Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
31
Képek
1
Videók
 
Král   2019. 05. 21.
Almodóvar 21. nagyjátékfilmje

Pedro Almodóvar egyszerűen képtelen leállni a filmezéssel. 69 éves, és a Fájdalom és Dicsőség a 21. nagyjátékfilmje a Mindent anyámról, az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén direktorának. És bár valószínűleg meglepni nem fog már minket a mester, de rendkívül élvezhető módon ismételgeti önmagát. Ám azért hozzá kell tenni, hogy új filmje az első teljesen nyíltan felvállalt önéletrajzi ihletettségű alkotása. A történet főszereplője Salvador Mallo (Antonio Banderas), egy szenior filmrendező, aki éppen egészségügyi és mentális mélyponton van az életében. Folyamatosan múltbeli emlékei jutnak eszébe. Az édesanyja, a falu, a papnevelde, a pince, a régi arcok... Almodóvar sokadjára hozza fel a ... több»

 
Riot   2019. 05. 25.

Nekem egy kicsit vontatottnak hatott a film, így nem is igazán tudtam őszintén élvezni, a cselekmény felénél valahogy elveszítettem az érdeklődésemet, persze ettől függetlenül érezhetően remek alkotásról van szó, csak éppen nem az én ízlésemnek való.


 
vitto   2019. 05. 24.

Alighanem Almodóvar legzseniálisabb alkotását láthattam. Nagy rajongója vagyok a rendezőnek, de szerintem korábban még egyszer sem készített ennyire jól összerakott és megírt filmet, amelyben jócskán van némi önreflexió is. Mindenkinek csakis ajánlani tudom!

 
olgaasFug   2019. 05. 24.

Antonio Banderas egészen lehengerlő alakítást nyújt Mallo szerepében, jó látni, hogy az utóbbi évek hollywoodi B-kategóriás tévéfilm minőségű mozijai után újra a saját terepén van esélye bizonyítani, és ezt meg is teszi Almodóvar kezei között. A történet kimondottan megfogott és magával sodort az egész film játékideje alatt, és bár nem mondanám, hogy ez a rendező pályájának legjobbja, de Almodóvar olyan figura, aki ha nem is készít éppen tökéletes filmet, még mindig bőven az átlag felett tudja tartani a színvonalat. 4 csillag a Fájdalom és dicsőségnek.

 
michal   2019. 05. 23.

Pedro Almodóvar rajongóinak van egy jó hírem. Nehezen tudok visszaemlékezni, hogy mikor készített utoljára a direktor ilyen erős, kidolgozott és átgondolt produkciót. Ez visszarepített Almodóvar aranykorába, amikor még sorra gyártotta az instant klasszikusokat. A főszereplők kivételes alakítást hoztak, a történet erős és ahol kell, meglepő, a rendezést pedig már az előbbiekben is magasztaltam. Adjatok neki egy esélyt, nem fogjátok megbánni!

Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Asier Etxeandia
Antonio Banderas
Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Nora Navas
Asier Etxeandia
Pedro Almodóvar
Asier Etxeandia
Pedro Almodóvar
Asier Etxeandia
Antonio Banderas
Nora Navas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Leonardo Sbaraglia
Pedro Almodóvar
Penélope Cruz
Asier Etxeandia
Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Asier Etxeandia
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Penélope Cruz
 
A rendező kiteszi elénk a szívét és az egóját, mindkettőt teljes pompájában, ráadásul mindkettőből hatalmas van neki, de sajnos a végefőcím után sem sikerült eldöntenem, hogy szívből, vagy egóból kaptam-e végül többet. több»
 

A Fájdalom és dicsőség Pedro Almodóvar nyolcadik olyan filmje, melynek egyik szereplője Antonio Banderas, és a hatodik, melyben Penélope Cruzt láthatjuk. A trió korábban a Szeretők, utazók is együtt dolgozott.

(hp)
 

Julieta Serrano és Pedro Almodóvar közel harminc év után dolgozott ismét együtt. A páros a nyolcvanas években öt filmet forgatott közösen.

(hp)
 

A filmet beválogatták a 2019-es Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába. A Fájdalom és dicsőség Pedro Almodóvar 5. olyan filmje, mely versenybe száll az Árany Pálma-díjért.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.