Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79

500 nap nyár (2009)

(500) Days of Summer
Filmadatlap
 
28
Szereplők
45
Vélemények
15
Képek
3
Videók
500 nap nyár
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 08. 02.
Egyszer fenn, egyszer lenn

A sok idétlen és semmitmondó romkom világában igazi érték egy ehhez hasonló romantikus film, amely bizony fel meri vállalni a nem túl happy endet és bemutatja a párkapcsolati hullámvölgyeket is (egyszer fenn, egyszer lenn). Sok ikonikus jelenetet láthatunk a filmben, köztük a legkülönlegesebb az első szex utáni tánc a parkban, ami kicsit a Meglógtam a Ferrarival című film hasonló jelenetére emlékeztet, hiszen a főhős lelkivilágát tökéletesen illusztrálja egy olyan musicales betét, ami látszólag egyáltalán nem illik bele a történetbe, s mégis tökéletesen a helyén érzem. Jó megoldásnak vélem azt is, hogy nem időrendi sorrendben kapjuk meg a jelenteket, hanem ugrálva: így egyik pillanatról a m... több»

 
VvV   2018. 12. 28.

A Gordon-Levitt - Deschanel páros nagyon izgalmas együtt. Tetszett a története, hogy nem egy szokvány befejezéssel ér véget.


 
Ms. Akárki   2019. 07. 30.

Rendkívül lehangoló és nyomasztó romantikus történet. Nem a megszokott giccses sablonokat veszi elő inkább életszerűbb, melyből a film varázsa is jön. Joseph Gordon-Levitt miatt néztem meg eredetileg de nem bántam meg. Nyomasztó de tanulságos történet.

 
Timcsi   2019. 02. 20.

Két mostanában méltatlanul mellőzött remek színésszel készült kellemes romantikus történet.

 
Bizsu82   2019. 02. 19.

Nagyon tetszett a film. A története nem sablonos. A színészek alakítása hiteles, a karakterek választása jó a szerepbe. Műfajában mindenképpen a jobbak között van!

A film összbevétele 60 722 734 dollár volt (imdb.com).

 

Egyes rajongói teóriák szerint a film végén, a parkban játszódó jelenet (amikor Summer és Tom egy padon ülve beszélgetnek) csak Tom képzeletének szüleménye.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Summer alakját Scott Neustadter forgatókönyvíró korábbi barátnője, Jenny Beckman ihlette, akit a film legelején meg is említenek.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A táncos jelenetnél a parkban szándékosan nem használtak piros színeket, a szerelem jelképeként a kék és annak árnyalatait használták, így Tom körül mindenki kék ruhában táncol. A jelenetben pedig a Hall and Oates zenekar My Dreams Come True című dala szól. A zenekart még egy rövid vendégszereplésre is felkérték a filmhez, de az utolsó pillanatban visszamondták.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.