Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
74%

Fájdalom és dicsőség (2019)

Dolor y gloria
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
31
Képek
4
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2020. 02. 27.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
A bús és idős filmrendező panaszai

"Filmezés nélkül az életemnek nincs értelme.” Pedro Almodóvar életművét végignézve kicsit olyan benyomást kaphat az ember, mintha ő lenne a nyugat-európai Woody Allen. A spanyol filmrendező a ’70-es évek vége óta 2-3 évente (pályája csúcsán akár éven... teljes kritika»

 
indingo   2019. 06. 03.

0

Maga a film nem hatolt a bőröm alá. A története nekem nem volt túl koncentrált, de az érzékszervekre nagyon tudott hatni. A dalok, hanghatások, a látvány nagyon érdeke volt.


 
TomÁcs   2019. 09. 24.

0

Az az extra érzelmi töltet nekem nem jött ki a filmből, amit vártam. Banderas jó volt, nem tagadom, de a történet középszerűsége elhalványította mindezt.

 
Greeta   2019. 07. 14.

0

Nekem nem jött be, de sajtálom. Olyan szaggatott a története és későn koncentrálódik a story. Banderas jó volt, de ennyi.

 
Král   2019. 05. 21.

0
Almodóvar 21. nagyjátékfilmje

Pedro Almodóvar egyszerűen képtelen leállni a filmezéssel. 69 éves, és a Fájdalom és Dicsőség a 21. nagyjátékfilmje a Mindent anyámról, az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén direktorának. És bár valószínűleg meglepni nem fog már minket a mester... teljes kritika»

 
Chabee   2019. 05. 27.

0

Alighanem Almodóvar legzseniálisabb alkotását láthattam. Nagy rajongója vagyok a rendezőnek, de szerintem korábban még egyszer sem készített ennyire jól összerakott és megírt filmet, amelyben jócskán van némi önreflexió is. Mindenkinek csakis ajánlani tudom!

 
michal   2019. 05. 26.

0

Pedro Almodóvar rajongóinak van egy jó hírem. Nehezen tudok visszaemlékezni, hogy mikor készített utoljára a direktor ilyen erős, kidolgozott és átgondolt produkciót. Ez visszarepített Almodóvar aranykorába, amikor még sorra gyártotta az instant klas... több»

Galéria (31)

Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Asier Etxeandia
Antonio Banderas
Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Nora Navas
Asier Etxeandia
Pedro Almodóvar
Asier Etxeandia
Pedro Almodóvar
Asier Etxeandia
Antonio Banderas
Nora Navas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Leonardo Sbaraglia
Pedro Almodóvar
Penélope Cruz
Asier Etxeandia
Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Asier Etxeandia
Pedro Almodóvar
Antonio Banderas
Pedro Almodóvar
Penélope Cruz

Videók (4)

A film összbevétele 37 137 074 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 322 042 forintot termelt.

 

A Fájdalom és dicsőség Pedro Almodóvar nyolcadik olyan filmje, melynek egyik szereplője Antonio Banderas, és a hatodik, melyben Penélope Cruzt láthatjuk. A trió korábban a Szeretők, utazók is együtt dolgozott.

(hp )
 

Julieta Serrano és Pedro Almodóvar közel harminc év után dolgozott ismét együtt. A páros a nyolcvanas években öt filmet forgatott közösen.

(hp )
 

A filmet beválogatták a 2019-es Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába. A Fájdalom és dicsőség Pedro Almodóvar 5. olyan filmje, mely versenybe száll az Árany Pálma-díjért.

(hp )
 

A film producere, Agustín Almodóvar 2018. július 16-án a Twitteren jelentette be, hogy megkezdődött a Fájdalom és dicsőség forgatása. A munkálatok 44 napot vettek igénybe. A forgatás 2018. szeptember 15-én ért véget.

(hp )
 

A film premierjére 2019. március 13-án került sor a Cine Capitolban, Madridban.

(hp )
 

A Fájdalom és dicsőséget remekül fogadták a spanyol kritikusok. A film 1448 kritika után 7,7 pontos összesített értékelést kapott a FilmAffinity-n, a Sensacine nevű spanyol adatbázisban pedig 4,3 ponton áll a lehetséges 5-ből.

(hp )
 

A film remek nézettségi adatokkal büszkélkedhetett hazájában, Spanyolországban a premier napján. A Fájdalom és dicsőségre több mint 45 ezren váltottak jegyet egyetlen nap alatt, az első hétvégén pedig összesen 1,2 millió eurós bevételt termelt. A film spanyolországi összbevételei elérték a 4 millió eurót, amivel 2019 legsikeresebb spanyol alkotása lett.

(hp )
 
A rendező kiteszi elénk a szívét és az egóját, mindkettőt teljes pompájában, ráadásul mindkettőből hatalmas van neki, de sajnos a végefőcím után sem sikerült eldöntenem, hogy szívből, vagy egóból kaptam-e végül többet. több»
 
A Fájdalom és dicsőség című film egy gyönyörűen megkomponált történet az életről, a kreativitásról, annak hiányáról, családról, szeretetről és barátokról. Fejhajtás a múlthoz, óda a jövőhöz. több»
 
Az új film, ha nincs is az életmű csúcsai között, reményekkel teli őszike: érett, s ha kicsit szilánkos is a felépítése, a finálé eggyé forrasztja a néhol szétesőnek tűnő részleteket. több»