Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
81%
Filmadatlap
 
17
Szereplők
39
Vélemények
18
Képek
2
Videók
Kontroll
 
Sabnock Sanatory   2020. 06. 21.

legújabb vélemény

Zseniális magyar mozi!!!Csányi,Mucsi jutalomjátéka.Nagy poénok,átszőve szerelemmel,kilátástalansággal,félelemmel,meneküléssel,és gyilkossággal! Antal Nimród egy időtálló mozit tett le ! Erősen ajánlott kategória!

 
Deku   2017. 07. 10.

Ismét egy lehangolóan unalmas magyar film. Sajnos a mostani magyar filmeket nem tudom dicsérni, a régi még fekete-fehér kategóriában csodás színészeink voltak de ez már csak a múlt.


 
GedyPapa   2017. 04. 24.

Az egyik, ha nem a legjobb magyar film azóta, hogy megindult a tömeggyártása a filmeknek. Nagyon realisztikus és pont ezért olyan keserédes, hiszen a szituációkat mindenki felismerheti. A zseniális színészi alakítások adják a film savát s borsát.

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Pontos műfaját nehéz lenne meghatározni, talán ez az egy amibe bele lehet kötni, igaz magyaroknak szól nem mindenkit jár át a film mondanivalója.

 
Puncs   2019. 04. 02.

Nem szeretem a magyar filmeket, de ez nagyon jó. Nagyon eredeti a sztorija, a karakterek is szórakoztatók. A színészek is jól hozzák a szerepüket, ebben a filmben minden klappol. Lehetne több olyan magyar rendező, mint Mundruczó Kornél.

 
HETEDIK   2019. 02. 23.

A nagy büdös magyar valóság

Bevallom eddig ez a film kimaradt az életemből, de mivel láttam róla biztató videókat, hát tettem vele egy próbát. Nem bántam meg. Nimród első filmjével tökéletesen vissza adja a magyar valóságot metró kallereken kerresztül: szegénység, kimerültség, ... teljes kritika»

5
 
szaka123   2016. 01. 25.

Az egyik legjobb magyar film. Igazi klasszikussá nőtte ki magát. Zseniális színészek, zene, párbeszédek, humor. Nagyon jól adja vissza az ellenőrök mindennapjait. Érdemes megnézni, ha másért nem azért, hogy lássuk, igen is lehet jó magyar filmet csinálni! :)

Galéria (18)

Mucsi Zoltán
Csányi Sándor
Nagy Zsolt
Badár Sándor
Pindroch Csaba
Csányi Sándor
Csányi Sándor
Badár Sándor
Csányi Sándor
Csányi Sándor
Balla Eszter
Csányi Sándor
Csányi Sándor
Pindroch Csaba
Badár Sándor
Badár Sándor
Mucsi Zoltán
Csányi Sándor
Csányi Sándor
Mucsi Zoltán
Pindroch Csaba
Scherer Péter
Cserhalmi György

Videók (2)

A film összbevétele 1 277 800 dollár volt (imdb.com).

 

A film 2003-as bemutatója előtt 20 évig nem szerepelt magyar film a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában.

(Puncs)
 

Az egész filmet 40 éjszaka alatt forgatták le.

(Puncs)
 

A jelenet, amikor Nagy Zsolt nekirohan egy oszlopnak, valójában nem volt benne a forgatókönyvben. Antal Nimród-nak viszont annyira megtetszett, hogy végül benne hagyta a filmben.

(Puncs)
 

Eszenyi Enikő karaktere meghal a film elején, halálra gázolja egy metrószerelvény. A film végén a metró buliban azonban újból feltűnik.

(Puncs)
 

Antal Nimródnak kilenc hónapjába telt, mire engedélyt kapott, hogy a metróban forgathasson. A kikötés az volt, hogy a BKV akkori vezetője, Aba Botond elmondhassa a film elején, hogy az alkotás fikció és nem a film alapján kell megítélni az ellenőröket.

(Puncs)
 

Antal Nimród már az elejétől fogva egy 25-26 éves színészben gondolkodott Bulcsú szerepéhez, ám végül mégis a 32 éves Bertók Lajossal kezdett forgatni, akit a hivatalos hírek szerint mégis a kora miatt cserélt le végülis Csányi Sándorra. Utólag azonban kiderült, hogy Bertók Lajos egyáltalán nem volt könnyű eset: alkoholproblémákkal küzdött és hirtelen szállt ki több produkcióból is. Akár ez is indokul szolgálhatott a változtatáshoz.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Balla Eszter a film forgatása idején a kaposvári társulat tagja volt, így az egyik jelenetben dublőrt kellett keresni, hogy helyettesíthessék. Végül a nővére, Balla Edit lett a szerencsés.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Gyalogkakukk üldözésének jelenetét két napon keresztül forgatták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bulcsú szerepét eredetileg Bertók Lajos játszotta volna, aki a korai előzetesben még látható is. A karaktert azonban végül Csányi Sándor formálhatta meg, akinek ez volt az első főszerepe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Pindroch Csaba egy interjúban elárulta, hogy a legszívesebben arra gondol vissza, amikor egy forgatás után Antal Nimróddal és Badár Sándorral egy piaci kolbászosnál pihentek.

(ArpiHajdu és Réci)