Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%
Filmadatlap
 
17
Szereplők
42
Vélemények
18
Képek
2
Videók

Érdekességek: Kontroll (2003)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 1 277 800 dollár volt (imdb.com).

 

Tibi szerepét eredetileg Hujber Ferenc játszotta volna. Miután a Barátok köztben az általa alakított szereplő nemi erőszakot követett el, a rendező szerint elvesztette ártatlanságát, ezért végül Nagy Zsolt kapta a szerepet.

(Davlev)
 

A film 2003-as bemutatója előtt 20 évig nem szerepelt magyar film a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában.

(Puncs)
 

Az egész filmet 40 éjszaka alatt forgatták le.

(Puncs)
 

A jelenet, amikor Nagy Zsolt nekirohan egy oszlopnak, valójában nem volt benne a forgatókönyvben. Antal Nimród-nak viszont annyira megtetszett, hogy végül benne hagyta a filmben.

(Puncs)
 

Eszenyi Enikő karaktere meghal a film elején, halálra gázolja egy metrószerelvény. A film végén a metró buliban azonban újból feltűnik.

(Puncs)
 

Antal Nimródnak kilenc hónapjába telt, mire engedélyt kapott, hogy a metróban forgathasson. A kikötés az volt, hogy a BKV akkori vezetője, Aba Botond elmondhassa a film elején, hogy az alkotás fikció és nem a film alapján kell megítélni az ellenőröket.

(Puncs)
 

Antal Nimród már az elejétől fogva egy 25-26 éves színészben gondolkodott Bulcsú szerepéhez, ám végül mégis a 32 éves Bertók Lajossal kezdett forgatni, akit a hivatalos hírek szerint mégis a kora miatt cserélt le végülis Csányi Sándorra. Utólag azonban kiderült, hogy Bertók Lajos egyáltalán nem volt könnyű eset: alkoholproblémákkal küzdött és hirtelen szállt ki több produkcióból is. Akár ez is indokul szolgálhatott a változtatáshoz.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Balla Eszter a film forgatása idején a kaposvári társulat tagja volt, így az egyik jelenetben dublőrt kellett keresni, hogy helyettesíthessék. Végül a nővére, Balla Edit lett a szerencsés.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Gyalogkakukk üldözésének jelenetét két napon keresztül forgatták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bulcsú szerepét eredetileg Bertók Lajos játszotta volna, aki a korai előzetesben még látható is. A karaktert azonban végül Csányi Sándor formálhatta meg, akinek ez volt az első főszerepe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Pindroch Csaba egy interjúban elárulta, hogy a legszívesebben arra gondol vissza, amikor egy forgatás után Antal Nimróddal és Badár Sándorral egy piaci kolbászosnál pihentek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Nagy Zsolt a forgatás során megsérült, össze kellett varrni a fülét. A szóban forgó jelenet a filmbe is bekerült, amikor Mucsi Zoltán megrántotta Nagy fülét és az nekivágódott egy oszlopnak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet minden este öt órán keresztül forgatták, amíg a metró rendszer lekapcsolás alatt állt.

(Siriusalias)
 

Egy interjúban a rendező Antal Nimród mondta hogy, Andrei Tarkovsky Solaris című filmje nagy inspiráció volt a számára. Forrás: www.imdb.com

(Siriusalias)