A kép forrása: Café Film
Éppen az este bukkantam az ATV-n a Kontrollra, melyet nagyon régen, legalább 20 éve láttam utoljára. Újra megnéztem, és könnyesre röhögtem magam. Újra. Antal Nimród az én szememben ezzel a filmmel bizonyította annak idején, hogy nagyon ért a rendezés... Teljes kritika
Az egyik, ha nem a legjobb magyar film azóta, hogy megindult a tömeggyártása a filmeknek. Nagyon realisztikus és pont ezért olyan keserédes, hiszen a szituációkat mindenki felismerheti. A zseniális színészi alakítások adják a film savát s borsát.
Ismét egy lehangolóan unalmas magyar film. Sajnos a mostani magyar filmeket nem tudom dicsérni, a régi még fekete-fehér kategóriában csodás színészeink voltak de ez már csak a múlt.
Egy izgalmas, érdekes, szürrealista, neo noir film a Kontroll, egy alternatív világgal. A történet lényegében egy mese, jó és rossz karakterekkel, megváltással és meneküléssel. Sajnálatos, hogy Antal Nimród azóta sem tudott hasonlót alkotni.
Tibi szerepét eredetileg Hujber Ferenc játszotta volna. Miután a Barátok köztben az általa alakított szereplő nemi erőszakot követett el, a rendező szerint elvesztette ártatlanságát, ezért végül Nagy Zsolt kapta a szerepet.