Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
76
Vélemények
21
Képek
14
Videók

Vélemények: Sráckor (2014)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
dulkap   2015. 01. 21.

Az egész olyan, mint egy megfilmesített napló, mindenféle tartalom nélkül. A megvalósítás jó ötlet és Arquette játéka is nagyon tetszett, ám maga a film számomra semmit nem mondott. Még 2 órája se ment, amikor már borzasztóan untam. Talán ha egy órával rövidebb lett volna, akkor másként gondolnám, de így ez a történet ilyen terjedelemben engem nem tudott lekötni és csak egy újabb film, ahol nem értem a hype-ot.

 
GedyPapa   2017. 09. 20.

Nagyon sok jó kritikát olvastam a filmről, ezzel szemben nekem egy hatalmas csalódás volt. Nem volt meg benne az a plusz, amire számítottam volna. Túl hosszú és túl körülményes ahhoz képest, hogy 12 éve alatt forgatták le...


 
indingo   2017. 04. 11.

A hosszával nem tudtam megbarátkozni. Érdekes lehetett a forgatás, hogy néhány hónapokra összeállt a csapat, aztán hol is hagytuk abba fiúk - kérdezhették. Egyszer elég volt megnézni.

 
Berto49   2018. 04. 13.

Nem értem, hogy ez mitől annyira nagy film, minden átfutott kritika az egekbe dicséri. Iszonyatosan hosszú, igazi amerikai feeling, egyetlenegy rokonszenves szereplő nélkül. Nagyon untam, a végére már szinte kínlódtam. Azok a rettenetes zeneszámok még be is tetőzték a szenvedésemet.

 
dailyfilmsan   2019. 09. 17.

Kedves film. A maga módján tanító jellege is van. A fejlődés adott és elkerülhetetlen és ezt a film jól megfogja, ellenben nem túl izgalmas a film. Csordogál a medrében nem tör ki a medréből nem apad ki sem. Szinten tartja magát. Szerintem tökre átlagos film egyszer meg lehet nézni.

 
Szilonka   2016. 04. 11.

Először az jut eszembe a filmről, hogy marha hosszú volt. Néha bele-bele is bóbiskoltam és még mindig ugyan ott tartott a story. Igazából utána belegondoltam, hogy végül is sokunk élete is pont ilyen unalmas, mint ahogy a film volt.

 
hsanya182   2015. 05. 18.

165percben összefoglalva a gyerekkortól a felnövekedésig tartó szakasz, az élet velejárói, tanulságai, apa-anya-gyerek kapcsolatainak összessége. Egyedi megjkelenítése van, 12 év alatt forgatták le, szóval ahogy telik a film a szereplők is öregszenek benne. A háttérzene is mindig az életkor szakaszához idomul. Nagyon jól megcsinálták!! Összességében egy átlagos egyszernézős CSALÁDI film, mely az élet változásaira tanít. Egy unalmas semmitevős napra ajánlom. :)

 
TomÁcs   2016. 05. 09.

Közepes film, nagyon hosszú és ehhez kevés tartalom kapcsolódott. Egyedi, hogy évekig forgatták és látjuk a szereplők fejlődését, de az igazi történet elmaradt.

 
Bazzzsi   2017. 10. 23.

Azon a nagy ötleten kívül, hogy egy gyerek játssza végig a karaktert sok jó ötlet nem volt a filmben. Borzasztóan hosszú volt és a történet túl egyszerű, semmi felkavaró nem volt benne.

 
Lonka   2016. 02. 19.

Az elképzelés fenomenális, a megvalósítás már kevésbé. Szerintem úgy gondolták, hogy történet már nem is kell a filmnek, elég hogy az évek múlnak. Elég hosszú is volt, persze gondolom rengeteg anyagot vettek fel hozzá.

 
Timcsi   2019. 03. 29.

Izgalmas film a maga műfajában. A felnőtté válás küszöbén álló fiú életét követi végig a gyerekkortól.

 
petraszab   2019. 04. 19.

Ellar Coltrane kétségkívül élete szerepét kapta meg. A film története jó értelemben végtelenül egyszerű és hétköznapi, nincs túlerőltetve.

 
Milanman   2015. 02. 09.

Nem akarok nagy szavakat használni (de fogok :) ), mert a Boyhood azzal, hogy lényegében semmi különöset sem csinál, csak közel 3 órán keresztül mesél az életről, végrehajtja azt a zseniális csodát, hogy nézőként azt érezzük, ilyen, vagy hasonló események velünk is megtörténtek. Nincsenek benne nagy tragédiák, váratlan fordulatok, vagy szirupos boldogságpillanatok, csak maga az élet és pont ettől lesz igaz és hiteles. Ahogy felnő előttünk a vásznon a főszereplő, ahogy változik a zene, a ruhák, a kapcsolatrendszerek, az érdeklődési kör...zseniális. De több ez csak a fiú történeténél, mert legalább annyira fontos az "anya" életének változása is. A Boyhoodot nagyon könnyen el is lehetett volna rontani, de az, hogy működik, az alkotók, elsősorban a rendező zsenialitását tükrözi. Filmtörténelmet ír, egyszerű, de nagyszerű eszközökkel.

 
Zsceeeka   2016. 04. 16.

Végignéztem a filmet, bár eléggé vontatott, de ha nem tudnám a film készítésének sztoriját , lehetséges , hogy fele annyira sem tetszene , nem értékelném annyira, mert maga a film számomra közepesnek tűnt.

 
ANdraS   2015. 06. 01.

