Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
75

A part (2000)

The Beach
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
17
Képek
4
Videók
A part
Virginie Ledoyen
Leonardo DiCaprio
Virginie Ledoyen
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Virginie Ledoyen
Guillaume Canet
Leonardo DiCaprio
Virginie Ledoyen
Leonardo DiCaprio
Guillaume Canet
Leonardo DiCaprio
Guillaume Canet
Virginie Ledoyen
Robert Carlyle
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Tilda Swinton
Danny Boyle
Leonardo DiCaprio
Danny Boyle
 
T.Andras   2017. 08. 28.

legújabb vélemény

Különös hangulatú film, engem a képi világa és a zenéje fogott meg leginkább. Nagyon érdekes megközelítés, szokatlan az egész film, de a maga módján jó is.

 
indingo   2016. 02. 18.

Korábban azt hittem, hogy "csak" egy film, ami ráadásul tetszett is. Aztán egyszer olvastam egy "tanulmányt" amely szerint komoly vallási témát vet fel a film, bevallom magamtól nem jöttem volna rá. A 10 parancsolat legtöbbje megjelenik a filmben.


 
rbernadett   2015. 09. 13.

Amilyen jó volt a zenéje, olyan rossz volt a film. Ismét az a bajom, hogy az elképzelés jó volt, de sikerült telepakolni olyan elemekkel, amik kimondottan visszataszítóvá tetták. Ráadásul DiCaprio is idegesített ebben a filmben.

 
GedyPapa   2017. 03. 10.

Egy kedves ismerősöm ajánlotta megtekintésre a filmet és nem bántam meg, hogy megnéztem. Zseniális alakítás a fiatal DiCapriotól, illetve még Tilda Swintont emelném ki (aki még megemlítve sincs itt a szereplők között), aki nagyon jól hozza a Part "vezetőjét", aki számára csak és kizárólag az létezik, és a külvilág egyáltalán nem.

 
Adepto   2016. 02. 05.

Mesébeillő tájakon játszódó történet (dícséret az operatőri munkáért is), amely egy eléggé nehéz témát boncolgat, azaz mit tennénk meg a boldogságért, vagy annak látszatáért és meddig mennénk el, hogy ezt megtartsuk. Szerintem ha eltöpreng egy kicsit a látottak után az ember, akkor elmondhatja, hogy tanult valamit, vagy ha eddig is birtokában volt ennek, akkor megerősítést nyer. A történet előrehaladtával fokozódik a feszültség és az izgalom, amit a film végéig sikerült fenntartani.

 
A part tehát végül tényleg olyan lett, mint egy Hollywoodba betagozódni kényszerülő egyedi rendező kálváriája: hiú, felszínes és a saját elvesztett hangját kétségbeesetten kereső. Azonban Boyle is levonta ugyanazt a tanulságot, mint főszereplője, és délibábok üldözése helyett inkább megpróbálta megtalálni helyét a (film)világban - a többi pedig már történelem.

6,5/10 több»

A film összbevétele 144 056 873 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti regény főszereplője, Richard, 1974-ben született a történet szerint, akárcsak az őt a filmben megformáló Leonardo DiCaprio.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film Alex Garland azonos című regénye alapján készült.

(Hablaty)
 

A kritikusok szerint Leonardi Dicaprio Titanic-os ismertségének és sikerének köszönhető, hogy ilyen sokan megnézték A part-ot.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.