Riggan Thomson (Michael Keaton) hajdanában nagy hírnévnek örvendett a The Birdman filmekben nyújtott alakításának köszönhetően. A stúdió a franchise negyedik részét tervezi, de nem tudnak megegyezni a régi főszereplővel. Thomsonnak más tervei vannak, szeretne búcsút inteni a hollywoodi filmgyárnak, és inkább musicalt rendezne a Broadwayen. Munkához is lát, a darab premierje pedig vészesen közeleg, de egyre több nehézség adódik, amivel úgy fest, már nem tud megbirkózni. A kudarc elkerülhetetlennek tűnik, amikor a musical főszerepét alakító színész lesérül.
A képi megoldások zseniálisak, mind a rendezés, mind az operatőri munka, mind a vágás (mondjuk Inarritu és Lubezki szakmájuk mesterei). Lényegében Michael Keatonról szól a film, aki maga is küszködött a Batman szerepek után. Néhol elég elvont tud len... több»
Nem teljesen azt hozta a film amit vártam, ám minőségben teljesítette az elvárásokat. A film első fele elég jó-kategória, aztán a második átvált a zseniálisra. És ahogy a film egyre átütőbb, úgy lesz Keaton alakítása is egyre lehengerlőbbé válik. A b... több»
Amikor megtudtam, hogy Oscart kapott a film, csalódott voltam - nem ennek az alkotásnak ítéltem volna oda a díjat. Gondoltam mindezt úgy, hogy még nem láttam a filmet. Most, hogy ez után vagyok, bizony el kell ismernem, hogy megérdemelte az elismerés... több»
Ez az első olyan, Oscar-díjat bezsebelő film, amit 100%-ban digitálisan forgattak, és nem eredeti kópiát alkalmaztak.
(Bogi87)A film utómunkálatai mindössze 2 hétig tartottak. Ez azért volt lehetséges, mert alig van vágás a filmben.
(Bogi87)A színház folyosóján több alkalommal is mutatja a kamera a szőnyeget, ami teljesen megegyezik az 1980-as Ragyogásban található darabbal.
(Bogi87)Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) 18 millió dollár költségből jött létre, míg a bevételek 42 millióra rúgtak.
(Bogi87)Michael Keaton bevallotta, hogy még soha nem volt ilyen nehéz szerepe, mint ez. Hozzátette, hogy bár Riggan Thomson és az ő karrierjében számos hasonlóság akad, mint emberek igen különbözőek.
(Bogi87)Birdman és Superman karakterében sok a hasonló vonás. Mind a ketten más világ szülöttei, de a Földön kényszerülnek élni, tudnak repülni stb.
(Bogi87)Filmbéli utalás Batmanre, mikor Riggan Thomson meséli a feleségének, hogy együtt utazott George Clooney-val. Batman/Bruce Wayne alakját George Clooney formálta meg az 1997-es, Batman és Robin c. filmben.
(Bogi87)A filmben található egy (nem is annyira rejtett) utalás Batmanre, mikor Riggan Thomson a sajtótájékoztató napján az öltözőben azt mondja, hogy '92 óta nem vette fel a jelmezt. Michael Keaton 1992-ben volt második és utolsó alkalommal Batman.
(Bogi87)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »