Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
88%

Igazából szerelem (2003)

Love Actually
Filmadatlap
 
25
Szereplők
93
Vélemények
39
Képek
1
Videók
 
Ildikó Bacskai   2020. 12. 12.

legújabb vélemény

0

Igazi karácsonyi film, amiért érdemes ezt választani akár évről évre: a film sok szálon futása nagyszerű, nagyon tetszik a különböző sorsok egyediségének megjelenítése, a remek, szerethető színészgárda. Nagyon romantikus, kedves, néhol szomorú történetek felsorakoztatása.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 13.

0

Alapfilm. Műfajában korszakalkotó. Remek a hangulata, a színészek játéka, a zenéje és nagyon-nagyon érzelem dús.


 
ZeroHero   2015. 05. 04.

0

Aranyos film, mert karácsonyi témája van, és szerelem. Ennyi. Az igazság ugynis az, hogy a producerek kitalálták, hogy megszereznek néhány sztárt, köréjük rittyentenek egy egy délután alatt összebrainstormingolt rövid történetet, és a karácsonyi han... több»

 
MKristijan   2016. 11. 18.

0

A szeretet/ szerelem sok oldalról bemutatva, sok ember szemszögéből. Egy kedves kis film, romantikával enyhe humorral.

 
Dodi   2015. 06. 10.

0

Erre a filmre nem tudok negatívumokat sorolni. Bár a romantikus kategória nem az én műfajom, ez a film 5 csillag. Tetszett az elejétől a végéig. Az igényesen kivitelezett filmek kedvelőinek mindenképpen ajánlom, még akkor is ha nem a romantikus a kedvenc műfajuk...

 
TribeBubu   2016. 12. 07.

0

Nem hiszem, hogy rajtam kívül sok férfinek bejön ez a film. De nekem nem is az ömlengés miatt tetszett (jó azért volt pár szál, ami mégiscsak :) ), hanem a humora és leginkább amiatt, hogy !!!SPOILER!!! a végén azért nem is jött össze mindenkinek az ... több»

 
Milanman   2015. 05. 04.

0

A romantikus filmek tengeréből az a báj emeli ki, ami az egymáshoz hol szűkebben, hol szorosabban kapcsolódó történeteinek hősein keresztül tárul a néző elé. Egyszerűen nem lehet nem imádni.

Galéria (39)

Keira Knightley

Videók (1)

A film összbevétele 246 942 017 dollár volt (imdb.com).

 

2004-ben az Egyesült Királyságban az Igazából szerelem volt a legtöbbet kikölcsönzött film.

(GedyPapa)
 

Abban a jelenetben, melyben Emma Thompson két Barbie baba közül akar választani, Ken babákat öltöztettek be.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Liam Neeson több alkalommal látható a filmben fogpiszkálóval a szájában. Ennek az az oka, hogy a színész akkoriban szokott le a dohányzásról, a fogpiszkálót pedig a cigaretta pótlásaként használta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor Richard Curtis főiskolára járt, a barátnője elhagyta egy Bernard nevű férfiért, ezért Curtis minden egyes filmjébe beleír egy Bernard nevű ellenszenves figurát. Az Igazából szerelemben Emma Thompson és Alan Rickman rossz fiát hívják így.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Richard Curtis és csapata egészen 45 percen keresztül vitatkozott arról, hogy milyen színű legyen Lucia karakterének a fehérneműje abban a jelentben, amikor beugrik a tóba Colin Firth után.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Colin Firth szerelmét alakító portugál színésznő, Lucia Moniz nem maga jelentkezett a szerepre, hanem az egyik barátja küldte el a fotóját a castingra, ám végül mégis őt választották ki a szerepre.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben Hugh Grant Emma Thompson karakterének a bátyja. A valóságban azonban Thompson 17 hónappal idősebb, mint Grant.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az actually szó összesen 23 alkalommal hangzik el a filmben. Huszonkétszer a karakterek szájából, egyszer pedig a nyitó jelenetben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Emma Thompson tizenkétszer egymás után vette fel a "sírás a Joni Mitchell számra" jelenetet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor Keira Knightley karaktere, Julia elmegy Mark stúdiójába, hogy elkérje az esküvői felvételeket, a polcon látható a Rear Window című film másolata, amely éppen a voyeurizmusról szól, vagyis arról a jelenségről, amikor a tudta nélkül vesznek fel vagy figyelnek meg valakit. Mark éppen ezt teszi Juliával a filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Ugyanolyan ropogós, friss élmény, mint egy éve, vagy éppen a premier idején. S ne feledjétek, mit mondott Billy bácsi, mert érdemes figyelni az öreg szavára: 'Ne vegyetek drogot! Legyetek popsztárok, és megkapjátok ingyen!" több»