2026.05.04 18:47 Piczil Zsolt Olvasottság: <100x
0

Beszéljünk egy kicsit a hüvelygombáról

Igeeen... Most, hogy férfitársaim szétrebbentek a rádiókészülékek közeléből, kucorodjatok ide, asszonypajtások, csajszik, luvnyák! Be kell valljam (csak nektek, csak most): nekem igen tetszett eme remekmű, de nem azért, amiért az alkotók kiatalálták. Az alapgondolat az volt, hogy egy csokorba foglalt történetbokrétát nyújtanak át, amiben van dráma, romantika, bohémség, öööö.... romantika, meg még mi? Romantika. Mivel én férfi vagyok (érted, Férfi), praktikus okokból is jónak találtam ezt a lovely gyümisalit: 2 órában megkaptam egy csomó romantikus filmet zanzásítva, tehát spóroltak nekem egy tucat órát.

Ami jó: Liam Neeson, Colin Firth, Emma Thompson (dráma), Martin Freeman, Hugh Grant történetei tökéletesek. Nem kell a Ház a tónál, vagy az Aludj csak, én álmodom, soha többé. Bill Nighy egyedi mozgáskultúrája meg külön költészet, ez a f@szi egy zseni! És az ő története is romantikus, pedig nem akar henteregni a kövér impresszáriójával.

Beszéljünk egy kicsit a hüvelygombáról

Ami rossz: Kris Marshall egész szekvenciája annyira pocsék, hogy törölni kellett volna. Inkább lett volna benne egy meleg pár (amit eredetileg terveztek), mint ez a gyökér történet. Ez már egyáltalán nem vicces, hanem csak kínos és ostoba. Laura Linney egyéni drámája jó, de egy kicsit erőltetett volt.

Ami csúf: Keira Knightley (abszolút jól játszotta a habcsók lelkületű kislányt), viszont az ő történetét a femi-woke kommuna horrornak titulálja mostanság. Merthogy a férfi, aki stalkerként szerelmet vall neki... hát... öregebb, meg hát nyomasztóan nyomul a prédára. Aha! A csaj friss férje még öregebb, a srác meg csak le akarja zárni a reménykedést, önáltatást. Tehát ez a filmben a harmadik dráma. Persze azok a nők, akiknek nem jutott fiúbarát vagy pont hogy nőbarát jutott, minden férfiban beverni való szöget látnak.

Ééss már jönnek is vissza férfitársaim horgászatból, vadászatból, úgyhogy tónust váltok.... Hát, ÖREGEM, az sem hetero, aki nem vette észre Laura Linney őrjítően cuccos testét meg azokat a combfixes harisnyákat. Joanna Page meg élete alakítását nyújtotta, ennél jobb már sohasem lesz, olyan fehér combja van hogy legszívesebben írnék rá... tudod, mivel! És azok a rózsaszín melbimbók, ÖREGEM, most lett tele a pohár (Jay és Néma Bob visszavág)!

dráma | romantikus | szatíra | vígjáték

A szerelmet senki sem kerülheti el. Jelen van a gazdagok és szegények, a fiatalok és az idősek, a szinglik és a házasok életében is. A történet helyszínét London városa adja,... több»

0