Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

A némafilmes (2011)

The Artist
Filmadatlap
 
27
Szereplők
19
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Videók (1)

 
kota   2020. 02. 28.

legújabb vélemény

0

igen....megérdemli.... művészfilm,de nézhető.. tipikus Oscaros film...de jóóó erős hangulata van... színészék és a zene - kiemelkedőő ez a film és a mozi ünnepéről szól...

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Nem is mertem remélni, hogy egy ilyen típusú film elnyeri a tetszésemet épp ezért természetesen voltak kétségeim. A film tele van váratlan pillanatokkal és hihetetlen módon látványos.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

Érdekes,és furcsa.Na ez az a film,ami valahogy a megnézése után,remélem elkerül.Nem fogott meg,sőt.... Valahogy nem sikerült nekem megmutatniuk,miről is van itt szó? A színészi játékok nagyon furcsák.

 
dailyfilmsan   2019. 07. 14.

0

Engem lenyűgözött! A régi filmek kifejező stílusa ötvöződik egy kicsit a mai filmek találékonyságával. Hangulatos, vicces, találékony és változatos a film. Mindent tisztán érteni benne szöveg nélkül. Kétség nem fér hozzá hogy egy kivételes darab. A ... több»

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

0

Hihetelenül jó film. Nagyon tetszett és bátorítok mindnenkit, hogy nézze meg mert nem fog csalódni. A szereplők a régi idők moziját hozzák el elénk. Az alakítások oscart érnek szerintem :) Üdv Yosi

 
Edii   2015. 04. 21.

0

Némafilmet nem könnyű játszani. Jól megcsinálták. Talán a főszereplő nő karaktere volt kicsit modernebb a kelleténél. Akkoriban más stílusú nők voltak a sztárok. Amúgy jól játszottak. Ügyes, szép munka. A főszereplő férfi pedig zseniális, igazi némafilmszínész.

 
MidoD7   2019. 04. 11.

0

Nem bírtam nézni, mit művelnek a színészek. Nem tudom, hogy a szkript volt ennyire minősíthetetlen, vagy tényleg nem tudták beleélni magukat a szerepükbe, de ezt még egyszer nem bírnám végignézni.

A film összbevétele 133 432 856 dollár volt (imdb.com).

 

A film kutyasztárját a valóságban is Uggie-nak hívták. A népszerű kutyaszínész 2015 nyarán pusztult el egy daganatos betegségben. Cannes-ban díjjal jutalmazták és ő volt az első kutya, aki mancsnyomot hagyott a hollywoodi hírességek sétányán.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben egyszer sem használják a zoomolást, mivel a történet idejében a technológia még nem létezett.

(hp)
 

Jean Dujardin az első olyan francia színész, aki elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat.

(hp)
 

A filmet színesben forgatták, csak utólag konvertálták át fekete-fehérre.

(hp)
 

A némafilmes minden idők legtöbb díjjal jutalmazott francia filmalkotása.

(hp)