Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
75%

Fájdalom és dicsőség (2019)

Dolor y gloria
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
31
Képek
4
Videók

Galéria (31)

Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Asier Etxeandia
Antonio Banderas
Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Nora Navas
Asier Etxeandia
Pedro Almodóvar
Asier Etxeandia
Pedro Almodóvar
Asier Etxeandia
Antonio Banderas
Nora Navas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Leonardo Sbaraglia
Pedro Almodóvar
Penélope Cruz
Asier Etxeandia
Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Asier Etxeandia
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Penélope Cruz

Videók (4)

 
Ágnes Drágfy   2021. 05. 17.

legújabb vélemény

0

Kétszer is megnéztem. Másodjára jött be igazán. Mi szemnek, fülnek, szívnek kell, tobzódik benne.

 
ArpiHajdu és Réci   2020. 02. 27.

a nap véleménye

1
A bús és idős filmrendező panaszai

"Filmezés nélkül az életemnek nincs értelme.” Pedro Almodóvar életművét végignézve kicsit olyan benyomást kaphat az ember, mintha ő lenne a nyugat-európai Woody Allen. A spanyol filmrendező a ’70-es évek vége óta 2-3 évente (pályája csúcsán akár éven... teljes kritika»

 
TomÁcs   2019. 09. 24.

1

Az az extra érzelmi töltet nekem nem jött ki a filmből, amit vártam. Banderas jó volt, nem tagadom, de a történet középszerűsége elhalványította mindezt.

 
indingo   2019. 06. 03.

2

Maga a film nem hatolt a bőröm alá. A története nekem nem volt túl koncentrált, de az érzékszervekre nagyon tudott hatni. A dalok, hanghatások, a látvány nagyon érdeke volt.

 
Greeta   2019. 07. 14.

0

Nekem nem jött be, de sajtálom. Olyan szaggatott a története és későn koncentrálódik a story. Banderas jó volt, de ennyi.

 
Chabee   2019. 05. 27.

1

Alighanem Almodóvar legzseniálisabb alkotását láthattam. Nagy rajongója vagyok a rendezőnek, de szerintem korábban még egyszer sem készített ennyire jól összerakott és megírt filmet, amelyben jócskán van némi önreflexió is. Mindenkinek csakis ajánlani tudom!

 
michal   2019. 05. 26.

1

Pedro Almodóvar rajongóinak van egy jó hírem. Nehezen tudok visszaemlékezni, hogy mikor készített utoljára a direktor ilyen erős, kidolgozott és átgondolt produkciót. Ez visszarepített Almodóvar aranykorába, amikor még sorra gyártotta az instant klas... több»

A film összbevétele 37 137 074 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 322 042 forintot termelt.

 

A Fájdalom és dicsőség Pedro Almodóvar nyolcadik olyan filmje, melynek egyik szereplője Antonio Banderas, és a hatodik, melyben Penélope Cruzt láthatjuk. A trió korábban a Szeretők, utazók is együtt dolgozott.

(hp)
 

Julieta Serrano és Pedro Almodóvar közel harminc év után dolgozott ismét együtt. A páros a nyolcvanas években öt filmet forgatott közösen.

(hp)
 

A filmet beválogatták a 2019-es Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába. A Fájdalom és dicsőség Pedro Almodóvar 5. olyan filmje, mely versenybe száll az Árany Pálma-díjért.

(hp)
 

A film producere, Agustín Almodóvar 2018. július 16-án a Twitteren jelentette be, hogy megkezdődött a Fájdalom és dicsőség forgatása. A munkálatok 44 napot vettek igénybe. A forgatás 2018. szeptember 15-én ért véget.

(hp)
 

A film premierjére 2019. március 13-án került sor a Cine Capitolban, Madridban.

(hp)
 
Az új film, ha nincs is az életmű csúcsai között, reményekkel teli őszike: érett, s ha kicsit szilánkos is a felépítése, a finálé eggyé forrasztja a néhol szétesőnek tűnő részleteket. több»
 
A Fájdalom és dicsőség című film egy gyönyörűen megkomponált történet az életről, a kreativitásról, annak hiányáról, családról, szeretetről és barátokról. Fejhajtás a múlthoz, óda a jövőhöz. több»
 
A Fájdalom és dicsőség tulajdonképpen egy tökéletes elégia, utolsó film, de végkicsengése alapján Pedro Almodóvarnak esze ágában sincs búcsút venni a filmkészítéstől. Hiszen ez a történet pont azt is jelképezi, hogy attól még nincs vége az életnek, mert valakinek a múltja már jelentősebb, mint a jövője. több»