2020.03.18   szerző: csd   hozzászólások: 0

Ha csak az elmúlt csaknem 20 évet vesszük, a filmipar számos olyan alkotással lepte meg a rajongókat, amelyek mellett nem lehet elmenni szótlanul. Genegszterek, szuperhősök, iskolás srácok, űrhajósok és persze Tennenbaumék, íme egy lista a 21. század legjobb filmjeiről. Íme a The Guardian összeállítása! 

TOP100: Ezek a 21. század legjobb filmjei

Egész biztosan hosszasan lehetne vitatkozni arról, hogy melyik is Wes Anderson legkiemelkedőbb filmje, erre a listára kettő is felkerült a rendezőtől, Tenenbaum, a háziátok, illetve a  A Grand Budapest Hotel.

Daniel Day-Lewis egyértelműen korunk egyik legkiemelkedőbb színésze, egy valódi átváltozó művész, nem is volt kérdés, hogy a Lincoln és a Vérző olaj is helyet foglaljon a listán.

Alig néhány hete került a mozikba Quentin Tarantino legújabb filmjére, A Volt egyszer egy Hollywoodra máris úgy hivatkoznak, hogy a rendező egyik legkiforrottabb alkotása. Tarantino érezhetően időtálló darabot tett le az asztalra, amelyen alighanem sosem fog majd az idő.

A Coen fivérektől szintén két film is helyet foglal, mind a Nem vénnek való vidék, mind pedig az Egy komoly ember emlékezetes filmélmény maradt annak, aki látta. De hosszasan sorolhatnánk még, helyette azonban íme, mutatjuk a listát.

#100

96 Kafarnaum  (2018)

dráma

Zain 12 éves, mégis korát meghazudtoló bölcsességgel, szeretettel és nyitottsággal fordul a világ felé. Vigyáz a testvéreire, felelősséget vállal a közösségért, amiben... több»

#99

NA Zama  (2017)

dráma

A film Antonie Di Benetto regénye alapján készült. Don Diego de zama, a tizenhetedik századi spanyol tisztviselő arra vár Asunciónban, hogy Buenos Aires-be helyezzék. több»

#98

NA Szuvenír  (2019)

dráma | misztikus | romantikus

A nyolcvanas évek elején egy filmszakos egyetemista beleszeret egy igencsak megbízhatatlan férfiba.  több»

Rendező: Joanna Hogg
Forgatókönyvíró: Joanna Hogg
Szereplők: Tilda Swinton, Richard Ayoade, Tom Burke, Neil Young, Tosin Cole
#97

88 Bolti tolvajok  (2018)

dráma | krimi

Oszamu családja bolti lopásokból tartja fenn magát, és bár sokszor szűkölködnek, bolog életet élnek. Egy nap a férfi és a fia egy kislányra bukkannak az utcán, akit azonnal... több»

#96

NA Private Life  (2018)

dráma | vígjáték

Egy írónő számtalan különböző módszert kipróbál, hogy teherbe essen, ami még a férjével való kapcsolatát is megrengeti.  több»

#95

dráma | fantasy

Lazzaro egyszerű parasztfiú, és olyan jólelkűen jámbor, hogy sokan azt gondolják róla, nincs ki a négy kereke. A fiú egy világtól ezárt, apró olasz faluban él a családjával,... több»

#94

55 A felszín alatt  (2013)

dráma | horror | sci-fi

Történetünk szerint egy idegen faj egyik tagja egy csinos nő bőrébe bújva járja Skócia utcáit és férfiakat csábít el, hogy aztán egy fekete masszaszerű folyadékban... több»

#93

72 Meek's Cutoff  (2010)

dráma | western

Telepesek, akik az Oregon sivatagon próbálnak átkelni 1845-ben szörnyű körülmények között találják magukat. több»

