Ha van magyar filmkészítő napjainkban, akinek világszerte ismerhetik a nevét, akkor az Antal Nimród. A rendező nem csak magyar viszonylatban készített emlékezetes filmeket, de számos hollywoodi projektben is részt vett. Miután a Kontroll rendezésével felhívta magára a filmet, egy horrorral bizonyíthatott a tengerentúlon.

Ez volt a 2007-ben mozikba került Elhagyott szoba. A történet egy útszéli motelben játszódik, ahová a családi ünnepről hazafelé tartó, válás szélén egyensúlyozó pár, David és Amy tér be. Miután autójuk elromlik és megjavíttatni nincs lehetőségük, a legjobb megoldásnak az tűnik, ha a motelben töltik az éjszakát és másnap keresnek segítséget. De valójában ez életük legrosszabb döntése. A hotel ugyanis gyilkosok játszótere, akik a hozzájuk hasonló betévedt áldozatokra vadásznak. És minden gyilkosságukat rejtett kamerákkal veszik fel.

A filmet tehát Antal Nimród rendezte, aki Mark L. Smith forgatókönyvére támaszkodott. És nem is akármilyen sztárokkal dolgozhatott együtt. Davidet Luke Wilson, míg Amyt Kate Beckinsale alakítja. Mellettük a fontosabb szerepekben (mint a szálloda vezetője vagy épp a gyilkosok) Ethan Embry, Frank Whaley és Scott G. Anderson tűnik fel.

Az Elhagyott szoba végig feszült horror, amely azonban vegyes fogadtatásban részesült. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól csak 55 százalékos tetszési indexet tudott összehozni, míg a nézők oldalán ez a szám még alacsonyabb, 42 százalék. Itt, a Mafabon már jóval befogadóbb volt a hazai közönség, tőlük 72 százalékos tetszési indexet kalapozott össze a film.

Ha régen már láttad és nosztalgiáznál, vagy még nem láttad és megnéznéd Antal Nimród első külföldi filmét, akkor elég csak egy élő HBO Max előfizetéssel rendelkezned és a film itteni adatlapján a platform logójára kattintanod.