Ha film történelmet akartok látni, nézzétek meg ezt a filmet! Kiváló film, amelynél nem is vettem észre, hogy majdnem 3 órát tartott. Valóban, a filmnek nincs klasszikus sztorija, ne is várjatok storyline-t vagy hasonlót. A film különböző epizódokból áll, és követi a család életét hosszú 12 éven át. Közben megismerhetjük, hogyan is élnek azok a "gazdag" amerikaiak, milyen nehéz ott az élet egy átlagos magán anyának és hogy hogyan telik az élet, amíg egy fiú felnőtté válik. Linklater egy nagyon ügyes rendező, csinált rosszabb filmet is, de a java nagyon jó, és a Boyhood is közéjük tartozik. P.s.: Ahogy ismerem a rendezőt, fogadok, hogy már forgatja is ugyanazokkal a színészekkel a következő 12 év történetét, úgyhogy 2028 várhatjuk a második részt :-)

 
kissjanos21   2016. 02. 22.

Nagyon hosszú és unalmasra sikeredett ez a film. A főbb szereplők egytől egyig idegesítőek voltak (a srác, az anya, a nővére, mind), egyedül az apja volt normális, de őt meg elég ritkán lehetett látni.Senkinek nem ajánlom.

 
Loborg   2015. 02. 16.

Bár a megvalósítás kétségtelenül egyedülálló, maga a történet nem nyerte el a tetszésemet.

 
juhasz-david93   2015. 02. 12.

A szánalmas szuperhősös gagyik, a látványvilágra (és sokszor az Oscarokra) kiélezett csilliárdos költségvetésű filmek, az idétlen komédiák után ez a film részben visszaadta az abbéli hitem, hogy az évek óta minőségi holtponton vergődő hoolywood-i filmgyártást talán mégsem kell teljesen leírni. Megindító, aranyos film, ahol mindenki találhat a saját életére vonatkoztatható momentumokat. Kifejezetten nagyszerű ötletnek találtam, hogy a szereplők váltogatása helyett 12 éven keresztül vették fel a filmet. Ja, és Lorelei Linklater igazán gyönyörű :)

 
Mate   2015. 01. 25.

szerintem a Boyhood 2014 legjobb filmje volt. Régen volt részem ilyen egyedi élményben. Végignézhettem ahogy a színésznek felnőnek egy mozivásznon! Ilyen filmet tényleg soha többet nem csinálnak. Oscar-t neki!

 
kórica   2016. 01. 24.

Hát, én még sohasem láttam ennyire hiteles felnőtté válást. Nem sűrűn látni ilyen monumentális és csodálatos darabot, ami engem pont a természetességével és hitelességével fogott meg. Nézzétek meg!!!

 
a.edit63   2015. 05. 20.

Az ötlet és a megvalósítás tényleg kiváló, de maga a film nem tudott semmi extrát nyújtani, kissé vontatottnak is éreztem. Ettől eltekintve jó kis mozi.

 
Rikudou6   2015. 08. 12.

Nem értem miért van ennyire lehúzva a film mikor igazából semmi baj nem volt vele. Jó színészi gárda és igazán kedvelhető karakterek voltak benne, azon kívül az effektek tökéletesek voltak. Ami nem mellékes, hogy tökéletesen lekötött.

 
Enccso   2015. 04. 29.

Bár nagyon-nagyon hosszú volt, de nagyon tetszett. Úgy volt "valóságszagú" hogy közben nem feltétlen a nagy drámák voltak a hangsúlyosak, hanem a hétköznapi mozzanatok. Egy-egy részben kicsit valahol talán mindenki meglátja magát benne. Érdekes, érdemes megnézni.

 
Jozzsef   2015. 03. 28.

Elég hosszú film, 1 nap, 2 részletben néztem meg (talán, így jobban értelmezhető is).Átvilágít a történet életeket, főként, a "srácét". Végezetül, milyen rövid, mit is tettünk az egészbe? Azért, többet vártam én ettől a filmtől.

 
macskulare   2015. 06. 11.

Az élet úgy ahogy van elmúlik, ahogy elmúlnak a gyermekévek, úgy fognak elmúlni a felnőtévek. Felnőttként már mindent másképp tennél, de nem tehetsz ellene semmit, hiába csak az agyadban él a múlt, minden örömöt a JELEN pillanatban keress!!! :) Nagyszerűen kifejező alkotás az elmerengéshez. Mindenki jól ismeri fel hogy ez egy gáz film - unalmas, elég lett volna az utolsó 5percet lejátszani a filmből, hogy megértsd semmi értelme visszanézni a múltadat, a jelen pillanat a lényeg!!!! :)

 
*bella   2015. 05. 29.

Unalmas és érdektelen egy film. Olyan, mintha eljátszanák amit egy naplóba írtak. Rettentő hosszú, rettentő pocsék.

 
*tünde   2015. 06. 01.

Unalmas és érdektelen egy film. Olyan, mintha eljátszanák amit egy naplóba írtak. Rettentő hosszú, rettentő pocsék.

 
Pillcsi   2015. 01. 27.

Alapból tetszett,nem volt rossz film és a maga nemében érdekes is volt a téma,de inkább ürességet éreztem utána!

 
dubzsu   2015. 03. 30.

Tudjuk hogy fikció, mégis olyan mintha dokumentumfilmet néznénk, ahogy látjuk végigkísérjük egy gyermek felcseperedését. A film természetes és hiteles.

 
Balu   2015. 01. 28.

Nagyon érdekes ahogy fiatalból felnőtt lesz,ez az élet valahogy mindig is elgondolkodtató,hogy nővünk fel!

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.