George Valentin a '20-as évek második felének egyik legünnepeltebb filmcsillaga, azonban a hangosfilmek megjelenésével gyökeresen megváltozik az élete. Nem elégedett az új iránnyal, és nem is hajlandó szerepet vállalni, emiatt feleségével és a nagyhatalmú stúdiófőnökkel is megpecsételődik a kapcsolata. Amíg George a feledés homályába merül, addig Peppy Miller a legnagyobb sztárok közé emelkedik. Bár a színészlegenda évei már elmúltak, a gyönyörű színésznő nem közömbös a férfi iránt.
Engem lenyűgözött! A régi filmek kifejező stílusa ötvöződik egy kicsit a mai filmek találékonyságával. Hangulatos, vicces, találékony és változatos a film. Mindent tisztán érteni benne szöveg nélkül. Kétség nem fér hozzá hogy egy kivételes darab. A ... több»
A film kutyasztárját a valóságban is Uggie-nak hívták. A népszerű kutyaszínész 2015 nyarán pusztult el egy daganatos betegségben. Cannes-ban díjjal jutalmazták és ő volt az első kutya, aki mancsnyomot hagyott a hollywoodi hírességek sétányán.
(ArpiHajdu és Réci)A filmben egyszer sem használják a zoomolást, mivel a történet idejében a technológia még nem létezett.
(hp )Jean Dujardin az első olyan francia színész, aki elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat.
(hp )Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »