Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Whiplash (2014)

Whiplash
Filmadatlap
 
30
Szereplők
139
Vélemények
30
Képek
3
Videók

Galéria (30)

Videók (3)

 
Képkockák   2021. 10. 08.

legújabb vélemény

1
Nincs még egy olyan kifejezés, ami olyan kártékony lenne, mint a...

Művészet. Milyen egyszerű szó, és mégis mindenki másra gondol, mikor meghallja. Egy fülledt nyári estén alvás helyett néztem meg először ezt a filmet. Miután vége lett, azért nem tudtam aludni, mert annyira a hatalmába kerített. Egy tökéletesnek tűnő... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2018. 11. 17.

a nap véleménye

0
Hosszan dolgozik benned a Whiplash

Ez az a film, aminek ha vége szakad, még perceket bambulunk magunk elé, mert olyan nagy hatással van az emberre. A dobolás nem egy egyszerű szakma. Egy zenekaron belül a dobos melózik a legtöbbet és nem kevés állóképesség kell hozzá. Hogy mennyire ne... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 04.

1

Hát erről a filmről nagyon nehéz bármit is írni, mert az összes szuperlatívuszi jelző is kevés lenne a jellemzéshez. Ebben a filmben egyszerűen minden a helyén van: van két hihetetlenül jól játszó színész, s bár Miles Teller is remekül játszik, ezt a... több»

 
indingo   2017. 04. 11.

0

Érdekes volt a film, általában nem izgatnak a zenész filmek. A tanár tetteit kezdetben értettem, hogy mit miért csinál ki akarja verni a tudást a diákokból, utána már picit átesett a ló túloldalára.

 
dulkap   2015. 02. 10.

0

Egy nem túl eredeti ötlet kiváló megvalósítása remek zenével kísérve. Simmons földöntúli, jogosan jár majd neki az Oscar. Félelmetes, ahogy váltogatja az arcait és minden arcizmával alakít. Teller is remekül játszik, de itt csak"másoddobos" tud lenni... több»

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

Két erős karakter között fokozatosan kialakuló és növekvő feszültség, mely a film végén robban. Nem egy könnyed film, de érdemes megnézni.

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Az ilyen eredeti filmekre kell nagyon odafigyelni mert ez első tekintetre nem kötötte le a figyelmem, aztán ahogy belekezdtem a filmben jöttem rá, hogy bizony ennél tökéletesebb ez nem is lehetne.

A film összbevétele 48 982 041 dollár volt (imdb.com).

 

Az alkotók egy kisfilmet készítettek más szereposztásban a teljes film előtt a producerek meggyőzésére.

(7ETEDIK )
 

J.K. Simmons valóban megsérült a verekedős jelenetben.

(7ETEDIK )
 

Simmons alakításával Oscar-díjat nyert.

(7ETEDIK )
 

A jelenet forgatása során, mikor Andrew dühből nekimegy oktatójának, Fletchernek, J.K. Simmons két bordája is megrepedt.

(Bogi87)
 

Damien Chazelle rendező arra utasította J. K. Simmonst, hogy váljon szörnyeteggé, vadállattá, feledkezzen meg arról, hogy ember.

(Bogi87)
 
Mi ez a film? Az ember felkapja a fejét már a trailerre is, a tuti jazz fölött egy férfi üvölti le az ifjú dobost. Egy újabb Fekete hattyú a zene világába áthelyezve? Damien Chazelle a Hibátlan előadással már bebizonyította, hogy ért a zenés feszültségkeltéshez – most viszont tökélyre fejleszti a technikáját. több»
 
A film története amennyire egyszerű, annyira a vászon elé szegezi a nézőt. több»
 
Az 5 Oscarra jelölt filmből kiderül, hogy a hangjegyeket gyakran vérrel írják és a jazzt teljesen más hallgatni, mint játszani. több»