Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

500 nap nyár (2009)

(500) Days of Summer
Filmadatlap
 
28
Szereplők
47
Vélemények
24
Képek
3
Videók

Galéria (24)

Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt
Zooey Deschanel
Joseph Gordon-Levitt
Zooey Deschanel
Joseph Gordon-Levitt
Zooey Deschanel
Joseph Gordon-Levitt
Zooey Deschanel
Joseph Gordon-Levitt
Zooey Deschanel
Joseph Gordon-Levitt
Zooey Deschanel

Videók (3)

 
KCintia   2021. 08. 25.

legújabb vélemény

0
Nem csalódtam

Filmeket keresgéltem egy kis esti lazításhoz, és erre esett a választásom. Be kell vallanom, hogy nekem nagyon tetszett. Nem volt az a szokványos, romantikus, klisés love story, bár az elején a film fel is hívja rá a figyelmedet, hogy ne számíts "csöpögős" filmre. Nekem a karakterek bejöttek mind a kis egyedi tulajdonságaikkal együtt.

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 13.

1

Kedvelem Joseph Gordon-Lewitt játékát, csak ezért néztem meg ezt a filmet, hiszen nem az én műfajom. De nem csalódtam, sőt! Kifejezetten szép és megható film az emberi kapcsolatokról és a megválaszolatlan kérdésekről. A miértekről, hogyanokról és a talánokról. Egyszóval az életről.

 
Ms. Akárki   2019. 07. 30.

1

Rendkívül lehangoló és nyomasztó romantikus történet. Nem a megszokott giccses sablonokat veszi elő inkább életszerűbb, melyből a film varázsa is jön. Joseph Gordon-Levitt miatt néztem meg eredetileg de nem bántam meg. Nyomasztó de tanulságos történet.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 08. 02.

0
Egyszer fenn, egyszer lenn

A sok idétlen és semmitmondó romkom világában igazi érték egy ehhez hasonló romantikus film, amely bizony fel meri vállalni a nem túl happy endet és bemutatja a párkapcsolati hullámvölgyeket is (egyszer fenn, egyszer lenn). Sok ikonikus jelenetet lá... teljes kritika»

 
VvV   2018. 12. 28.

0

A Gordon-Levitt - Deschanel páros nagyon izgalmas együtt. Tetszett a története, hogy nem egy szokvány befejezéssel ér véget.

 
Timcsi   2019. 02. 20.

0

Két mostanában méltatlanul mellőzött remek színésszel készült kellemes romantikus történet.

 
Milanman   2015. 02. 11.

0

Az 500 nap nyár az egyik legklasszabb film, amit valaha csináltak a szerelemről. Nem a szokásos minden áron való happy endet próbálja erőltetni, hanem nagyon is életszagúan bizonyítja, hogy van olyan, amikor alapvetően akár minden klappolhatna egy ka... több»

A film összbevétele 60 722 734 dollár volt (imdb.com).

 

Egyes rajongói teóriák szerint a film végén, a parkban játszódó jelenet (amikor Summer és Tom egy padon ülve beszélgetnek) csak Tom képzeletének szüleménye.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Summer alakját Scott Neustadter forgatókönyvíró korábbi barátnője, Jenny Beckman ihlette, akit a film legelején meg is említenek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A táncos jelenetnél a parkban szándékosan nem használtak piros színeket, a szerelem jelképeként a kék és annak árnyalatait használták, így Tom körül mindenki kék ruhában táncol. A jelenetben pedig a Hall and Oates zenekar My Dreams Come True című dala szól. A zenekart még egy rövid vendégszereplésre is felkérték a filmhez, de az utolsó pillanatban visszamondták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Paul Cezanne Blue Vase című festményének másolata látható Summer lakásán.

(mamiéstöti2)
 

A napok számát mutató képkockák különböző fényárnyalatúak a filmben a kapcsolat státuszától függően.

(mamiéstöti2)