Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Amerikai rapszódia (2001)

An American Rhapsody
Filmadatlap
 
17
Szereplők
4
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Tony Goldwyn
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Colleen Camp
Tony Goldwyn
Tony Goldwyn
Tony Goldwyn
Tony Goldwyn
Tony Goldwyn

Videók (1)

 
Zsolt Bátki   2019. 09. 06.

legújabb vélemény

1
Berto49-nek

Láttam a filmet. Nagyon rosszindulatú, amit ír erről a filmről és csak érvel nélküli, saját érzések. Az hogy "amatőr". Ragályi Elemér, Nastassja Kinski, Galkó Balázs. Bánfalvi Ágnes, Scarlett Johansson (idén lett a legtöbbet kereső) Nem amatőrök. Nekem egyik kedvenc, filmem. Az "50-es évek szűk levegőjét" be kell mutatni. Profi módon is lehet. Ez az.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 21.

0
Kontraszt

Magyarként különösen érdekes egy olyan filmet látni, amely egy magyar család életét mutatja be, akik a háborús években úgy döntenek, hogy a kivándorlás az egyetlen megoldás az életben maradásukra. A film gyönyörűen ábrázolja a két világ közötti kontr... teljes kritika»

 
Berto49   2018. 04. 03.

0

A Budapest Noir után érdeklődéssel fogtam hozzá, hogy mit készített 2001-ben a rendezőnek avanzsált vágónő (gondolom tehetség hiányában kénytelen volt a színésznői ábrándjairól lemondani). Nagy kedvence lehet a jelenkori magyar filmgyártás nagymogulj... több»

 
kisssjanka   2018. 05. 10.

0

Nem gondoltam hogy az Amerikai Rapszódia ennyire nagy hatással lesz rám. Nagyon megfogott érzelmileg. Magyarország történelmi múltját részletesen ugyan nem szövi bele a rendező a történetben, sokkal inkább meghatározó a filmben a lelki kötődés a hazá... több»

A film összbevétele 850 023 dollár volt (imdb.com).

 

A fekete-fehér fotó, amely a film végén látható Gárdos Évát ábrázolja, amikor Amerikába kikerülve először találkozik igazi szüleivel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film rendezője, Gárdos Éva az Apokaliszis most című film forgatásán találkozott Colleen Camp-el, ahol Gárdos elmesélte a színésznőnek Magyarországról való emigrálásának igaz történetét. Végül Camp bátorította a rendezőnőt, hogy készítsen filmet a gyermekkoráról. Camp nemcsak producerként vett részt a film készítésében, hanem egy kisebb szerepben is feltűnik, egy amerikai háziasszonyt alakít, aki Zsuzsiék szomszédjában lakik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film valós történeten alapszik. A film rendezőjének kijutását meséli el.

(VFTS)