Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

Amerikai rapszódia (2001)

An American Rhapsody
Filmadatlap
 
17
Szereplők
4
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
Zsolt Bátki   2019. 09. 06.

legújabb vélemény

0
Berto49-nek

Láttam a filmet. Nagyon rosszindulatú, amit ír erről a filmről és csak érvel nélküli, saját érzések. Az hogy "amatőr". Ragályi Elemér, Nastassja Kinski, Galkó Balázs. Bánfalvi Ágnes, Scarlett Johansson (idén lett a legtöbbet kereső) Nem amatőrök. Nekem egyik kedvenc, filmem. Az "50-es évek szűk levegőjét" be kell mutatni. Profi módon is lehet. Ez az.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 21.

0
Kontraszt

Magyarként különösen érdekes egy olyan filmet látni, amely egy magyar család életét mutatja be, akik a háborús években úgy döntenek, hogy a kivándorlás az egyetlen megoldás az életben maradásukra. A film gyönyörűen ábrázolja a két világ közötti kontr... teljes kritika»


 
Berto49   2018. 04. 03.

0

A Budapest Noir után érdeklődéssel fogtam hozzá, hogy mit készített 2001-ben a rendezőnek avanzsált vágónő (gondolom tehetség hiányában kénytelen volt a színésznői ábrándjairól lemondani). Nagy kedvence lehet a jelenkori magyar filmgyártás nagymogulj... több»

 
kisssjanka   2018. 05. 10.

0

Nem gondoltam hogy az Amerikai Rapszódia ennyire nagy hatással lesz rám. Nagyon megfogott érzelmileg. Magyarország történelmi múltját részletesen ugyan nem szövi bele a rendező a történetben, sokkal inkább meghatározó a filmben a lelki kötődés a hazá... több»

Galéria (10)

Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Tony Goldwyn
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Colleen Camp
Tony Goldwyn
Tony Goldwyn
Tony Goldwyn
Tony Goldwyn
Tony Goldwyn

Videók (1)

A film összbevétele 850 023 dollár volt (imdb.com).

 

A fekete-fehér fotó, amely a film végén látható Gárdos Évát ábrázolja, amikor Amerikába kikerülve először találkozik igazi szüleivel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film rendezője, Gárdos Éva az Apokaliszis most című film forgatásán találkozott Colleen Camp-el, ahol Gárdos elmesélte a színésznőnek Magyarországról való emigrálásának igaz történetét. Végül Camp bátorította a rendezőnőt, hogy készítsen filmet a gyermekkoráról. Camp nemcsak producerként vett részt a film készítésében, hanem egy kisebb szerepben is feltűnik, egy amerikai háziasszonyt alakít, aki Zsuzsiék szomszédjában lakik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film valós történeten alapszik. A film rendezőjének kijutását meséli el.

(VFTS)