Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82

Egy különc srác feljegyzései (2012)

The Perks of Being a Wallflower
Filmadatlap
 
28
Szereplők
46
Vélemények
16
Képek
1
Videók
 
Varga_Júlia   2020. 07. 29.

legújabb vélemény

Aki volt kamasz, az együtt tud lenni ezzel a filmmel - olyan kamaszfilm, ami szépen felteszi sorjában azokat a kérdéseket, amiket egy serdülőkorú ember újra meg újra. Nyilván ettől válik talán nézhetetlenné más generációk számára, de aki szereti a coming of age történeteket, annak nem lesz vele baja.

 
indingo   2017. 05. 03.

Ez egy olyan film, ahol nem mondanak ki mindent. Aprólékosan felépített a története és sok helyen a nézőre hagyják a történet pici eleminek összeillesztését.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 06.

Még a megjelenése után megnéztem a filmet és első látásra nem tett bennem mély benyomást. Aztán mégis csak izgatni kezdett a történet (talán azért is, mert sokan a modern Zabhegyezőként gondolkodnak róla) és elolvastam a regényt. Most, hogy másodjára is újranéztem a filmet, azt kell, hogy mondjam, nem ad komplex élményt a regényhez képest. Ugyanis a könyvbéli történet legfontosabb csattanóját (nevezetesen Helen néni és Charlie történetét teljesen felszínesen, már-már elmaszatolva kezeli). A könyv elolvasás nélkül egy teljesen más történetet kapunk a filmben, csupán olvasva derül ki mennyivel összetettebb a sztori problematikája. Ez az egész azért is érdekes, mert egészen a végkifejletig egy teljesen könyv hű ábrázolást kapunk, nagyon jól visszaadja a zenékkel és a szimbolikus jelenettel a hangulatot, azt is jól mutatja be, hogy itt bizony nem olyan tinédzserekről van szó, akiknek az a legnagyobb problémájuk, hogy nem tudtak felkészülni a matek dogára, s így egy sokkal komolyabb tini filmről van szó, mint ahogyan azt sejteti magáról. A végéért kár, de azért megéri rászánni az időt. Aki pedig a mögöttes tartalmakat is érteni akarja, az olvassa hozzá a könyvet.

 
Deku   2017. 07. 18.

Egyedül Emma Watson jelentett üde színfoltot számomra a filmben. A film többre volt hivatott. Személy szerint ez az film nem igazán tetszett. Semmi olyan nem volt a filmben ami igazán megfogott volna.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

Különös atmoszférája van. Nem lehet róla egyértelmű véleményt mondani. Amit egyértelműen ki lehet emelni az a zene, valamint Emma Watson. Egyébként egy olyan film amit, megnézel és vagy sokáig a fejedben marad, vagy másnapra el is felejted. Ez attól függ, ki mennyire fogékony az ilyen inkább gondolkodós, nem túl izgalmas cselekményű filmekre.

 
Lamboh   2017. 10. 24.

Nagyon jó film. Az egyetlen problémám ugyan az a dolog, amit előttem már valaki megjegyzett. Ez pedig az, hogy a főszereplőnk problémája konkrétan majdhogy nem ki lett hagyva a filmből, mintha a könyvben ott sem lett volna. Ezt leszámítva tényleg jó tinifilm. Van mondanivalója, és nem csak egy vakvágányon guruló akármi, ami nem tart sehová.

 
citizenfour99   2016. 03. 24.

A film még az egészséges Hollywood-i giccshalmazon belül mozog. Tehát még akár a valóságban is működhetnének így a dolgok. Egyébként tetszett a film, egy kicsikét túlértékeltnek érzem, viszont ezek közül ""coming of age''' filmek közül mindenképp kiemelkedik. Színészi munkák lazák voltak, néhány zenétől már majdnem szivárványt kellett hán*nom, de még belefért. Összességében egy jó film, és azért mélysége is van, tálalható formában. Király. Ajánlom.

Erin Wilhelmi
Logan Lerman
Mae Whitman
Ezra Miller
Emma Watson
Emma Watson
Logan Lerman
Logan Lerman
Logan Lerman
Emma Watson
Logan Lerman

A film összbevétele 17 738 570 dollár volt (imdb.com).

 

A film alapjául szolgáló könyvben Patrick és Mary Elizabeth láncdohányosok voltak. A filmből ez kimaradt, hogy ne kapjon túl magas korhatár besorolást.

(kázsé)
 

Emma Watson saját bevallása szerint nem nézte meg azokat a jeleneteket, amelyekben csókolózik, ahogy a Rocky Horror Picture Show jelenetet sem.

(kázsé)
 

Ezra Miller első meghallgatása Skype-on keresztül zajlott, ami olyan jól sikerült, hogy öt órával később már meg is kapta a szerepet.

(kázsé)
 

Ez Emma Watson első fontosabb szerepe a Harry Potter filmek után.

(kázsé)
 

A film végén a családi vacsoránál Charlie megkérdezi az apját, hogy fog teljesíteni a pittsburgh-i Penguins hokicsapat. A válasz az, hogy rosszul, és meg kellene tanulniuk védekezni. Abban az évben a Penguins első alkalommal nyerte meg a Stanley Kupát.

(kázsé)
 

A filmet az a Stephen Chbosky írta és rendezte, aki a film alapjául szolgáló könyv szerzője is egyben.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.