Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Sráckor (2014)

Boyhood
Filmadatlap
 
26
Szereplők
76
Vélemények
21
Képek
2
Videók

Galéria (21)

Videók (2)

 
elekm90   2021. 02. 05.

legújabb vélemény

0

Egy jó dráma, amit véleményem szerint egy kicsit piedesztálra emelt az egyedi elkészítése. Richard Linklater egyébként is szeret kísérletezni (pl. Visszajátszás, Az élet nyomában vagy a Mielőtt-trilógia), de szerintem el kell tudni vonatkoztatni ettő... több»

 
dulkap   2015. 01. 21.

1

Az egész olyan, mint egy megfilmesített napló, mindenféle tartalom nélkül. A megvalósítás jó ötlet és Arquette játéka is nagyon tetszett, ám maga a film számomra semmit nem mondott. Még 2 órája se ment, amikor már borzasztóan untam. Talán ha egy óráv... több»

 
indingo   2017. 04. 11.

0

A hosszával nem tudtam megbarátkozni. Érdekes lehetett a forgatás, hogy néhány hónapokra összeállt a csapat, aztán hol is hagytuk abba fiúk - kérdezhették. Egyszer elég volt megnézni.

 
GedyPapa   2017. 09. 20.

1

Nagyon sok jó kritikát olvastam a filmről, ezzel szemben nekem egy hatalmas csalódás volt. Nem volt meg benne az a plusz, amire számítottam volna. Túl hosszú és túl körülményes ahhoz képest, hogy 12 éve alatt forgatták le...

 
Berto49   2018. 04. 13.

0

Nem értem, hogy ez mitől annyira nagy film, minden átfutott kritika az egekbe dicséri. Iszonyatosan hosszú, igazi amerikai feeling, egyetlenegy rokonszenves szereplő nélkül. Nagyon untam, a végére már szinte kínlódtam. Azok a rettenetes zeneszámok még be is tetőzték a szenvedésemet.

 
dailyfilmsan   2019. 09. 17.

0

Kedves film. A maga módján tanító jellege is van. A fejlődés adott és elkerülhetetlen és ezt a film jól megfogja, ellenben nem túl izgalmas a film. Csordogál a medrében nem tör ki a medréből nem apad ki sem. Szinten tartja magát. Szerintem tökre átlagos film egyszer meg lehet nézni.

 
Szilonka   2016. 04. 11.

0

Először az jut eszembe a filmről, hogy marha hosszú volt. Néha bele-bele is bóbiskoltam és még mindig ugyan ott tartott a story. Igazából utána belegondoltam, hogy végül is sokunk élete is pont ilyen unalmas, mint ahogy a film volt.

A film összbevétele 50 692 666 dollár volt (imdb.com).

 

Minden idők leghosszabb forgatásidejével rendelkező film.

(Norbi)
 

A film megnyerte a legjobb filmnek járó Golden Globe-ot, azonban az Oscar-díjra már nem volt esélye, mivel a Birdman jobbnak bizonyult nála.

(GedyPapa)
 

Richard Linklater kb. 9-10 filmet leforgatott, amíg a Sráckor elkészült.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmben látható Harry Potteres jelenet a véletlen műve, ugyanis éppen forgattak, amikor meglátták, hogy egy csomó gyerek áll a könyvesbolt előtt Harry Potter jelmezben. Gondolták, fogják a kamerákat, és megörökítik.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Richard Linklater legelőször Ethan Hawke-ot kérte fel a szerepre, akivel már korábban is sokat dolgoztak együtt, és jó barátok is voltak. Együtt gondolkoztak, ki lenne a megfelelő színésznő az anya szerepére, ekkor jött Patricia Arquette szóba, aki egészen fiatalon lett édesanya.

(ArpiHajdu és Réci )
 
Egy fiú felnőtté válását követhetjük nyomon Richard Linklater szakértő szemével. Nem lehet nem szeretni. több»