Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
96

Kafarnaum (2018)

Capharnaüm
Filmadatlap
 
31
Szereplők
4
Vélemények
38
Képek
5
Videók
Kafarnaum
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Puncs   2019. 10. 24.

legújabb vélemény

Szívszorító mese a harmadik világról

A film a felfoghatatlanul nagy nyomorban élő Zain történetét meséli el, aki bepereli szüleit saját létezése miatt; elképesztő érzékeny témát boncolgat. Milyen mértékben felelősek a szülők, akik a kilátástalan nyomorba nemzik az újabb és újabb gyermeket, teszik ezt akár tudatlanságból, akár vallási meggyőződésből, vagy bármilyen más okból? Zain nemcsak felelőtlenségüket, hanem a gyermekeik sorsa iránt tanúsított érdektelenségüket is számon kéri a szülein. Lányukat a legkisebb lelkiismeret-furdalás nélkül adják el egy helyi boltosnak. A szegénység a szeretet hiányára nem mentség. Talán ez a film egyik legfontosabb üzenete. Rengeteg ember van a világon, akik úgy élik le az életüket, hogy kevese... több»

 
Král   2019. 02. 11.

Élet papírok nélkül

Zajos sikert aratott a tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon Nadine Labaki alkotása, a Kafarnaum, ahonnan el is vitte a Zsűri Díját. Majd pedig több számos, neves filmfesztiválról is díjat vagy éppen díjakat tudott elhozni. Nagy csata is zajlott le a forgalmazási jogért, ami végül a Sony Classics Pictures-nél landolt, akik raktak egy rendkívül erős Oscar kampányt a film mellé, aminek végül meg is lett a gyümölcse. Hiszen a Kafarnaum ott van az Oscar, Legjobb Idegen Nyelvű Film kategória listáján. És teljes joggal. Nagyon erős mondanivalójú és koncepciójú filmről van szó. Egy 12 éves kisfiú beperli a szüleit azért mert ők életet adtak neki. Persze, elsőre ez túlzónak hangozhat ez, de egy kicsit fe... több»


 
phelixmad   2019. 02. 10.

Nagyon ritkán érkezik manapság, vagy legalábbis hozzánk ritkábban jut el egy olyan film, ami ennyire bevállalós tud lenni, ráadásul mer kockáztatni. Ezt várja a nézőjétől, és szerintem kell is hozzá némi bátorság, hogy ez ember végignézze. Nem azért mert ijesztő lenne. Talán inkább félelmetes a jó szó rá. Igazán zsigeri élmény volt számomra.

 
kasztni   2019. 02. 08.

Nehéz hova tenni ezt a filmet, egy igencsak komoly dilemmát vet fel, és bár morálisan egyértelműnek tűnhetnek a dolgok, az ember mégis képes elgondolkodni, vajon hasonló helyzetben ő maga miként is reagálna. Nagyon felkavaró sztori. Mindenképpen látni kell!

Zain Al Rafeea
Yordanos Shiferaw
Nadine Labaki
Zain Al Rafeea
Zain Al Rafeea
Yordanos Shiferaw
Zain Al Rafeea
Zain Al Rafeea
Zain Al Rafeea
Yordanos Shiferaw
Zain Al Rafeea
 
Egy kisgyerek beperli a szüleit, amiért életet adtak neki. El lehet innen rontani egy filmet? SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»
 
A libanoni rendező, Nadine Labaki filmje volt az, amelyről a tavalyi cannes-i fesztiválon elterjedt, hogy „baromi jó”, és ennek következtében a forgalmazók elkezdtek egymásra licitálni, presztízs lett, hogy ki tudja megszerezni. több»
 
Libanon idei Oscar-nevezettje, a Kafarnaum - A remény útja félelmetes látlelet Bejrút szegénynegyedeinek legmélyéről.
több»

A film összbevétele 1 661 096 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet tizenöt perces álló ovációval fogadta a közönség Cannes-ban 2018. május 17-én.

(hp)
 

A Kafarnaum forgatása hat hónapot vett igénybe. A film első vágása 12 órás volt, ezt követően az alkotók több mint két évet dolgoztak azon, hogy két órásra rövidítsék a játékidőt.

(hp)
 

Khaled Mouzanar producer jelzálogot vett fel a házára, hogy növelni tudja a film költségvetését.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.