#92

62 White Material  (2009)

dráma | háborús

Valahol, egy polgárháború dúlta afrikai országban az utolsó francia telepesek is mindenüket hátrahagyva menekülnek, kivéve a makacs Mariát, aki még learatná az utolsó... több»

#91

62 Akvárium  (2009)

dráma

Az Akvárium című filmdráma főhőse Mia, a zavaros családi háttérrel rendelekző fiatal lány, aki táncos karriert dédelget magában. Érzelmeit azonban nem képes irányítani,... több»

#90

65 Ne hagyj nyomot!  (2018)

dráma

A 15 éves Tom és apja, Will, egy erdőben él Portland határában. A társadalomból való önkéntes kivonulásuk olyan egyszerű örömökkel teli életet biztosít nekik, amit nem... több»

#89
#88

66 Eden  (2014)

dráma | thriller

Miután egy focistákat szállító repülő lezuhan egy sivatagos szigeten, a túlélőknek kemény döntéseket kell meghozniuk a túlélés érdekében. A Legyek ura modern kori változata.

#87

74 Az élet fája  (2011)

dráma | fantasy

Jack O'Brien (Sean Penn) építész, immár megfáradt, megtört emberként egy sorsfordító szellemi utazásra indul mikor öccse halálának évfordulóján visszagondol gyerekkorára,... több»

#86

66 13th  (2016)

dokumentum | krimi

A film az Amerikai Egyesült Államok börtöneibe enged betekintést, feltárva az ország történelmének rasszizmusát. több»

#85

76 Margaret  (2011)

dráma

Lisa tizenhét éves New York-i középiskolás. A lány szemtanúja lesz a balesetnek, amelyben egy buszsofőr a piros lámpánál áthajtva halálra gázol egy nőt. A lány úgy érzi,... több»

#84

66 Fahrenheit 9/11  (2004)

dokumentum | dráma | háborús

A vitatott dokumentumfilmjeiről ismert Michael Moore bemutatja George W. Bush felemelkedését, hogy miként vált bukott üzletemberből a világ vezető nagyhatalmának fejévé.... több»

#83

67 Tüz a tengeren  (2016)

dokumentum

A Tűz a tengeren című dokumnetumfilmben az európai menekültválság egyik frontvonalát, az olaszországi Lampedusa szigetét, és az ott kibontakozó drámai helyzetet ismerhetjük... több»

#82

vígjáték

A hetvenes években járunk. Ron Burgundy az egyik legfelkapottabb bemondó a tévénél. A férfi mindent megtesz, hogy ő legyen a legjobb. Megjelenése hibátlan, és nem okoz neki... több»

#81

67 Az önző óriás  (2013)

dráma

Arbort és Swiftyt kizárják az iskolából. Találkoznak Kittennel, a hulladékkereskedővel, aki munkát ad a kamaszoknak. Lovas kocsival járják a környéket és fémet gyűjtenek.... több»

#80

67 Fényes csillag  (2009)

dráma | életrajzi | romantikus

London, 1818. Titkos szerelmi viszony kezdődik a 23 éves angol költő, John Keats és a szókimondó szomszéd hölgy, Fanny Brawne között. A furcsa pár eleinte egymáson köszörüli... több»

#79

60 Rejtély  (2005)

dráma | misztikus | thriller

Georges, a befutott televíziós műsorvezető és felesége, Anne a sikeres és elégedett emberek életét élik. Ám egy nap, valami megzavarja a családi idillt - az ajtajuk előtt egy... több»

#78

68 Az orosz bárka  (2002)

dráma | fantasy | misztikus

Egy kortárs orosz filmrendező egy csoda folytán a XVII. századi Oroszországban találja magát. Egy francia diplomata társaságában utazik korszakról korszakra és vitatja meg... több»

#77

68 Te, aki élsz  (2007)

dráma | vígjáték | zenés

A film az emberiség érzelmeiről, félelmeiről, vágyairól mesél egy túsúlyos nő, egy összetört szívű grupie, egy kiábrándult pszichiáter, egy általános iskolai tanár, egy... több»

