Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

A bakancslista (2007)

The Bucket List
Filmadatlap
 
27
Szereplők
80
Vélemények
58
Képek
1
Videók

Galéria (58)

Morgan Freeman
Jack Nicholson

Videók (1)

 
Erik8csok   2022. 12. 29.

legújabb vélemény

0
Morgen Freemen és Jack Nicholson jutalomjátéka és mondanivalója ez a film!

A bakancslistát lehet szeretni, lehet utálni, de vitatni nem lehet tőle, hogy komoly mondandója van. Még idén meg szerettem volna nézni ezt a filmet, ugyanis én nagyon szeretem a tanulságos filmeket, amikből lehet tanulni, és akarnak üzeni valamit. És hallottam, hogy ez a film is rendelkezik mondandóval. Most megnéztem, és tényleg egy fontos mondanivalót adott át ez a film. Ez pedig nem sikerült volna Morgen Freemen és Jack Nicholson nélkül. A két legenda egy filmben már szerintem garancia arra, hogy jó filmre ül le az ember. A kémia nagyon működik közöttük, és fantasztikusan játszanak mindketten. És a humor is működik, én például kétszer is hangosan nevettem egy jó ideig, szóval szerintem vicces film. A története pedig így kerek, és egy szép történetet lát a néző szerintem. Remek jelenetek és monológok vannak benne, amik tanulságosak és elgondolkodtatóak. Én bátran ajánlom, szerintem megéri megnézni, és sokat tanulhat belőle az ember.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 30.

0

Két színészóriás játszik, szinte lubickol a szerepben, bár nekem ez a forgatókönyv valahogy túl amerikai és túlságosan kiszámítható, plusz kissé lapos. Nem rossz, és leköti a nézőt, de pluszt nem ad.

 
Deku   2017. 07. 11.

0

Szerintem nagyon oda tették magukat ezzel a filmmel. Már attól szerethető, hogy ilyen nagy kedvenc színészeket válogattak össze. Ámbár a történet is nagyon tetszett, nem volt agyon tekerve és ez az egyszerűség jót tett neki.

 
HE7EDIK   2019. 06. 02.

1

A film mondanivalója az, hogy éljük az életet, amennyire tehetjük, mert sosem lehet tudni, melyik nap az utolsó. A két legendának ez jutalomjáték volt, jó volt őket látni együtt. Sok szép jelenet van benne, nekem a végső tetszett a legjobban, mikor a... több»

 
rbernadett   2015. 09. 12.

0

Nekem ez a film annyira nem 100%-os mint a többségnek. Két szerethető idős ember elhatározza, hogy halála előtt még bepótolja, amit addig nem tudott megtenni. A bakancslista kifejezést viszont kétségtelen, hogy ennek a filmnek köszönhetjük. Szeretem ... több»

 
JRD   2022. 10. 18.

0
Két leg egy filmben! 3,5*

Mégsem éreztem ennél a filmnél azt a HŰHA-érzést. Kedvenc filmjeim egyike, szigorúan a két leg miatt, de a történet sablonos és egysíkú. Van némi üzenete, de ennyi erővel lehetne üzenete egy tál csirkepaprikásnak is. De ettől még érdemes megnézni. Szóval filmre fel és jó szórakozást!

 
Ms. Akárki   2019. 05. 17.

0

Egyik kedvenc filmem. Egyszerre vicces és szomorú ami azért elég meglepő kombináció. Azt hittem amikor először néztem, hogy sokkal nyomasztóbb lesz a halál közeli jelenléte miatt, de ez inkább ünnepli az életet. Morgan Freeman és Jack Nicholson még mindig nagyon tudnak annyi szent.

A film összbevétele 175 372 502 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben Morgan Freeman valóban saját gyermeke, Alfonso Freeman játssza.

(hp)
 

Jack Nicholson valóban leborotválta a fejét a film kedvéért, míg Morgan Freeman a kopaszságát a maszkmesterek leleményességének köszönheti.

(hp)
 

Edward szerepét Clint Eastwoodnak is felajánlották.

(hp)
 

Carter gépész, ez volt a valódi foglalkozása Morgan Freemannek is, amikor az Egyesült Államok légierőjénél dolgozott.

(hp)
 

Justin Zackham mindössze két hét alatt írta meg a film forgatókönyvét.

(hp)