Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
90
Filmadatlap
 
30
Szereplők
135
Vélemények
30
Képek
10
Videók
Whiplash
 
indingo   2017. 04. 11.

Érdekes volt a film, általában nem izgatnak a zenész filmek. A tanár tetteit kezdetben értettem, hogy mit miért csinál ki akarja verni a tudást a diákokból, utána már picit átesett a ló túloldalára.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 04.

Hát erről a filmről nagyon nehéz bármit is írni, mert az összes szuperlatívuszi jelző is kevés lenne a jellemzéshez. Ebben a filmben egyszerűen minden a helyén van: van két hihetetlenül jól játszó színész, s bár Miles Teller is remekül játszik, ezt a filmet egy az egyben J.K. Simmons uralja. Két nagyon ellentétes oldal, de mindkettő ugyanazt akarja: a tökéletességet. Nagyszerű párbeszédek, olykor remekbe szabott beszólások vannak, jól időzített dramaturgiai fordulatok, kiváló zenék, amelyek alá ugyanilyen minőségű hangvágás is párosul. Úgy gondolom, hogy a Whiplash esetében is az áll fenn, ami csak a legnagyobb filmeknél szokott: egyszerűen minden egyes alkotóeleme a filmnek klappol, s ilyesmi tízévente kb. egyszer-kétszer szokott előfordulni. Az meg csak a ráadás, hogy mindezt egy "dobos filmben" történik, de olyan dolgok fogalmazódnak meg a filmben, amelyek az élet bármely területén helytállóak tudnak lenni. Ritkán szoktam ekkora mértékben ajnározni egy filmet, de ebben az esetben a lehető legkomolyabban mondom: aki nem látta ezt a filmet, azonnal pótolja!


 
dulkap   2015. 02. 10.

Egy nem túl eredeti ötlet kiváló megvalósítása remek zenével kísérve. Simmons földöntúli, jogosan jár majd neki az Oscar. Félelmetes, ahogy váltogatja az arcait és minden arcizmával alakít. Teller is remekül játszik, de itt csak"másoddobos" tud lenni, viszont ha jó szerepeket kap, még sokat hallunk róla. Az utolsó jelenet pedig filmtörténeti lesz, gyakran fogjuk látni vágóképekben egy-egy filmes összeállításnál. Azonban azt is megemlíteném, hogy gyakran jutott eszembe Fincher neve, különösen olyankor, amikor az aláfestő zene finom zongorahang volt.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Két erős karakter között fokozatosan kialakuló és növekvő feszültség, mely a film végén robban. Nem egy könnyed film, de érdemes megnézni.

 
Deku   2017. 07. 08.

Az ilyen eredeti filmekre kell nagyon odafigyelni mert ez első tekintetre nem kötötte le a figyelmem, aztán ahogy belekezdtem a filmben jöttem rá, hogy bizony ennél tökéletesebb ez nem is lehetne.

 
Mi ez a film? Az ember felkapja a fejét már a trailerre is, a tuti jazz fölött egy férfi üvölti le az ifjú dobost. Egy újabb Fekete hattyú a zene világába áthelyezve? Damien Chazelle a Hibátlan előadással már bebizonyította, hogy ért a zenés feszültségkeltéshez – most viszont tökélyre fejleszti a technikáját. több»
 
A film története amennyire egyszerű, annyira a vászon elé szegezi a nézőt. több»
 
Az 5 Oscarra jelölt filmből kiderül, hogy a hangjegyeket gyakran vérrel írják és a jazzt teljesen más hallgatni, mint játszani. több»

A film összbevétele 48 982 041 dollár volt (imdb.com).

 

Az alkotók egy kisfilmet készítettek más szereposztásban a teljes film előtt a producerek meggyőzésére.

(HETEDIK )
 

J.K. Simmons valóban megsérült a verekedős jelenetben.

(HETEDIK )
 

Simmons alakításával Oscar díjat nyert.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.