#76

68 Anomalisa  (2015)

animáció | dráma | romantikus

Az Anomalisa című film főhőse, Michael Stone egy író és ügyfélszolgálatos, aki küszködik azzal, hogy kapcsolatot teremtsen az emberekkel. Egyik éjszaka, amikor üzleti ügyben... több»

#75

akció | fantasy | kaland

Li Mu Bai (Chow Yun-Fat), a vutang stílus kiváló kardforgatója szeretne visszavonulni, és megkéri jó bartját és titkos szerelmét, Su lient (Michelle Yeoh), hogy vigye el kardját... több»

#74

67 Lincoln  (2012)

dráma | életrajzi | háborús

1865-ben végéhez közeledik az amerikai polgárháború. Abraham Lincoln (Daniel Day-Lewis), az újraválasztott elnök elhatározza, hogy bármi áron, de rákényszeríti a kongresszust... több»

#73
#72

dráma | romantikus | vígjáték

A 18. századi történetben az özvegy, ám még mindig gyönyörű Lady Susan Vernon vidéki rokonai birtokára érkezik. Utazásának célja, hogy megvárja, amíg elül a karót nyelt... több»

#71

69 Üvöltő szelek  (2011)

dráma | romantikus

Heathcliff, a polgári család által örökbe fogadott cigányfiú beleszeret nevelõszülei leányába, Cathybe. A nevelõszülõk halálát követõen Dél-Amerikába utazik, ahol... több»

#70

71 A próféta  (2009)

dráma | krimi

Malik, a 19 éves fiú börtönbe kerül. A félénk, visszahúzódó fiatalt a korzikaiak veszik pártfogásukba és hamarosan megtanul tőlük mindent, ami a túléléshez szükséges.... több»

#69

71 Egy komoly ember  (2009)

dráma | vígjáték

A hatvanas évek amerikai külvárosában Larry Gopnik szeretné élni a hétköznapi egyetemi tanárok életét. Ez az élet azonban egyik napról a másikra száznyolcvan fokos fordulatot... több»

#68

74 Gyújtogatók  (2018)

dráma | misztikus

Dzsongszu, az alkalmi munkákból élő fiú és Hemi, a bombázó gyerekkorukk óta nem találkoztak - ám amikor ismét egymásba botlanak, valami megszületik közöttük. Sőt, Hemi még... több»

#67

75 Ida  (2013)

dráma

A '60-as években egy lengyel kolostorban nevelkedik az árva novícius Ida. A fogadalomtétel előtt, az apácák tanácsára meglátogatja nénikéjét, egyetlen élő rokonát, akivel... több»

#66

72 Gomorra  (2008)

dráma | krimi

A film központi témája napjaink Olaszországának bűnözése. több»

#65

72 Saul fia  (2015)

dráma | háborús

Az alkotás az auschwitzi Sonderkommando egy fiktív magyar rabjának történetét meséli el. Saul Ausländer és sorstársai azt a feladatot kapták hogy gyűjtsék össze a gázkamrákba... több»

#64

dráma

Két amerikai, Bob Harris, a filmsztár, és Charlotte, egy fényképész felesége Tokióban találkozik. Bob épp egy reklámfilmet forgat, Charlotte pedig férjét kísérte el. Az idegen... több»

#63

72 Persepolis  (2007)

animáció | dráma | életrajzi

A történet helyszíne a háború előtti Teherán, ahol szemtanúi lehetünk egy kislány nővé cseperedésének, s a háttérben kirajzolódik az ország átalakulása is. Az... több»

#62

72 Apáim története  (2012)

dokumentum

A Váratlan utazás sztárja, Sarah Polley bár a tévésorozat óta számos mozifilmben alakított főszerepet (Az élet nélkülem, A szavak titkos élete stb.), az elmúlt években... több»

