Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
75%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
76
Vélemények
21
Képek
2
Videók
Sráckor
 
dailyfilmsan   2019. 09. 17.

legújabb vélemény

Kedves film. A maga módján tanító jellege is van. A fejlődés adott és elkerülhetetlen és ezt a film jól megfogja, ellenben nem túl izgalmas a film. Csordogál a medrében nem tör ki a medréből nem apad ki sem. Szinten tartja magát. Szerintem tökre átlagos film egyszer meg lehet nézni.

 
dulkap   2015. 01. 21.

Az egész olyan, mint egy megfilmesített napló, mindenféle tartalom nélkül. A megvalósítás jó ötlet és Arquette játéka is nagyon tetszett, ám maga a film számomra semmit nem mondott. Még 2 órája se ment, amikor már borzasztóan untam. Talán ha egy óráv... több»


 
GedyPapa   2017. 09. 20.

Nagyon sok jó kritikát olvastam a filmről, ezzel szemben nekem egy hatalmas csalódás volt. Nem volt meg benne az a plusz, amire számítottam volna. Túl hosszú és túl körülményes ahhoz képest, hogy 12 éve alatt forgatták le...

 
indingo   2017. 04. 11.

A hosszával nem tudtam megbarátkozni. Érdekes lehetett a forgatás, hogy néhány hónapokra összeállt a csapat, aztán hol is hagytuk abba fiúk - kérdezhették. Egyszer elég volt megnézni.

 
Berto49   2018. 04. 13.

Nem értem, hogy ez mitől annyira nagy film, minden átfutott kritika az egekbe dicséri. Iszonyatosan hosszú, igazi amerikai feeling, egyetlenegy rokonszenves szereplő nélkül. Nagyon untam, a végére már szinte kínlódtam. Azok a rettenetes zeneszámok még be is tetőzték a szenvedésemet.

 
Szilonka   2016. 04. 11.

Először az jut eszembe a filmről, hogy marha hosszú volt. Néha bele-bele is bóbiskoltam és még mindig ugyan ott tartott a story. Igazából utána belegondoltam, hogy végül is sokunk élete is pont ilyen unalmas, mint ahogy a film volt.

 
TomÁcs   2016. 05. 09.

Közepes film, nagyon hosszú és ehhez kevés tartalom kapcsolódott. Egyedi, hogy évekig forgatták és látjuk a szereplők fejlődését, de az igazi történet elmaradt.

A film összbevétele 50 692 666 dollár volt (imdb.com).

 

Minden idők leghosszabb forgatásidejével rendelkező film.

(Norbi)
 

A film megnyerte a legjobb filmnek járó Golden Globe-ot, azonban az Oscar-díjra már nem volt esélye, mivel a Birdman jobbnak bizonyult nála.

(GedyPapa)
 

Richard Linklater kb. 9-10 filmet leforgatott, amíg a Sráckor elkészült.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben látható Harry Potteres jelenet a véletlen műve, ugyanis éppen fotrgattak, amikor meglátták, hogy egy csomó gyerek áll a könyvesbolt előtt Harry Potter jelmezben, gondolták fogják a kamerákat és megörökítik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Richard Linklater legelőször Ethan Hawke-ot kérte fel a szerepre, akivel már korábban is sokat dolgoztak együtt és jó barátok is voltak. Vele együtt gondolkoztak ki lenne a megfelelő színésznő az anya szerepére, ekkor jött Patricia Arquette szóba, aki egészen fiatalon lett édesanya.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Richard Linklaterlánya () játsza Samantha szerepét. Az érdekesség az, hogy a lány 9 évesen könyörgött apjának egy szerepét, és így kapta meg ezt. Aztán később kb. a forgatás felénél rájött, hogy ez nem az Ő világa, de ekkor már végig kellet csinálnia. Ez látszik is a filmben, hisz a közepétől, már alig szerepel, az elején még táncos számmal kezd és többet látszik, mint öccse.

(Menyét Ibolya)
 

Hana Laszlo filmet voltaképpen forgatókönyv nélkül rendezte. A rendező csak az alapkoncepció mentén dolgozott.

(hp )
 

Ellar Coltrane a forgatás kezdetekor 7, a befejezésekor pedig 18 éves volt.

(ps)
 

Az USA-ban tilos 7 évnél hosszabb lefutású szerződést kötni. Mivel ez a film 12 évig készült, a szereplőknek értelemszerűen nem volt szerződésük.

(ps)
 

A filmben látható utcazenész Ellar Coltrane valódi apja, Bruce Salmon.

(ps)
 
Egy fiú felnőtté válását követhetjük nyomon Richard Linklater szakértő szemével. Nem lehet nem szeretni. több»
 
Nagyon jól rávilágít az alkotás minket az idő elpusztíthatatlan mivoltára is. Nem tehetünk semmit ellene, a napok, hetek, hónapok és évek csak jönnek, s közben velük együtt mi, emberek is változunk. A Sráckor egy elsőrangú coming of age mozi. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.