Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Precious - A boldogság ára (2009)

Precious
Filmadatlap
 
29
Szereplők
8
Vélemények
9
Képek
2
Videók

Galéria (9)

Videók (2)

 
vivikejencikelara   2016. 10. 23.

legújabb vélemény

0

Kemény film! Mivel magam sem tartozom az igazán vékony lányokhoz, így még jobban bele tudtam magam élni. Borzasztó,hogy ilyenek valóban történnek, sőt tovább megyek ez a film olyan mint ha most a szemünk előtt történne. Hiteles történet. Nagyszerű ah... több»

 
rbernadett   2016. 02. 16.

0

Túlságosan valóságos film, olyannyira, hogy bizonyos részeknél már azt kívántam, bár eltúlozták volna a készítők, de tudtam, hogy sajnos ez hiú ábránd. Ugyan nem a gettóban nőttem fel és még csak nem is mindennek a magyarországi megfelelőjében, tiszt... több»

 
Zsceeeka   2015. 09. 24.

0

Nagyon felkavaró film a gettó világáról és a kitörésre való törekvésről. A színészi játék fantasztikus, nagyon megkapó dráma, a műfaj kedvelőinek ajánlom.

 
Loborg   2015. 09. 29.

0

Huh , ez a film eléggé beleég az ember agyába . A tudatlan kegyetlenség és embertelenség bemutatása azért meggyepálja a jóérzésű ember lelkét. De nagyon jó film.

 
Vviktor   2016. 09. 19.

0

Nagyon durva film, amihez erős idegzet kell. Elgondolkoztató, mélyre ható, lelkileg nyomasztó dráma, amiben nagyon hiteles a színészek alakítása. Erős idegzetűeknek!

 
ChrisAdam   2015. 02. 13.

0
Tökéletes, úgy, ahogy van

SPOILERES!! Hú. És még egyszer hú. Őszintén szólva nem is tudom, mit kell mondani ilyenkor. A téma, gyerekbántalmazás egyébként is szívügyem, mióta találkoztam vele (de szerencsére velem nem történt ilyesmi, de egyik közeli ismerősömmel igen), így a... teljes kritika»

 
Toncsi   2014. 12. 26.

0

Ez nem egy könnyű dráma, erős érzelmek, állati indulatok szabadulnak el benne, és a remény csak gyengén pislákol. AZ egészben a legszomorúbb, hogy annyira emberi a történet, hogy ez egyszer, de lehet, hogy nem csak egyszer valahol akár meg is történh... több»

A film összbevétele 47 395 661 dollár volt (imdb.com).

 

Ez volt ez első afroamerikai rendező által rendezett film, amit a legjobb filmért járó Oscar-díjra jelöltek.

(ps)
 

A forgatás mindössze öt hétig tartott.

(ps)
 

Mrs. Weiss szerepét eredetileg Helen Mirren kapta meg, de Lee Daniels két nappal a forgatás előtt lecserélte őt Mariah Carey-re.

(ps)
 

volt az első afroamerikai, aki Oscar-díjat kapott egy regényen alapuló forgatókönyv megírásáért.

(ps)
 

Gabourey Sidibe ebben a filmben Lenny Kravitz-cel dolgozott együtt, majd következő filmjében, a Yelling to the Sky-ban (2012) Lenny lányával, Zoë Kravitz-cel.

(ps)