Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
81

Az ember, akit Ovénak hívnak

(En man som heter Ove)
Az ember, akit Ovénak hívnak
 
jazzy  2016. 07. 07. 19:12

Sajnos a színészi játék mindent elrontott ebben a filmben. Nagyon zavaró volt, hogy nem tudtam megfeledkezni a színészektől, s elúszni a történettel, mert tisztán átjött, hogy ezek az emberek csak játszanak. Nem volt hiteles a művészetük. Mindent felnagyítottak, minden mondatuk mesterkélt volt. Pedig maga a történet nagyon megfogott, többet ki lehetett volna hozni a produkcióból.

 
hszpp  2017. 02. 05. 18:23

Nagyon tetszett ez a művész film. Magába roskadó, szomorú,s életunt viszonylag idősebb úriemberre rámosolyog az élet kedve...:) Kifejezetten aranyos történet, noha elég depressziósnak indult. Nekem tetszett:)

 
Deku  2017. 08. 30. 00:01

Ez a film valóságos gyöngyszem, tökéletes volt minden téren, a karakterek nagyon szuperek, a történet pedig bitang erős és szórakoztató. Nagyszerű lett ajánlom mindenkinek.

 
Berto49  2016. 12. 14. 16:50

Idei bemutató, a könyvről pedig áradoznak, ezért hozzáfogtam a megnézéséhez. Átlagos nézhető film, sokakkal ellentétben nekem volt szükségem papírzsebkendőre. A mogorva és zsémbes Ove belsejében hatalmas szív rejtőzött. Rejtve a másságot és a multikultúra elfogadását propagálja a film, a leginkább szembetűnő jegy az, hogy akivel leginkább meg tudta értetni magát az egy iráni menekült nő volt, terhesen a harmadik gyerekével. A film annyira nem tetszett, hogy elolvassam a könyvet is. Egy igazán jó van a filmben, ő pedig a főszereplő: Rolf Lassgård. Remekül játszik, a film végére megkedveltem.

 
moviewer  2017. 08. 15. 16:02

Számomra elég nehezen nézhető film volt. Egymást váltották a vontatott és unalmas, zavaró és idegesítő, megható, letaglózó és szomorú jelenetek. Egy biztos, a film nagyon sokat ad lelki és érzelmi vonatkozásban. Viszont a műfaji besorolással nem igazán értek egyet, ezt a filmet közel sem nevezném vígjátéknak.

Rolf Lassgård
Bahar Pars
Bahar Pars
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård
Viktor Baagøe
Ida Engvoll
Filip Berg
Bahar Pars
Rolf Lassgård
Rolf Lassgård
Tobias Almborg
Bahar Pars
Movieaddicts:Az ember, akit Ovénak hívnak
Morcos öregekről már sok filmet forgattak, akadtak köztük jobbak is, és ez a film méltán tartozik közéjük. A sok hollywoodi produkció között örvendetes egy ilyen filmet is a hazai mozik kínálatában látni. 7/10
VOX - Az ember, akit Ovénak hívnak
Backman kacagtató és szívszorító mozzanatokban is bővelkedő regényét nem sikerült a maga maradéktalan sokrétűségében vászonra adaptálni, de azért így is egy kedves mozi kerekedett belőle. 70%
Filmtekercs: Szentesített szentimentalizmus
Giccsbeforduló és szentimentális film Az ember, akit Ovénak hívnak, de ezt értsük a lehető legjobb értelemben. Egy objektív mozifanatikus csak bűntudattal rajonghat érte, a benne lakozó átlagos nézőt azonban biztosan elvarázsolja majd az utóbbi évek legnagyobb svéd kasszasikere. 7/10
 

A 29. Európai Filmdíj három díjára (közönségdíj, legjobb vígjáték, legjobb színész) jelölték a filmet.

(ps)
 

Rolf Lassgård 59 éves volt, amikor megkezdődtek a forgatások, éppen olyan idős, mint a karakter, akit alakít.

(ps)
 

A film Fredrik Backman azonos című regénye alapján készült.

(ps)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.