2022.09.06 20:07 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

A fordítást inkább hagyjuk!

George Clooney egy jó színész! Öreglányok, Vészhelyzet, Alkonyattól pirkadatig, Viharzóna, Solaris, Ocean's filmek, Álmatlanság, Rossz pénz, stb, stb...

Ez a filmje pedig különösen kedves számomra. Miért? Mert maga az Élet nagy igazságai vannak a sorok és a kockák között!

A fordítást inkább hagyjuk!

De nem is szaporítanám a szót, néhány mondattal kifejtem, hogy mire is gondoltam!

Tessék...

Ha George Clooney közölné sok-sok édesanyával, hogy elbocsátották állásából, talán annyira nem is lenne elszontyolodva, sőt lehetséges, hogy hatalmas mosollyal az arcán köszönne el őszes sármőrünktől... Mosolyára alapozhat majd egyszer az elnökválasztáson, azonban a mostani Oscar-jelölést Clooney-nak Clooney-ért, sőt a filmért és a rendezéséért is rendben valónak tartom. Jóllehet, az utóbbi esztendőket a moziban is végigkísérte a (minőségi) válság, amely sajnos nem előnyére vált a mozgóképes alkotásoknak.

Jómagam a Köszönjük, hogy rágyújtott! után egy szempillantás alatt váltam Jason Reitman drukkerré és szurkolóvá. Hamar bebizonyította, hogy jóval több apuka (Ivan Reitman a 80-as 90-es évek vígjáték-sikergyárosa) unatkozó fiacskájánál, aki beleszületett a mozi Mekkájába, s ha már a lehetőség adott volt, nagy unalmában kipróbálta a filmrendezést. Koránál jóval érettebben tálalt embermeséivel Alexander Payne (Schmidt története, Kerülőutak) mellé ültetném az alkotótáborban, de jó szorosan.

Az Egek ura alapanyaga több, mint ígéretes: korunk legnépszerűbb őszülő sármőre keresztül-kasul röpköd az államokban, hogy szívtelen főnökök helyett tegye lapátra a hűséges dolgozókat. Két felszállás között alkalmi kapcsolatokban landol, s tulajdonképpen nincs kétségbeesve, hogy ennyiben merül ki az élete, sőt. Mígnem mini zsebrakéta munkatársnője olyan újító javaslattal áll elő, ami végleg földre kényszerítené uraságát!

Válságba kerülni nagyon könnyű, váltani kifejezetten nehéz, változni pedig szinte lehetetlen....

Jason harmadik rendezése nálam a dobogó második foka, először éreztem rajta a jótékony, és mégis vicces megvezetést. Reitman hősei általában okosakat mondanak, leszűrik az hétköznapok koszos zaccát, és most is így tesznek. Penge dialógok, mini fordulatok, olykor szomorkás, máskor édes, és összességében Vera Farmiga jelölése és a forgatókönyv nominálása jogosnak mondható.

Egyszóval egy fantasztikus alkotás!

Nem kifejezetten elhanyagolható, hogy felettébb praktikus tippeket kapunk a szakszerű és tökéletes csomagoláshoz, és az előnyös reptéri sor kiválasztásához, már csak ezért sem titulálhatjuk az Egek urát fapados járatnak!

Ajánlott kategória!

Kedvenc fotelem, és egy kis chilis csoki....

79 Egek ura  (2009)

dráma | romantikus | vígjáték

A negyvenes éveit taposó Ryan feladatköre nem épp hálás: munkaerő-leépítési szakértő, aki embereket rúg ki. Egész életét repülőtereken, gépeken vagy szállodákban tölti.... több»

1