Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
79%

500 nap nyár (2009)

(500) Days of Summer
Filmadatlap
 
28
Szereplők
45
Vélemények
15
Képek
3
Videók
500 nap nyár
 
Ms. Akárki   2019. 07. 30.

legújabb vélemény

Rendkívül lehangoló és nyomasztó romantikus történet. Nem a megszokott giccses sablonokat veszi elő inkább életszerűbb, melyből a film varázsa is jön. Joseph Gordon-Levitt miatt néztem meg eredetileg de nem bántam meg. Nyomasztó de tanulságos történet.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 08. 02.

Egyszer fenn, egyszer lenn

A sok idétlen és semmitmondó romkom világában igazi érték egy ehhez hasonló romantikus film, amely bizony fel meri vállalni a nem túl happy endet és bemutatja a párkapcsolati hullámvölgyeket is (egyszer fenn, egyszer lenn). Sok ikonikus jelenetet lá... teljes kritika»


 
VvV   2018. 12. 28.

A Gordon-Levitt - Deschanel páros nagyon izgalmas együtt. Tetszett a története, hogy nem egy szokvány befejezéssel ér véget.

 
Timcsi   2019. 02. 20.

Két mostanában méltatlanul mellőzött remek színésszel készült kellemes romantikus történet.

 
Bizsu82   2019. 02. 19.

Nagyon tetszett a film. A története nem sablonos. A színészek alakítása hiteles, a karakterek választása jó a szerepbe. Műfajában mindenképpen a jobbak között van!

 
Milanman   2015. 02. 11.

Az 500 nap nyár az egyik legklasszabb film, amit valaha csináltak a szerelemről. Nem a szokásos minden áron való happy endet próbálja erőltetni, hanem nagyon is életszagúan bizonyítja, hogy van olyan, amikor alapvetően akár minden klappolhatna egy ka... több»

 
Zsceeeka   2015. 02. 11.

Az egyik kedvencem a maga műfajában, az időugrásos részek nagyon tetszenek, és a szereplők is jól játszanak. Vicces, de egyben elgondolkodtató is, biztos, hogy meg fogom még nézni máskor is.

A film összbevétele 60 722 734 dollár volt (imdb.com).

 

Egyes rajongói teóriák szerint a film végén, a parkban játszódó jelenet (amikor Summer és Tom egy padon ülve beszélgetnek) csak Tom képzeletének szüleménye.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Summer alakját Scott Neustadter forgatókönyvíró korábbi barátnője, Jenny Beckman ihlette, akit a film legelején meg is említenek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A táncos jelenetnél a parkban szándékosan nem használtak piros színeket, a szerelem jelképeként a kék és annak árnyalatait használták, így Tom körül mindenki kék ruhában táncol. A jelenetben pedig a Hall and Oates zenekar My Dreams Come True című dala szól. A zenekart még egy rövid vendégszereplésre is felkérték a filmhez, de az utolsó pillanatban visszamondták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Paul Cezanne Blue Vase című festményének másolata látható Summer lakásán.

(mamiéstöti2)
 

A napok számát mutató képkockák különböző fényárnyalatúak a filmben a kapcsolat státuszától függően.

(mamiéstöti2)
 

Summer az eredeti forgatókönyv szerint szőke hajú lett volna.

(mamiéstöti2)
 

Zooey Deshanel a Sugartown című saját szerzeményű dalát énekli a karaoke jelenetben.

(mamiéstöti2)
 

A forgatókönyv első változata szerint a film San Fransiscóban játszódott volna.

(SódóGA)
 

Joseph Gordon-Levitt a filmben beszédes zenei pólókat viselt, mint Joy Division: "Love Will Tear Us Apart", az "Unknown Pleasures", illetve a The Clash:"London Calling".

(SódóGA)
 

A filmet szándékosan kék árnyalatokkal színezték, hogy ezzel is jobban kiemeljék Zooey Deschanel szemének színét.

(SódóGA)