#61

72 A fiú szobája  (2001)

dráma

A fiú szobája című film főhőse Giovanni, aki Anconában él boldogságban felségével és két már felnőtt korú gyermekével, Andrea-val és Paola-val. Giovanni a lakásában... több»

#60

akció | vígjáték

Ha ők nem lennének, ugyan ki vigyázna a világ biztonságára? Az Amerika Kommandó, a világrendőrség, bármikor kész harcba szállni a gonosz ellen, és soha nem riad vissza... több»

#59

dráma | romantikus

ASzerelemre hangolva című romantikus dráma főhőse a helyi napilap főszerkesztője, Chow és felesége, akik egy előkelő környékre költöznek. Az esemény pontosan ugyanazon a... több»

#58

vígjáték

Borat Sagdiyev újságíró a kazah televízió sztárja. Az öntelt, tudatlan, tolakodó férfi a kazah Tájékoztatási Minisztérium megbízásából az Amerikai Egyesült Államokba... több»

#57

75 Gravitáció  (2013)

dráma | sci-fi | thriller

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) tapasztalatlan űrhajós, azonban mikor egy meteorraj megsemmisíti az űrbázist ahol doglozik, elveszti társait. A földi irányítással minden kapcsolata... több»

#56

76 Holdfény  (2016)

dráma

Little, Chiron és Black. Három név, melyek ugyanazon embernek három különböző életszakaszát jelölik meg, végigkísérve jellem- és személyiségfejlődésé­nek legfontosabb... több»

#55

76 Volver  (2006)

dráma | vígjáték

A férje is faképnél hagyta, lelépett az egyik ügyfelével. Egy napon Sole felhívja Raimundát, hogy tájékoztassa őt a nénikéjük haláláról. Raimunda nagyon szerette az... több»

#54

75 Az öröm háza  (2000)

dráma | romantikus

A film Lily Bartról, a ragyogó, független társasági lepkéről szól, aki arra áhítozik, hogy gazdag férjet fogjon magának a Long Island-i víkendeken, a mediterrán... több»

#53

75 A gyermek  (2005)

dráma | krimi | romantikus

A gyermek című film története egy párról és közös gyermekükről szól. A 20 éves hajléktalan, Bruno barátnője, aki mellesleg tolvajként próbál meg boldogulni, egészséges... több»

#52

75 Sráckor  (2014)

dráma

Richard Linklater olyasmit alkotott, amit előtte még soha. A Sráckor ugyanis egy olyan fikciós dráma, melyet a rendező csaknem 12 éven keresztül forgatott ugyanazokkal a... több»

#51

75 Mr. Turner  (2014)

dráma | életrajzi | történelmi

William Turner, a morózus és csak a hivatásának élő festő, édesapjával és egy elhanyagolt külsejű szolgálólánnyal él egy fedél alatt. Annyira el van merülve gondolatai... több»

#50

77 Paddington 2  (2017)

családi | fantasy | kaland

Mindenki kedvenc macija, a dédelgetni való Paddington boldogan éldegél a Brown családdal Windsor Gardensben, ahol az előző részben talált otthonra. Paddington csupa szív és... több»

#49

dráma | háborús | thriller

2007-et írunk, Bagdadot bombázzák. Egy amerikai bombaszakértőkből álló alakulat a legveszélyesebb térségben dolgozik nap mint nap. Feladatuk, hogy minél gyorsabban megtalálják... több»

#48

dráma | életrajzi | vígjáték

A Non-stop party arcok című filmben Tony Wilson, a Cambridge-ben tanult feltörekvő tévétudósító egy Sex Pistols koncertélmény hatására saját lemezcéget alapít barátaival... több»

#47

dráma | életrajzi | vígjáték

Stephen Frears, A királynő és a Veszedelmes viszonyok rendezőjének valóságon alapuló, felemelő története az idős ír asszonyról, Philomena Lee-ről (Judi Dench), aki a karrierje... több»

