Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
16
Képek
3
Videók
 
Ákos Varga   2019. 07. 27.
Németnek való vidék – 25 km/h – Féktelen száguldás

Markus Goller road movie-ja meg sem kísérel túllépni a műfaj jól ismert toposzain, ám épp emiatt működik remekül, ráadásul a szíve is a helyén van. A 25 km/h közel kétórás játékideje alatt két fivér kalandjait követhetjük, akik hosszú idő után apjuk temetésén találkoznak újra. A búcsúztatást követő sírva vigadós éjszakán, miután látszólag maguk mögött hagyják korábbi sérelmeiket, elhatározzák, hogy nyakukba veszik Németországot két mopeden, régi fogadalmukat megvalósítandó. A kamaszkorukban fogant terv célja sem változik: a kiindulópont a szülőfalujuk közepén található szökőkút, az út végén pedig a tesók szeretnének a tengerbe vizelni, miután átszelték szülőhazájukat. Persze az utazás valódi... több»

 
MattesBarca   2019. 07. 26.

Alapvetően kellemes csalódást okozott a film, ami a rendezést, a stábot, a fényképezést és a zenét illeti, nagyon egyben volt, kellemesen szórakoztató, még ha egy erősebb forgatókönyvet kapott volna... A Féktelen száguldás nem az év vígjátéka, de abszolút érthető, hogy miért lett akkora siker Németországban. Veszteni nem fogsz vele, ha megnézed. Erős közepes, vagy gyengébb négyes... legyen ez most 4.


 
marklar   2019. 07. 24.

Minden a helyén van ebben a filmben, a cím egy kicsit erőltetettnek tűnt nekem, de szerintem egyrészt nagyon is találó, és nagyon sokat is elárul arról, milyen humorral is operál. Német vígjátékként nem sokat vártam volna tőle, sajnálom, de ez van. Mindenesetre óriási nagy kellemes csalódást volt.

 
matyas   2019. 07. 20.

Bizonyos ponton tényleg erőltetettnek éreztem ezt a humort, nem mindig jött át, meg inkább feszengtem is tőle. A sztori egyébként piszok jó, csak épp az alakítások hozzá túlságosan teátrálisak, de szerencsére ennél keserűbb élmény nem ért a filmmel kapcsolatban. Szerintem akár többször is meg lehet nézni időnként majd.

 
Tanulság: a német humor nem humoros, a lassított pingpongmeccsek pedig unalmasak. több»
 
Egy hús-vér Dumb és Dumber mozit testnedves poénok nélkül. Tán még Bruce Willis is kaphatna benne egy kisebb szerepet. több»
 
Összegzésül. A két főszereplő közötti remek kémia nem képes végig zökkenőmentessé tenni ezt a két órás utat, még a szemet gyönyörködtető német tájon való andalgás ellenére se, és a sztori se tartogat semmi meglepetést a nézők számára. több»

A film 2 507 515 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 1 687 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film költségvetése hozzávetőlegesen 5 millió euró (1,6 milliárd forint) volt.

(hp)
 

A 25 Km/h - Féktelen száguldás Markus Goller rendező és Oliver Ziegenbalg forgatókönyvíró második közös munkája a 2010-es Barátság! után.

(hp)
 

A film forgatása 2017. augusztus 1. és szeptember 20. között zajlott, és összesen 37 napot vett igénybe. A forgatási helyszínek: Baden-Wuerttemberg, North Rhine-Westphalia, Schleswig-Holstein, Berlin és Brandenburg.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.