Közösség

Vélemény:

 

82 Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)

(2014)

Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)

 
dulkap   2015.01.21 22:32
2

Nem teljesen azt hozta a film amit vártam, ám minőségben teljesítette az elvárásokat. A film első fele elég jó-kategória, aztán a második átvált a zseniálisra. És ahogy a film egyre átütőbb, úgy lesz Keaton alakítása is egyre lehengerlőbbé válik. A bárban a kritikussal olyat alakít, hogy az ember szinte megrémül tőle. De az összes színészre igaz a kiváló alakítás, még Galifianikis is meglepően jó volt. A dobra hagyatkozó zene is nagyon passzolt a film hangulatához, egyszerű ám telitalálat a választás.

Nem láttam minden rendezői Oscar-jelölést, még Iñárritu megoldása, hogy kvázi vágás nélkül egy snitt az egész film egyszerűen zseniális és nemcsak az ötlet az, hanem a megoldás is tökéletesre sikeredett. A történet is nagyon jól működik, mert könnyedebb formában mutatja be a belső drámákat és több rétegből áll a film. Szerencsére nem válik szájbarágóssá a dolog, rábízva a nézőkre, hogy ki mit lát bele.

A végén sejtett valamit a film, amit igazából korábban már meg is cáfol, ám személy szerint engem ez nem érdekel, hinni akarok benne, hogy mégis...