2019.07.27   szerző: hp   hozzászólások: 0

Sokak kedvenc évszaka, a nyár remek alkalmat nyújt a szabadban való idő eltöltésére, a pihenésre, új tájak felfedezésére, de épp a mozik hűvösére vagy a kanapéd kényelmédre vágynál, és inspirálódnál a következő utadhoz, arra is van megoldás. Listánkban ezúttal a legjobb filmeket gyűjtöttük össze a kirándulásról. Vígjátékok, animációs filmek és romantikus komédiák minden mennyiségben. Lássuk a legjobbakat!

TOPLISTA: A legjobb filmek a kirándulásról

Világot látni jó, ezt már az elején szeretnék leszögezni, de a filmek és a mozizás szerelmeseiként hasonlóan vélekedünk a filmekkel eltöltött szabadidőről is. Miért ne kapcsoljuk hát össze a kettőt?

Ha a kirándulásos (nyaralásos) filmekre terelődik a szó, megkerülhetetlenek a Chevy Chase főszereplésével forgatott Családi vakáció franchise filmjei, de joggal juthat az eszünkbe az elmúlt tíz év egyik legnagyobb vígjáték sikere, a Másnaposok is. Az animációs filmek mezőnyéből nem érdemes szó nélkül elmennünk a Hotel Transylvania 3 - Szörnyen rémes vakáció mellett sem, míg egy kicsit komolyabb vizekre evezve természetesen nem maradhatott ki a listáról az Adventureland - Kalandpark vagy Woody Allen Vicky Cristina Barcelonaja sem. De nem csak a múltba tekintettünk vissza, és az európai filmeket sem hagytunk figyelmen kívül, így rangsoron helyet kaptak a legújabb témába vágó filmek, a 25 Km/h - Féktelen száguldás és az Irány Ibiza! című francia sikervígjáték is. És ez még közel sem minden!

Bár listánkban alapvetően a vígjátékok dominálnak, igyekeztünk néhány meglepő választással is szolgálni, így hát került a rangsorra dráma, sci-fi és egy horror is. Íme tehát a kihagyhatatlan darabok! Nektek melyik a kedvencetek?  

#30

dráma | kaland | vígjáték

Közel harminc év szünet után találkozik egymással édesapjuk temetésén Christian és bátyja, Georg. A találkozás felszínre hozza a régi sérelmeket és a testvéreknek a békés... több»

#29

vígjáték

Carol és Phillip házasságai félresiklottak, de úgy néz ki, hogy egymás személyében megtalálják az igazit. Carol tini lányai nincsenek túlzottan elragadtatva attól, hogy egy... több»

#28

vígjáték

Chester a munkájába belefáradt légiirányító, miután elviselhetetlennek érzi a mindennapi stresszt, elhatározza, hogy kikapcsolódás gyanánt elviszi családját egy igazi,... több»

#27

60 Vegasi vakáció  (1997)

vígjáték

Griswold ismét nyaralni viszi a családját, ezúttal Las Vegasba mennek. A sivatag közepén elterülő neonfényben úszó város azonban nemcsak a szerencsejátékok, hanem a bűnök és... több»

#26

71 Mr. Bean nyaral  (2007)

családi | vígjáték

Mr. Bean (Rowan Atkinson) a templom tomboláján egy franciaországi nyaralást és egy videokamerát nyer. A nyirkos London után jól fog esni egy kis üdülés Cannes-ban, így hát... több»

#25

69 A nagy kiruccanás  (1988)

vígjáték

Chet Ripley autóalkatrész-kereskedő elviszi családját nyaralni a tópartra. Ám még csak nem is sejtik, hogy az idilli pihenés helyett a nem kívánt rokonság szakad a nyakukba. Mint... több»

#24

horror

Öt egyetemista srác úgy dönt, hogy egy vidéki házikóban tombolják ki magukat egy hétvége erejéig. Az éjszaka azonban egy rémálommá válik, amikor félelmetes természetfeletti... több»

#23

68 Vakáció  (2015)

kaland | vígjáték

Egy fiatal édesapa egy nap fogja a családját, és elindulnak nyaralni. Azonban az önfeledtnek hitt kaland nem várt fordulatokat tartogat. több»

#22

családi | kaland | romantikus

Életed legcsodálatosabb kalandja vár rád Monte Carlóban! Grace (Selena Gomez - Varázslók a Waverly helyről), a vagány végzős gimis legjobb barátnője, Emma (Katie Cassidy - A... több»

#21

72 Rumlis vakáció  (2006)

családi | kaland | vígjáték

De a családfő ultimátumot kap főnökétől: meg kell jelennie egy coloradói megbeszélésen, különben búcsút mondhat a munkájának. A szorult helyzetben Bob úgy dönt, hogy... több»

#20

74 Agyő, nagy ő!  (2007)

romantikus | vígjáték

Nászútjának harmadik napján Eddie Cantrow úgy érzi, végre megtalálta az igaz szerelmet. Csak sajnos nem az újdonsült ara személyében. A sokévnyi agglegényélet és apjának és... több»

