Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
83

Egy különc srác feljegyzései (2012)

The Perks of Being a Wallflower
Filmadatlap
 
28
Szereplők
45
Vélemények
16
Képek
1
Videók
 
Ms. Akárki   2019. 05. 12.

legújabb vélemény

Nagyon jó film. Nem az a tucattermék tinifilm mint amire számítottam. Mély mondanivaló és valósághű, hihető romantikus vonulata van. Az egész film keserédes, de valahogy ez adja meg azt a tipikus atmoszférát ami olyan jóvá teszi. A szereplőgárda is igen kitett magáért.

 
indingo   2017. 05. 03.

Ez egy olyan film, ahol nem mondanak ki mindent. Aprólékosan felépített a története és sok helyen a nézőre hagyják a történet pici eleminek összeillesztését.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 06.

Még a megjelenése után megnéztem a filmet és első látásra nem tett bennem mély benyomást. Aztán mégis csak izgatni kezdett a történet (talán azért is, mert sokan a modern Zabhegyezőként gondolkodnak róla) és elolvastam a regényt. Most, hogy másodjára is újranéztem a filmet, azt kell, hogy mondjam, nem ad komplex élményt a regényhez képest. Ugyanis a könyvbéli történet legfontosabb csattanóját (nevezetesen Helen néni és Charlie történetét teljesen felszínesen, már-már elmaszatolva kezeli). A könyv elolvasás nélkül egy teljesen más történetet kapunk a filmben, csupán olvasva derül ki mennyivel összetettebb a sztori problematikája. Ez az egész azért is érdekes, mert egészen a végkifejletig egy teljesen könyv hű ábrázolást kapunk, nagyon jól visszaadja a zenékkel és a szimbolikus jelenettel a hangulatot, azt is jól mutatja be, hogy itt bizony nem olyan tinédzserekről van szó, akiknek az a legnagyobb problémájuk, hogy nem tudtak felkészülni a matek dogára, s így egy sokkal komolyabb tini filmről van szó, mint ahogyan azt sejteti magáról. A végéért kár, de azért megéri rászánni az időt. Aki pedig a mögöttes tartalmakat is érteni akarja, az olvassa hozzá a könyvet.

 
Deku   2017. 07. 18.

Egyedül Emma Watson jelentett üde színfoltot számomra a filmben. A film többre volt hivatott. Személy szerint ez az film nem igazán tetszett. Semmi olyan nem volt a filmben ami igazán megfogott volna.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

Különös atmoszférája van. Nem lehet róla egyértelmű véleményt mondani. Amit egyértelműen ki lehet emelni az a zene, valamint Emma Watson. Egyébként egy olyan film amit, megnézel és vagy sokáig a fejedben marad, vagy másnapra el is felejted. Ez attól függ, ki mennyire fogékony az ilyen inkább gondolkodós, nem túl izgalmas cselekményű filmekre.

Erin Wilhelmi
Logan Lerman
Mae Whitman
Ezra Miller
Emma Watson
Emma Watson
Logan Lerman
Logan Lerman
Logan Lerman
Emma Watson
Logan Lerman

A film összbevétele 17 738 570 dollár volt (imdb.com).

 

A film alapjául szolgáló könyvben Patrick és Mary Elizabeth láncdohányosok voltak. A filmből ez kimaradt, hogy ne kapjon túl magas korhatár besorolást.

(kázsé)
 

Emma Watson saját bevallása szerint nem nézte meg azokat a jeleneteket, amelyekben csókolózik, ahogy a Rocky Horror Picture Show jelenetet sem.

(kázsé)
 

Ezra Miller első meghallgatása Skype-on keresztül zajlott, ami olyan jól sikerült, hogy öt órával később már meg is kapta a szerepet.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.