Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Az ember, akit Ovénak hívnak (2015)

En man som heter Ove
Filmadatlap
 
26
Szereplők
26
Vélemények
16
Képek
4
Videók
Az ember, akit Ovénak hívnak

Galéria (16)

Rolf Lassgård
Bahar Pars
Bahar Pars
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård
Viktor Baagøe
Bahar Pars
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård
Tobias Almborg
Bahar Pars

Videók (4)

 
Sebes Gábor   2022. 05. 13.

legújabb vélemény

0
Meghatódtam, pedig nem szoktam

Egy végtelen kedves film valakiről, aki elvesztette a hitét a világban, az emberekben. Óriási szerencse, hogy csupa olyan emberrel él együtt lakótelepen, aki természetes eszük, normális, szerető viselkedésük mellett kirántják a figurát depresszív magányból. Rendkívüli zordsága mellett közönségképes. Csak ajánlani tudom, kemény két óra, de megéri.

 
Thibo84   2019. 01. 13.

0

Egyik ismerősöm ajánlotta, mondván, hogy egy jó kis szórakoztató film. De ez nem csak egy vígjáték, hanem egy érzelmi hullámvasút is. Míg az egyik pillanatban a poénokon röhögünk, vagy együtt örülünk a karakterekkel, a másik pillanatban meg már búsla... több»

 
Berto49   2016. 12. 14.

1

Idei bemutató, a könyvről pedig áradoznak, ezért hozzáfogtam a megnézéséhez. Átlagos nézhető film, sokakkal ellentétben nekem volt szükségem papírzsebkendőre. A mogorva és zsémbes Ove belsejében hatalmas szív rejtőzött. Rejtve a másságot és a multiku... több»

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Ez a film valóságos gyöngyszem, tökéletes volt minden téren, a karakterek nagyon szuperek, a történet pedig bitang erős és szórakoztató. Nagyszerű lett ajánlom mindenkinek.

 
HercegPeter   2018. 01. 18.

0

A skandinávoknál még mindig megy a jó filmek gyártása. Ez egy nagyon jól kidolgozott intelligens történet, kis Forrest Gump beütéssel. Számomra hatalmas pozitív meglepetés volt. Itt a bizonyíték, hogy jó filmet lehet csinálni szex, gyilkolászás és ká... több»

 
dailyfilmsan   2019. 03. 02.

0

Szívhez szóló történet. Az ember aki a magány labirintusába veszett és végül kitalál. Ove története nagyon szép és életszagú. Hiszen mindenki belesavanyodik az egyedüllétbe. Vicces és jó a hangulata nagyon. Engem elvarázsolt a film.

 
hszpp   2017. 02. 05.

0

Nagyon tetszett ez a művész film. Magába roskadó, szomorú,s életunt viszonylag idősebb úriemberre rámosolyog az élet kedve...:) Kifejezetten aranyos történet, noha elég depressziósnak indult. Nekem tetszett:)

A film összbevétele 30 691 696 dollár volt (imdb.com).

 

A 29. Európai Filmdíj három díjára (közönségdíj, legjobb vígjáték, legjobb színész) jelölték a filmet.

(ps)
 

Rolf Lassgård 59 éves volt, amikor megkezdődtek a forgatások, éppen olyan idős, mint a karakter, akit alakít.

(ps)
 

A film Fredrik Backman azonos című regénye alapján készült.

(ps)
 
Giccsbeforduló és szentimentális film Az ember, akit Ovénak hívnak, de ezt értsük a lehető legjobb értelemben. Egy objektív mozifanatikus csak bűntudattal rajonghat érte, a benne lakozó átlagos nézőt azonban biztosan elvarázsolja majd az utóbbi évek legnagyobb svéd kasszasikere. 7/10 több»
 
Nagyszerű élmény, ha valaki a szokásostól, Hollywoodtól eltérően akarja megcsodálni az idő múlásának infantilizáló hatását. több»
 
Backman kacagtató és szívszorító mozzanatokban is bővelkedő regényét nem sikerült a maga maradéktalan sokrétűségében vászonra adaptálni, de azért így is egy kedves mozi kerekedett belőle. 70% több»