#46

dráma

Otilia és Gabita szobatársak egy kollégiumban. Munkatársak az egyetemen. Egy romániai kisvárosban járunk, a kommunizmus utolsó éveiben. Otilia kivesz egy szobát egy olcsó... több»

#45

78 Ted  (2012)

fantasy | vígjáték

A Family Guy alkotójának, Seth MacFarlane első egészestés filmje, melynek egy személyben rendezője, producere és forgatókönyvírója. Az élő szereplőket és a... több»

#44

79 Toni Erdmann  (2016)

dráma | vígjáték

Ines fiatal üzletasszony, aki csak nemzetközi karrierjének él. Apja, Winfried aggódik lánya steril és boldogtalan élete miatt, és elhatározza: újra vidámságot csempész Ines... több»

#43

74 A nagy szépség  (2013)

dráma

Jep Gambardella, író és újságíró a római társasági élet központi figurája. Annak ellenére, hogy tehetséges írónak tartják, mindössze egy könyvet írt, azt is 40 évvel... több»

#42

80 Roma  (2018)

dráma

A film egy középosztálybeli mexikói család mindennapjait követi nyomon egy éven keresztül, a hetvenes években. több»

#41

80 A fehér szalag  (2009)

dráma | misztikus | thriller

A fehér szalag című dráma Haneke egyik legkiválóbb alkotása. Az első világháború ideje alatt játszódó történet egy kis protestáns falu lakóinak körében játszódik. A... több»

#40

74 Kis-nagy világ  (2008)

dráma | vígjáték

Idővel azonban elmosódnak a valóság és a képzelet határai.

#39

dráma | életrajzi | romantikus

A Túl a csillogáson című film a virtuóz zongorista és extravagáns előadóművész, Liberace életébe nyújt bepillantást. Liberace, a színpadok és a televízió tündöklő... több»

#38

81 Tűnj el!  (2017)

horror | misztikus | thriller

Most, hogy Chris (Daniel Kaluuya, Sicario – A bérgyilkos) és a barátnője, Rose (Allison Williams, Csajok) elértek a kapcsolatukban ahhoz a ponthoz, hogy megismerjék egymás... több»

#37

80 Gangs of Wasseypur  (2012)

akció | dráma | krimi

A Gangs of Wasseypur történetének főhőse Shahid Khan, aki miután kirabolt egy-két brit vonatot, száműzetésre kényszerült. Most egy bányában robotol és a bosszú hajtja. Ez a... több»

#36

dráma

Cathy, az ötvenes éveiben járó háziasszony boldog és teljes életet tudhat magáénak: szerető férj, gyönyörű gyerekek, mesés otthon. Egy nap azonban meglátja férjét, amint... több»

#35

dráma | romantikus

Ennis Del Mar és Jack Twist először Joe Aguirre birtokán találkoznak, amikor mindkettőjük munkát keres. Először barátság, majd egy sokkal mélyebb kötődés is kialakul... több»

#34
#33

dráma | krimi

Grace (Nicole Kidman), a gyönyörű nő üldözői elől menekül, amikor egy elszigetelt kisvárosba ér, amit Dogville néven ismernek, már akik ismerik egyáltalán. A városka a... több»

#32

dráma | életrajzi

Mark Zuckerber 2003-ban egy őszi éjszakán egy egyszerű komputerprogram megírásakor még nem is gondolt arra, hogy csakhamar a világ leggazdagabb, és legbefolyásosabb emberi közé... több»

#31

81 A szobalány  (2016)

dráma | romantikus | thriller

Egy vagyonos család fiatal örököse beleszeret egy piti tolvajba. Sarah Waters Fingersmith című regényének modern adaptációja. több»

#30

dráma | kaland | krimi

A film valahol Európában, a képzeletbeli Zubrowka köztársaságban játszódik a két világháború között. Itt áll egy nagy hírű luxushotel, a Grand Budapest, akinek a vendégei... több»