#19

dráma | romantikus | vígjáték

James (Jesse Eisenberg) a diploma megszerzését követően a fárasztó egyetemi éveket egy európai utazással szeretné megkoronázni. Szülei azonban nem tudják fizetni az utazás... több»

#18

76 Lepattintva  (2008)

dráma | romantikus | vígjáték

Peter (Jason Segel) hosszú évek óta a sikeres és szexi sorozatsztár, Sarah Marshall (Kristen Bell) barátja, ám az idillnek hirtelen vége szakad, amikor a lány kidobja a... több»

#17

76 Apám, a hős  (1994)

romantikus | vígjáték

Az Apám, a hős című filmben a tinédzser Nicole a Bahamákra utazik elvált édesapjával, akit nem kis kalamajkába kever azzal, hogy az általa lenyűgözni kívánt fiúnak azt... több»

#16

vígjáték

Bob (Bill Murray) neurotikus alkat, a világ összes félelméből és bizonytalanságából tartogat valamennyit lelkében. Általában nagyon megszokja és megszereti pszichiátereit.... több»

#15

75 A part  (2000)

dráma | kaland | romantikus

Richard (Leonardo DiCaprio) a szabadságot keresve elindul, hogy felfedezze a világot. Így jut el Bangkokba, ahol egy szállodában szomszédja ráhagy egy térképet, amely egy titokzatos... több»

#14

78 Kavarás  (2014)

romantikus | vígjáték

Jim (Adam Sandler) és Lauren (Drew Barrymore) első randija nem sikerül a legjobban, ezért úgy döntenek, hogy nem is erőltetik a dolgot. A sors viszont úgy hozza, hogy kénytelenek... több»

#13

dráma | romantikus | vígjáték

Vicky és Christina, a két amerikai amerikai barőtnő Barcelónába utazik. Míg Vickyt a spanyol kultúra érdekli, a bohém Christina a boldogságot keresi. Amikor találkoznak a sármos... több»

#12

animáció | családi | fantasy

A vámpíroknál nincs ennivalóbb lény. Mavis, Drakula édes kicsi lánya például a vérét adná azért, hogy a szörnyek nyaraltatásáért a szívét is kitevő apja ebéd után... több»

#11

79 Nagyfiúk  (2010)

vígjáték

Öt középiskolai barát harminc évvel az érettségi után találkozik újra. A találkozó apropója volt kosálabdaedzőjük temetése, azonban ha már együtt a csapat, úgy... több»

#10

vígjáték

A jól ismert Griswold család kalandjai folytatódnak, ezúttal karácsonyozni készülődnek. A család tagjai változó lelkesedéssel és odaadással készülődnek a vára várt... több»

#9

kaland | krimi | vígjáték

Amikor Larry és Richard sikkasztás nyomaira bukkan a vállalatnál, Bernie, mókás kedvű, sáros kezű főnökük hátsó szándékkal meghívja őket hétvégére a tengerparti... több»

#8

dráma | vígjáték

Ez a nyár egész jól alakul Duncan (Liam James), a tipikus, otthonülő 14 éves fiú számára, akinek sem barátai, sem önbizalma sincs. Az egész azzal kezdődik, hogy nyári... több»

#7

dráma | romantikus | vígjáték

A négy barátnõ elõször tölti külön-külön a nyarat. Amikor egy használt-ruhaboltban rábukkannak a farmerra, amely mind a négyükön tökéletesen áll, elhatározzák, hogy... több»

#6

84 Kellékfeleség  (2011)

romantikus | vígjáték

Danny (Adam Sandler) azért visel jegygyűrűt, hogy távol tartsa magát a bonyolult kapcsolatoktól. Ám egyszer találkozik egy nővel, aki miatt sürgősen be kell szereznie egy... több»

#5

84 Európai vakáció  (1985)

kaland | vígjáték

A Griswald család újra vakációra indul: ezúttal Európába, ahol legalább annyi bajba keverednek, mint legutóbbi utazásuk során, Amerikában. Kalandjaik között szerepel három... több»

#4

85 Holiday  (2006)

romantikus | vígjáték

Iris reménytelenül beleszeretett kollégájába, akivel ugyan viszonyt folytatnak, de a férfi nem viszonozza érzéseit. A karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte egy közös... több»

#3

84 Levelek Júliának  (2010)

dráma | kaland | romantikus

Az újságírói álmokat dédelgető Sophie a munkamániás szakáccsal, Victorral él. A férfit jobban izgatja az étterme megnyitása, mint a menyasszonya. A pár Veronába utazik egy... több»

#2

87 Másnaposok  (2009)

vígjáték

Egy Las Vegas-i legénybúcsút követő reggelen a baráti társaság rájön, hogy előző éjszaka evesztették az ijfú férjjelöltet, ráadásul szállodaszobájukban egy tigrist és... több»

#1

85 Családi vakáció  (1983)

kaland | vígjáték

Clark Griswold elhatározza, hogy kerül amibe kerül, elviszi feleségét és két gyermekét Chicagóból Kaliforniába, hogy kikapcsolódjanak egy mesésen szórakoztató vidámparkban. A... több»