Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
31
Képek
4
Videók
Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Asier Etxeandia
Antonio Banderas
Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Nora Navas
Asier Etxeandia
Pedro Almodóvar
Asier Etxeandia
Pedro Almodóvar
Asier Etxeandia
Antonio Banderas
Nora Navas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Leonardo Sbaraglia
Pedro Almodóvar
Penélope Cruz
Asier Etxeandia
Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Asier Etxeandia
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Penélope Cruz
 
ArpiHajdu és Réci   2020. 02. 27.

legújabb vélemény a nap véleménye

A bús és idős filmrendező panaszai

"Filmezés nélkül az életemnek nincs értelme.” Pedro Almodóvar életművét végignézve kicsit olyan benyomást kaphat az ember, mintha ő lenne a nyugat-európai Woody Allen. A spanyol filmrendező a ’70-es évek vége óta 2-3 évente (pályája csúcsán akár évente) örvendeztette meg a nagyérdeműt hol nagyon jó, hol kevésbé jó filmekkel, ám hullámvölgyek ide vagy oda, az kétségtelen, hogy a mintegy négy évtizedes pályája során Almodóvar korunk egyik meghatározó alkotója lett a maga markáns kézjegyeivel és visszatérő témáival nemcsak az európai, hanem a nemzetközi színtéren egyaránt. Hosszú életút áll tehát a spanyol sztárrendező mögött, aki 2019-ben (abban az évben, amikor a direktor betöltötte a hetvene... több»

 
indingo   2019. 06. 03.

Maga a film nem hatolt a bőröm alá. A története nekem nem volt túl koncentrált, de az érzékszervekre nagyon tudott hatni. A dalok, hanghatások, a látvány nagyon érdeke volt.


 
TomÁcs   2019. 09. 24.

Az az extra érzelmi töltet nekem nem jött ki a filmből, amit vártam. Banderas jó volt, nem tagadom, de a történet középszerűsége elhalványította mindezt.

 
Greeta   2019. 07. 14.

Nekem nem jött be, de sajtálom. Olyan szaggatott a története és későn koncentrálódik a story. Banderas jó volt, de ennyi.

 
Král   2019. 05. 21.

Almodóvar 21. nagyjátékfilmje

Pedro Almodóvar egyszerűen képtelen leállni a filmezéssel. 69 éves, és a Fájdalom és Dicsőség a 21. nagyjátékfilmje a Mindent anyámról, az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén direktorának. És bár valószínűleg meglepni nem fog már minket a mester, de rendkívül élvezhető módon ismételgeti önmagát. Ám azért hozzá kell tenni, hogy új filmje az első teljesen nyíltan felvállalt önéletrajzi ihletettségű alkotása. A történet főszereplője Salvador Mallo (Antonio Banderas), egy szenior filmrendező, aki éppen egészségügyi és mentális mélyponton van az életében. Folyamatosan múltbeli emlékei jutnak eszébe. Az édesanyja, a falu, a papnevelde, a pince, a régi arcok... Almodóvar sokadjára hozza fel a ... több»

 
A rendező kiteszi elénk a szívét és az egóját, mindkettőt teljes pompájában, ráadásul mindkettőből hatalmas van neki, de sajnos a végefőcím után sem sikerült eldöntenem, hogy szívből, vagy egóból kaptam-e végül többet. több»
 
A Fájdalom és dicsőség című film egy gyönyörűen megkomponált történet az életről, a kreativitásról, annak hiányáról, családról, szeretetről és barátokról. Fejhajtás a múlthoz, óda a jövőhöz. több»
 
Az új film, ha nincs is az életmű csúcsai között, reményekkel teli őszike: érett, s ha kicsit szilánkos is a felépítése, a finálé eggyé forrasztja a néhol szétesőnek tűnő részleteket. több»

A film 5 322 042 forintos bevételt termelt Magyarországon.

 

A Fájdalom és dicsőség Pedro Almodóvar nyolcadik olyan filmje, melynek egyik szereplője Antonio Banderas, és a hatodik, melyben Penélope Cruzt láthatjuk. A trió korábban a Szeretők, utazók is együtt dolgozott.

(hp)
 

Julieta Serrano és Pedro Almodóvar közel harminc év után dolgozott ismét együtt. A páros a nyolcvanas években öt filmet forgatott közösen.

(hp)
 

A filmet beválogatták a 2019-es Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába. A Fájdalom és dicsőség Pedro Almodóvar 5. olyan filmje, mely versenybe száll az Árany Pálma-díjért.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.