#29

dráma | misztikus | thriller

A lány, aki Ritának (Laura Harring) adja ki magát, sokkos állapotban érkezik egy elegáns lakásba Los Angelesben, a Mulholland Drive közelében. A lakás bérlője, a vidékről... több»

#28

81 Dah  (2002)

#27

81 Vérző olaj  (2007)

dráma

Az 1890-es években Kaliforniában egy küszködő ezüstbányász, Daniel Plainview megtalálja a szerencséjét a kőolajlepárlásban. 1911-ben Plainview fülest kap egy értékes... több»

#26

85 Korcs szerelmek  (2000)

dráma | thriller

A film három különböző ember életéről szól, akiknek útjaik egy tragikus baleset következtében keresztezik egymást. Octavio (Gael García Bernal) beleszeret erőszakos bátyja... több»

#25

dráma | romantikus

1983 nyarán, Észak-Olaszországban a 17 éves amerikai fiú, Elio Perlman (Timothée Chalamet) a családja XVII. századi villájában tölti napjait, kottákat másol és Marziával... több»

#24

dráma | vígjáték

Nem könnyű az állástalan színészek élete a hatvanas évek végén. Hollywood kíméletlenül átalakult; új vezetők, korábban ismeretlen elvárások, s mindezek fejébe már a nők... több»

#23

dráma | krimi

Az Egyszer volt, hol nem volt Anatóliában című filmben egy orvos, egy ügyész, egy rendőrfőnök és egy gyilkosság gyanúsítottja mindenáron szeretne megtalálni egy holttestet az... több»

#22

dráma | krimi | thriller

A maxikói határ közelében Llewelyn Moss (Josh Brolin) talál egy teherautót, néhány hullát, rengeteg kokaint és két millió dollárt. Vesztére Moss elteszi a pénzt, és ezzel a... több»

#21

83 Felkavar a szél  (2006)

dráma | háborús

Tombol az ír függetlenségi háború 1920-ban. Mindennaposak a szabadcsapatok és az angol különleges egységek összecsapásai. Teddy a harc mellett kötelezte el magát, ám medikus... több»

#20

dráma | misztikus | thriller

Eva feladta az önmegvalósítás és a karrier lehetőségét, hogy felnevelje Kevint. Kettejük kapcsolatát azonban nem a szeretet és a kölcsönös bizalom uralja. Kevin viselkedése... több»

#19

dráma | vígjáték

Tenenbaumék családja csupa fekete bárányból áll. Az apa hitelből él egy hotelben, gyermekei zsenik, de neurotikusak. Chas pénzügyi lángelme, Margot az évszázad drámaírója,... több»

#18

dráma | romantikus

Jesse Wallace (Ethan Hawke) ismét Párizsban jár, ahol épp nagysikerű könyvét mutatja be. A könyvbemutatón a tömegben kiszúrja Céline-t (Julie Delpy), akivel 9 évvel ezelőtt... több»

#17

85 45 év  (2015)

dráma | romantikus

Már csak egy hét van hátra Kate Mercer 45 házassági évfordulójáig, a buli előkészületei a tervek szerint haladnak. Azonban férje egy váratlan levelet kap, melyből a férfi... több»

#16

dráma | életrajzi | krimi

Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes brókerként kezdte karrierjét, mégsem ennek köszönheti, hogy a nyolcvanas évek végére az egyik legnagyobb amerikai brókercég... több»

#15

akció | animáció | családi

Mr. Irdatlan szuperhősből kénytelen egy hétköznapi, kertvárosi családapává visszaminősíteni magát, mivel egy mindenlébenkanál rajongója betett a hősök renoméjának. Ugyanis... több»

#14

dráma | életrajzi | történelmi

Solomon Northup egy tisztességes és elismert New York-i hegedűművész az 1840-es évek elején. Egy nap azonban tőrbe csalják, eladják rabszolgának, és a szenvedés olyan formáit... több»

