Gordon Gekko nem úszta meg a börtönt. A zseniális, ám elvetemült tőzsdecápa kiszabdulva a börtönből visszatér a való életbe, hogy újra megszerezze vagyonát és hatalmát. Eközben szárnya alá veszi a lány barátját, hogy társra találjon ördögi tervében. A pénzért vívott harca azonban egyre embert… Több

Író: Allan Loeb, Stephen Schiff
Filmgyűjtemény
Tőzsdecápák (1987)
Nem lenne ez rossz film, de a szereposztás sajnos rossz (Douglas kivételével). Nagyon nem ilyen filmbe való szereplőkkel csak egy átlagos mozi lehet. Douglas menti meg valahogy a filmet. Nyomába sem ér az "1. résznek".
Oliver Stone ezúttal is nagyot alkotott. A színészek is nagyon jók voltak benne, egyedül talán Shia LaBeouf nem volt az igazi, de ő is jó úton van szerintem, hogy jó színész legyen.
Az első film nekem jobban tetszett, szerintem ebből a másodikból többet is kihozhattak volna. Ilyen általános "a pénz és a hatalom rossz" típusú filmre sikerült, miközben ezt már ezerszer láttuk.
Shia LaBeouf számos brókerrel készített interjút a felkészülése során, s az interjúalanyok 90 százaléka azt állította, hogy a Tőzsdecápák figuráját, Gordon Gekkót annyira imádták, hogy miatt választották a bróker szakmát.