árulok el nagy titkot, hogy a drámai vonal ellenére egy romantikus tinifilmmel van dolgunk. Azonban nem kell megijedni, mert korántsem a szokásos, giccsbe fulladt katyvaszról van szó, hanem egy nagyon is érett és felkavaró alkotásról. Remek párbeszédek, nagyszerű alakítások jellemzik a történetet, és rengeteg morális kérdés kerül megválaszolásra mind a szülő-gyermek viszonyokkal kapcsolatban, mind pedig a szerelem kontra halálos betegség vonatkozásában, szóval nem árt zsebkendőt előkészíteni, mert ez a film néhol nagyon-nagyon szívbemarkoló. Ráadásként Willam Dafoe is feltűnik egy meglehetősen érdekes karakter képében. Elgondolkodtató, szép film, egy esős délutánon kitűnő időtöltés.
Nem volt rossz, maga a történet sajnos már eléggé elcsépelt. Beteg az egyik fél, de beleszeret a másikba és ott az a bizonyos "de mi lesz akkor így". Maga a megvalósítás és a színészi alakítás is jó volt, egy délutáni kis filmnézésre megfelel, de semmi több.
Csodálatos, igazi léleksimogató filmalkotás.....az utóbbi idők egyik legjobbja...be is került nálam a kedvenc filmek közé... Számomra azt üzeni a film, hogy mindegy, hogy az ember 14 vagy 60 évet él a lényeg, hogy az életét mennyi tartalommal tölti ... több»
Isaac karaktere eredetileg szőke hajú volt a John Greens regényében, de Nat Wolff haja a filmben fekete maradt.
(dailyfilmsan)A film forgatókönyve a 2012-es fekete listán szerepelt. A lista a legjobb le nem forgatott forgatókönyveket szedi össze évről évre.
(dailyfilmsan)A film kiadása után ellopták az utcai padot, ahol Hazel és Gus ültek és ölelkeztek. Kis idő után a padot visszahelyezték, de Amsterdamban. Azóta turistalátványossággá nőtte ki magát a pad, és oda járnak a szerelmesek fényképezkedni.
(dailyfilmsan)Mae Whitman is esélyes volt Hazel szerepéra, sőt a regény írójának, John Greennek ő volt a választottja egészen addig, míg nem találkozott Shailene Woodley-val a próbán, és meg nem hallgatta a színésznőt.
(dailyfilmsan)Augustus Watersneg eredetileg John Green regényében mélykék szeme volt, de a filmben Ansel Elgort szeme mogyoróbarna.
(dailyfilmsan)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »