Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Kafarnaum (2018)

Capharnaüm
Filmadatlap
 
31
Szereplők
5
Vélemények
38
Képek
5
Videók

Galéria (38)

Zain Al Rafeea
Yordanos Shiferaw
Nadine Labaki
Zain Al Rafeea
Zain Al Rafeea
Yordanos Shiferaw
Zain Al Rafeea
Zain Al Rafeea
Zain Al Rafeea
Yordanos Shiferaw
Zain Al Rafeea

Videók (5)

 
Fikatours_blogger   2022. 04. 08.

legújabb vélemény

0

Az első snittek alapján egy "ösztönfilmnek" gondoltam, ahol csak a nyomor ábrázolása a cél, aztán ahogy halad előre a történet, egyre inkább rajzolódik ki a dráma. A végén pedig szem nem marad szárazon.

 
Puncs   2019. 10. 24.

1
Szívszorító mese a harmadik világról

A film a felfoghatatlanul nagy nyomorban élő Zain történetét meséli el, aki bepereli szüleit saját létezése miatt; elképesztő érzékeny témát boncolgat. Milyen mértékben felelősek a szülők, akik a kilátástalan nyomorba nemzik az újabb és újabb gyermek... teljes kritika»

 
Kralmos   2019. 02. 11.

0
Élet papírok nélkül

Zajos sikert aratott a tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon Nadine Labaki alkotása, a Kafarnaum, ahonnan el is vitte a Zsűri Díját. Majd pedig több számos, neves filmfesztiválról is díjat vagy éppen díjakat tudott elhozni. Nagy csata is zajlott le a forg... teljes kritika»

 
phelixmad   2019. 02. 10.

0

Nagyon ritkán érkezik manapság, vagy legalábbis hozzánk ritkábban jut el egy olyan film, ami ennyire bevállalós tud lenni, ráadásul mer kockáztatni. Ezt várja a nézőjétől, és szerintem kell is hozzá némi bátorság, hogy ez ember végignézze. Nem azért ... több»

 
kasztni   2019. 02. 08.

0

Nehéz hova tenni ezt a filmet, egy igencsak komoly dilemmát vet fel, és bár morálisan egyértelműnek tűnhetnek a dolgok, az ember mégis képes elgondolkodni, vajon hasonló helyzetben ő maga miként is reagálna. Nagyon felkavaró sztori. Mindenképpen látni kell!

A film összbevétele 1 661 096 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet tizenöt perces álló ovációval fogadta a közönség Cannes-ban 2018. május 17-én.

(hp)
 

A Kafarnaum forgatása hat hónapot vett igénybe. A film első vágása 12 órás volt, ezt követően az alkotók több mint két évet dolgoztak azon, hogy két órásra rövidítsék a játékidőt.

(hp)
 

Khaled Mouzanar producer jelzálogot vett fel a házára, hogy növelni tudja a film költségvetését.

(hp)
 

A Kafarnaum remek kritikai fogadtatásban részesült. A film 63 szemlézett cikket követően jelenleg is 81 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. január).

(hp)
 

A filmet közel két tucat díjjal tüntették ki a világ legrangosabb filmfesztiváljain. Győzedelmeskedett egyebek mellett Stockholmban, St. Louis-ban, Szarajevóban, Sao Paolóban, a Norvég Nemzetközi Filmfesztiválon, Miamiban, Melbourne-ben, Gentben és Cannes-ban is (Zsűri nagydíj, a Zsűri ökumenikus díja).

(hp)
 
Egy kisgyerek beperli a szüleit, amiért életet adtak neki. El lehet innen rontani egy filmet? SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»
 
Libanon idei Oscar-nevezettje, a Kafarnaum - A remény útja félelmetes látlelet Bejrút szegénynegyedeinek legmélyéről.
több»
 
ár látásmódját tekintve a rendező a realizmus felé irányul, Christopher Aoun operatőr igyekszik viszont a véres eseményeket nem megmutatni. több»