Sráckor (2014)

Boyhood

elekm90   2021. 02. 05.

Egy jó dráma, amit véleményem szerint egy kicsit piedesztálra emelt az egyedi elkészítése. Richard Linklater egyébként is szeret kísérletezni (pl. Visszajátszás, Az élet nyomában vagy a Mielőtt-trilógia), de szerintem el kell tudni vonatkoztatni ettő... több»

dulkap   2015. 01. 21.

Az egész olyan, mint egy megfilmesített napló, mindenféle tartalom nélkül. A megvalósítás jó ötlet és Arquette játéka is nagyon tetszett, ám maga a film számomra semmit nem mondott. Még 2 órája se ment, amikor már borzasztóan untam. Talán ha egy óráv... több»

indingo   2017. 04. 11.

A hosszával nem tudtam megbarátkozni. Érdekes lehetett a forgatás, hogy néhány hónapokra összeállt a csapat, aztán hol is hagytuk abba fiúk - kérdezhették. Egyszer elég volt megnézni.

GedyPapa   2017. 09. 20.

Nagyon sok jó kritikát olvastam a filmről, ezzel szemben nekem egy hatalmas csalódás volt. Nem volt meg benne az a plusz, amire számítottam volna. Túl hosszú és túl körülményes ahhoz képest, hogy 12 éve alatt forgatták le...

Berto49   2018. 04. 13.

Nem értem, hogy ez mitől annyira nagy film, minden átfutott kritika az egekbe dicséri. Iszonyatosan hosszú, igazi amerikai feeling, egyetlenegy rokonszenves szereplő nélkül. Nagyon untam, a végére már szinte kínlódtam. Azok a rettenetes zeneszámok még be is tetőzték a szenvedésemet.

dailyfilmsan   2019. 09. 17.

Kedves film. A maga módján tanító jellege is van. A fejlődés adott és elkerülhetetlen és ezt a film jól megfogja, ellenben nem túl izgalmas a film. Csordogál a medrében nem tör ki a medréből nem apad ki sem. Szinten tartja magát. Szerintem tökre átlagos film egyszer meg lehet nézni.

Szilonka   2016. 04. 11.

Először az jut eszembe a filmről, hogy marha hosszú volt. Néha bele-bele is bóbiskoltam és még mindig ugyan ott tartott a story. Igazából utána belegondoltam, hogy végül is sokunk élete is pont ilyen unalmas, mint ahogy a film volt.

Minden idők leghosszabb forgatásidejével rendelkező film.

(Norbi)

A film megnyerte a legjobb filmnek járó Golden Globe-ot, azonban az Oscar-díjra már nem volt esélye, mivel a Birdman jobbnak bizonyult nála.

(GedyPapa)

Richard Linklater kb. 9-10 filmet leforgatott, amíg a Sráckor elkészült.

(ArpiHajdu és Réci)

A filmben látható Harry Potteres jelenet a véletlen műve, ugyanis éppen forgattak, amikor meglátták, hogy egy csomó gyerek áll a könyvesbolt előtt Harry Potter jelmezben. Gondolták, fogják a kamerákat, és megörökítik.

(ArpiHajdu és Réci)

Richard Linklater legelőször Ethan Hawke-ot kérte fel a szerepre, akivel már korábban is sokat dolgoztak együtt, és jó barátok is voltak. Együtt gondolkoztak, ki lenne a megfelelő színésznő az anya szerepére, ekkor jött Patricia Arquette szóba, aki egészen fiatalon lett édesanya.

(ArpiHajdu és Réci)

Egy fiú felnőtté válását követhetjük nyomon Richard Linklater szakértő szemével. Nem lehet nem szeretni. több»