Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
76%

Egek ura (2009)

Up in the Air
Filmadatlap
 
29
Szereplők
23
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
Ildikó Bacskai   2020. 12. 28.

legújabb vélemény

0

Már megint egy ratyi filmcím fordítás... A film egyébként elég átlagos, leszámítva a történet fő szálát, ami elég érdekes, viszont a kivitelezés, a színészi játék silány, a zenék jelentéktelenek. Egyszer meg lehet nézni.

 
indingo   2018. 02. 02.

0

Nem tetszett a film. Eleve ilyen hülye állás, hogy körbeutazza a pali a világot, hogy kirugdosson embereket, majd inkább átállnak arra, hogy online végezzék mindezt, ami idővel befuccsol. A szerelmi szál egy fokkal élvezetesebb volt.


 
Deku   2017. 09. 13.

0

Azt kell, hogy mondjam ez a film már közel van a tökéleteshez, kis túlzással állíthatom ezt. Nem sok ilyen jól összetákolt film van. Izgalmas, remek és oltári jó. Többször is megnézem még.

 
TomÁcs   2018. 04. 14.

0

Számomra sokat nem adott a film. Nincsenek benne nagy párbeszédek, a története is eléggé semmilyen. Cloney neve dob rajta valamennyit, de még így is gyenge.

 
VvV   2018. 11. 23.

0

OLyan semmilyen a története. Nem túl maradandó alkotás, a története naturális.

 
Bazzzsi   2018. 03. 31.

0

Próbáltam keresni a mögöttes tartalmat, a tanulságot de nem sikerült fellelnem. Szerintem túl egyszerű, középszerű a története ahol még egy happy endre se futott.

 
harnas1207   2018. 12. 03.

0

A film alapjáraton semmilyen. Nem is a fickó munkája a lényeg, vagy a céljai. Inkább az egész történet lezárása, hogy valaki vívódik a saját érzéseivel és beidegződésével. Aztán megtörik, hallgat másokra és bumm pofára esik. Mégiscsak hinnie kellett volna konok önmagának.

Galéria (8)

George Clooney

Videók (1)

A film összbevétele 166 842 739 dollár volt (imdb.com).

 

Anna Kendrick párhuzamosan forgatta az Egek urát a második Alkonyat filmmel, ezért George Clooney állandóan ugratta a színésznőt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Anna Kendrick éppen futott, amikor a szobatársa felhívta őt, hogy Oscar díjra jelölték az Egek ura című filmben nyújtott alakításáért.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jason Reitmannak épp Anna Kendrick járt a fejében, amikor Natalie karakterén dolgozott. Ám ezt nem mondta el a színésznőnek a forgatás idején, nehogy nagy legyen rajta a nyomás.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Emily Blunt-ra az Ördög Prada-t visel, még Ellen Page-re az Eredet című film miatt figyeltek fel a készítők Natalie szerepére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bingham karakterére Steve Martin volt a beugró, ha az egyeztetések nem jöttek volna össze George Clooney-val.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Anna Kendrick a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

Egy sajtóvetítésen Jason Reitman azt nyilatkozta, hogy édesapja (aki a film producere is) alkotta írta a film legerősebb mondatát – de hogy melyiket, azt nem volt hajlandó elárulni.

(SódóGA)
 

Jason Reitman és Sheldon Turner forgatókönyvíróknak szinte semmilyen közük nem volt egymáshoz az írás során. A regény 2001-ben jelent meg, és Turner lecsapott rá, majd adaptációját eladta a Dreamworks-nek 2003-ban. Később Jason Reitman rátalált a könyvre, és meggyőzte apját, hogy szerezzék meg maguknak a film jogait. Ivan Reitman ezután megbízta Ted Griffint és Nicholas Griffint a forgatókönyvvel, akik felhasználtak elemeket Sheldon Turner munkájából. Jason Reitman természetesen nem akart osztozni a jogokon, végül azonban eleget kellett tennie a WGA utasításának.

(SódóGA)
 

Jason Reitman és Ivan Reitman a második olyan apa-fiú páros, akiknek produkciós csapatát Oscar-díjra jelölték legjobb film kategóriában. Az első Mario Cecchi Gori és Vittorio Cecchi Gori volt, akiket a Neruda postása (1994) című alkotásukért jelölt az Akadémia.

(SódóGA)
 

George Clooney forgatás alatt viselt ruhái valóban elférnének egyetlen bőröndben.

(SódóGA)
 
Jó szokásához híven itt is igazi sztárparádéval dolgozhatott a rendező, így az egészen kicsi mellékszerepek esetében is első osztályú sztárok játékát csodálhatjuk, a színészek között pedig kiválóan működik a kémia, hála a remekbeszabott párbeszédeknek és annak, hogy a rendező egy öt percet szereplő karakter számára is képes azonosulható hátteret teremteni. több»