Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
33
Szereplők
135
Vélemények
21
Képek
21
Videók
 
dulkap   2015. 01. 21.

Nem teljesen azt hozta a film amit vártam, ám minőségben teljesítette az elvárásokat. A film első fele elég jó-kategória, aztán a második átvált a zseniálisra. És ahogy a film egyre átütőbb, úgy lesz Keaton alakítása is egyre lehengerlőbbé válik. A bárban a kritikussal olyat alakít, hogy az ember szinte megrémül tőle. De az összes színészre igaz a kiváló alakítás, még Galifianikis is meglepően jó volt. A dobra hagyatkozó zene is nagyon passzolt a film hangulatához, egyszerű ám telitalálat a választás. Nem láttam minden rendezői Oscar-jelölést, még Iñárritu megoldása, hogy kvázi vágás nélkül egy snitt az egész film egyszerűen zseniális és nemcsak az ötlet az, hanem a megoldás is tökéletesre sikeredett. A történet is nagyon jól működik, mert könnyedebb formában mutatja be a belső drámákat és több rétegből áll a film. Szerencsére nem válik szájbarágóssá a dolog, rábízva a nézőkre, hogy ki mit lát bele. A végén sejtett valamit a film, amit igazából korábban már meg is cáfol, ám személy szerint engem ez nem érdekel, hinni akarok benne, hogy mégis...

 
erare   2015. 02. 24.

Amikor megtudtam, hogy Oscart kapott a film, csalódott voltam - nem ennek az alkotásnak ítéltem volna oda a díjat. Gondoltam mindezt úgy, hogy még nem láttam a filmet. Most, hogy ez után vagyok, bizony el kell ismernem, hogy megérdemelte az elismerést. Keaton egyébként is a kedvenc színészeim között van és örülök a visszatérésének - végre egy hozzá méltó szerep! Kiemelném Emma Stone ordibálós jelenetét, amikor kiosztja az apját: a csendes vízből háborgó tenger lesz - az arctorzulása meglepően ügyes. Norton is jó, habár ezt eddig is tudtam róla. A színészgárda tehát jó alapanyagnak bizonyult. Nekem a zene is tetszett. Ez a ritmus és rendszer nélküli dzsessz dobolás remekül illik ahhoz a kesze-kusza világhoz, mely a színház zegzugos folyosóin kanyarogva megjelenik. A közeli kamera pedig megmutat mindent, ami az adott színészben történik a szerepből kifolyólag. Kiváló film!


 
indingo   2016. 02. 16.

Én még ilyen rossz filmet nem láttam moziban, pedig rengeteget járok! És, hogy még Oscart is nyert? Elképesztően unalmas. Nem tudom, hogy művészfilmet akartak vagy mit, de nekem nem gyere be!

 
Deku   2017. 09. 13.

Ennél a filmnél a fő buktató a történet volt mert ez most kivételesen nem volt nekem való. Biztos a kategóriáján belül megfelelő de nem nekem. Úgy tűnt mintha senki se értené mi történik éppen.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

Tetszett is, meg nem is. Az egész film alatt éreztem valamit, mintha valami hiányozna. Nem tudom megfogalmazni mi. Maga a film egyébként jó volt, bár a vége kicsit zavarba ejtett és nem tudtam hova tenni.

Edward Norton
Michael Keaton
Michael Keaton
Edward Norton
Emma Stone
Michael Keaton
Amy Ryan
Michael Keaton
Naomi Watts
Zach Galifianakis
Michael Keaton
Michael Keaton
Emma Stone
Michael Keaton
Edward Norton
Michael Keaton
Edward Norton
Edward Norton
Michael Keaton
Michael Keaton
Michael Keaton
Zach Galifianakis
Michael Keaton
Emma Stone
Michael Keaton
Michael Keaton
Zach Galifianakis
Michael Keaton
 
A Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) kellően nagy várakozást gerjesztett mind a szakmában, mind a közönségben – a túlzott reményeknek a film talán nem tud megfelelni, de bravúros formai megoldásokkal, páratlan színészi játékkal és eszméletlen erős hangulattal biztosan tud szolgálni Alejandro Gonzalez Iñarritu új műve. több»
 
A Birdman minden szempontból zseniális, nem csoda, hogy mind a kritikusok, mind a filmes díjátadók közt tarol. több»
 
Batman és Hulk egy moziban, de nem úgy, ahogy azt elképzeljük. Nemsokára az is kiderül, hogy Michael Keaton az Arany Glóbusz mellé begyűjti-e az Oscart is. több»

A film összbevétele 103 215 094 dollár volt (imdb.com).

 

Ez az első olyan Oscar-díjat bezsebelő film, ami 100%-ban digitálisan lett leforgatva és nem eredeti kópiát alkalmaztak.

(Bogi87)
 

A film utómunkálatai mindössze 2 hétig tartottak. Ez azért volt lehetséges, mert alig van vágás a filmben.

(Bogi87)
 

A film megalkotása kb. 12.000 ember számára adott munkalehetőséget.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.