Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
86
Filmadatlap
 
25
Szereplők
7
Vélemények
11
Képek
1
Videók
Nebraska
 
Berto49   2017. 12. 15.

legújabb vélemény

Nagyon tetszett!! Mennyire utáltam a főszereplő nyavalyás vénembert (az alkoholizmusán kívül valakire nagyon hasonlít!), a végére sem változott meg a véleményem. Nagyon illik a témához a fekete-fehérben történt fényképezés, színesben nem lenne ilyen hatásos. A végső konklúzió: a vénség meg sem érdemelt ilyen fiút, mint a David. Bár iszonyatosan ellenszenves az öreg trotty, a színész (Bruce Dern) remekül játszotta.

 
Deku   2017. 08. 17.

Engem nem tudtak megfogni ezzel a régi stílussal amit itt hoztak, sőt szerintem ez sokat rontott is a megítélésemen. A sztori pedig túl hosszú lett és a végére már kifáradt.


 
hejnekem   2015. 05. 11.

Egy kicsit túl hosszú lett, de szépen megy előre a története egy kis humorral fűszerezve, a vége pedig nagyon őszinte és jó. Különlegessé teszi a filmet a fekete-fehér képi világa és az, hogy megismerhetjük közép amerika világát és mindennapjait is.

 
nagynesze   2015. 08. 30.

A film abszolút legerősebb és legkiemelkedőbb pontja a szereplőgárda. Bruce Dern elképesztően nagyot alakított. Egy gyengébb mezőnyben simán megérdemelné az Oscar-t, de sajnos idén voltak nála jobbak. A fiát alakító Will Forte eddig csak gagyi vígjátékokban tűnt fel, de most ő is bizonyította, hogy tudna színészkedni, ha akarna. Bob Odenkirk-nek nem volt nagy szerepe, de azt jól megoldotta. June Squibb karaktere zseniális volt talán rajta nevettem a legtöbbet. Az ő Oscar jelölése sem véletlen. Stacy Keach-t jó volt újra látni, mert bizony rég találkoztam vele ilyen nívós filmben és nagyon jól hozta a negatív figurát.

 
dzsolt7   2015. 03. 01.

Kár, hogy itthon alig lehetett hallani erről a remek filmről. Egyszerre szomorú és vicces, igazi keserédes hangulatot áraszt, Bruce Dern pedig zseniális benne. A fekete-fehér képek nagyon jól néznek ki, a poénok jók és a drámai részek is elérik a hatásukat. Valószínűleg a lassú tempó és a kevés esemény miatt sokan unalmasnak tartják, de engem végig teljesen lekötött, és már többször is megnéztem.

A film összbevétele 27 682 872 dollár volt (imdb.com).

 

Alexander Payne első fekete-fehér filmje.

(kázsé)
 

Alexander Payne negyedik filmje, ami Nebraskában játszódik.

(kázsé)
 

A temető jelenetben van egy sírkő rajta a Payne névvel (utalás a rendezőre, Alexander Payne-re).

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.