Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
67%

Tőzsdecápák: A pénz nem alszik (2010)

Wall Street: Money Never Sleeps
Filmadatlap
 
30
Szereplők
9
Vélemények
17
Képek
2
Videók
 
casual   2019. 09. 22.

legújabb vélemény

0

A Tőzsdecápák c. film (direkt nem úgy írtam, hogy első rész) felülmúlhatatlan, ilyen szintű alkotásnak nem lenne szabad folytatást csinálni. A 2. a maga nemében tulajdonképpen egész jó, ebben is sok morális kérdés felvetődik, de, hogy magamat ismételjem, kár volt megcsinálni.

 
batukán   2017. 08. 04.

0

Szerintem is több mint 120 perc abszolút unalom. Durva ezt kimondani, de még durvább volt benne lenni. Hogy mit akart ezzel Stone elérni? Ez rejtély marad.


 
film kedvelő   2016. 12. 17.

0

nem méltó az előzőhöz az első rész remek volt, de ez semmi lényegében egy tipikus amerika film, ahol az érzelem végül győz és mindenki boldog, ahol már nem a pénz, hanem a család aze első. unalmas és nem csattanó

 
penzesisti   2017. 08. 20.

0

A gazdagságról és pénzről szóló filmben minden a háttérbe szorul, semmi sem számít csak a vagyon. A szereplők rátermett karakterek, hiteles játékuk a film sikere.

 
pindurcat   2015. 06. 11.

0

2 óra tömény unalom. Követhetetlenek a párbeszédek, és maga a nyelv erőltetett szakmaisága nevetséges. Nem az átlagnézönek készült a film, az biztos. Élvezhetetlen.

 
dubzsu   2015. 10. 23.

0

Tipikus Wall Street -i film, ami ezúttal sem okozott csalódást. Reálisan és izgalmasan mutatja be ezt a fajta egyedi és zárt világot, amiben senkit sem kímélnek.

 
gihera81   2015. 11. 11.

0

Kicsit hosszú a film, kicsit lassan indul be, igazából csak az utolsó harmad az, ami tényleg lekötötte a figyelmemet. Nem tudom, mekkora kövezés jár ugyan ezért, de a pozitív meglepetések között tudom említeni Shia LaBeoufot, aki nagyszerűen hozza az... több»

Galéria (17)

Videók (2)

A film összbevétele 134 748 021 dollár volt (imdb.com).

 

Shia LaBeouf számos brókerrel készített interjút a felkészülése során, s az interjúalanyok 90 százaléka azt állította, hogy a Tőzsdecápák figuráját, Gordon Gekkót annyira imádták, hogy miatt választották a bróker szakmát.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Shia LaBeouf a szerepére készülve annyira rákapott a tőzsdére, hogy megtanulta a szakmát és minősítést is szerzett. Ráadásul a pénzét is ügyesen megforgatta: 20 ezer dollárból 400 ezret tudok csinálni.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Eli Wallach improvizálta a karaktere fütyülését.

(kázsé)
 

Az első folytatás egy Oliver Stone filmhez.

(kázsé)
 

Shia LaBeouf lefogyott a szerephez, mivel úgy látta, hogy a legtöbb tőzsdeügynök nagyon sovány.

(kázsé)
 

Donald Trumpnak lett volna egy vendégszereplése, amit még 2009-ben leforgattak, de a jelenet végül nem került be a filmbe.

(kázsé)
 

A havas, téli jelenetben, ami elvileg Zürichben játszódik, valójában Prága látható.

(kázsé)
 

Forgatás közben Carey Mulligan és Shia LaBeouf randevúzni kezdtek.

(kázsé)