#13

86 Nebraska  (2013)

dráma | kaland | vígjáték

Woody Grant, az idős férfi egy nap kap egy reklámlevelet, miszerint egymillió dollárt nyerhet, ha kihúzzák a számait. Ez természetesen csak egy marketingfogás, de az alkoholista... több»

Rendező: Alexander Payne
Forgatókönyvíró: Bob Nelson
Szereplők: Bruce Dern, Bob Odenkirk, Stacy Keach, June Squibb, Will Forte
#12

83 Leviatán  (2014)

dráma | krimi

Kolja békésen éli életét családjával Észak-Oroszország tengerpartján. Saját autószervize családi háza mellett működik. Élete egyik pillanatról a másikra a feje tetejére... több»

#11

krimi | thriller

Három szabály van. Az első: senki ne sérüljön meg, a második: senkit ne érjen kár,a harmadik:  játssz úgy, mintha nem volna veszteni valód. Danny Ocean 24 órával feltételes... több»

#10

88 Gladiátor  (2000)

akció | dráma | kaland

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus... több»

#9

85 Kutyafog  (2009)

dráma | thriller

A Kynodontas című filmdráma középpontjában egy különös család áll, akik elszigetelten élnek a város szélén. A szülők saját belátásuk szerint nevelik három gyermeküket,... több»

#8

88 Libanoni keringő  (2008)

animáció | dokumentum | dráma

Ari egy bárban ülve hallgatja barátja visszatérő álmát: a férfit minden éjjel 26 kutya üldözi. Arra a következtetésre jutnak, hogy mindez összefüggésben áll katonai... több»

Rendező: Ari Folman
Forgatókönyvíró: Ari Folman
Szereplők: Ori Sivan, Ronny Dayag, Shmuel Frenkel, Zahava Solomon, Ari Folman
#7

dráma | romantikus

Egy tajvani család életével ismerkedhetünk meg: férj, feleség, gyerekek, nagymama. Minden összedőlni látszik, amikor a nagymama agyvérzéssel kórházba kerül, a feleség... több»

Rendező: Edward Yang
Forgatókönyvíró: Edward Yang
Szereplők: Nien-Jen Wu, Elaine Jin, Issei Ogata, Kelly Lee, Jonathan Chang
#6

animáció | családi | fantasy

Chihiro egy tízéves akaratos kislány, aki csalódottan fogadja, hogy szüleivel másik városba kell költöznie. Az utazás során eltévednek, és rátalálnak egy sötét alagútra,... több»

#5

88 Az ölés aktusa  (2012)

dokumentum | életrajzi | krimi

Az ölés aktusa című dokumentumfilm Anwar Congó életének elmesélése nyomán készült. A férfi részese volt a Sukarno elnök kormányát 1965-ben megbuktató, s ezt követően... több»

#4

dráma | thriller

Nader (Peyman Moaadi) feleségével, Siminnel (Leila Hatami) és lányával él együtt Iránban. A család egy nehéz kérdés előtt áll: hagyják el Iránt és Nader magatehetetlen,... több»

#3

89 Én, te, ő  (2002)

családi | dokumentum

A dokumentumfilm Franciaország egy vidéki iskoláját mutatja be, ahol a gyerekek (4 és 11 év között) egy osztálytermen osztoznak, és egyetlen tanár tanítja őket. több»

#2

dráma

Harry (Jared Leto) kedvenc elfoglaltsága, hogy barátjával, Tyrone-nal (Marlon Wayans) és szerelmével, Marionnal (Jennifer Connelly) tölti idejét. Mindhárman heroinfüggők,... több»

#1

92 A sötét lovag  (2008)

akció | dráma | krimi

Batman (Christian Bale) minden erejével igyekszik megtisztítani Gotham Cityt a bűnözőktől. Ebben a város rendőrfelügyelője (Gary Oldman), és újonnan kinevezett ügyésze (Aaron... több»