Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
71%

A part (2000)

The Beach
Filmadatlap
 
26
Szereplők
12
Vélemények
17
Képek
4
Videók
A part
 
Annuska   2020. 10. 29.

legújabb vélemény

0

Érdekes, mert én például csak a második megnézésnél értettem meg, hogy valójában miről is szól a film. Nem egy egyszerű sztori, ajánlom azoknak, akik szeretnek agyalni egy történeten.

 
indingo   2016. 02. 18.

0

Korábban azt hittem, hogy "csak" egy film, ami ráadásul tetszett is. Aztán egyszer olvastam egy "tanulmányt" amely szerint komoly vallási témát vet fel a film, bevallom magamtól nem jöttem volna rá. A 10 parancsolat legtöbbje megjelenik a filmben.


 
rbernadett   2015. 09. 13.

0

Amilyen jó volt a zenéje, olyan rossz volt a film. Ismét az a bajom, hogy az elképzelés jó volt, de sikerült telepakolni olyan elemekkel, amik kimondottan visszataszítóvá tetták. Ráadásul DiCaprio is idegesített ebben a filmben.

 
GedyPapa   2017. 03. 10.

0

Egy kedves ismerősöm ajánlotta megtekintésre a filmet és nem bántam meg, hogy megnéztem. Zseniális alakítás a fiatal DiCapriotól, illetve még Tilda Swintont emelném ki (aki még megemlítve sincs itt a szereplők között), aki nagyon jól hozza a Part "ve... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 18.

0

Danny Boyle koncepcióját nem értem.Mi is ennek a filmnek az értelme,a mélyre szántó,emberi mondanivalója?A hihetetlen szabadságvágy?Önmagunk irányítása,és uralása,mindentől,mindenkitől függetlenül?Nem tudom,de nem is érdekel.Di Caprio sem tetszik ebben a moziban.Lapos,és unalmas.Mint maga a film!

 
Adepto   2016. 02. 05.

0

Mesébeillő tájakon játszódó történet (dícséret az operatőri munkáért is), amely egy eléggé nehéz témát boncolgat, azaz mit tennénk meg a boldogságért, vagy annak látszatáért és meddig mennénk el, hogy ezt megtartsuk. Szerintem ha eltöpreng egy kicsit... több»

 
Beuszi   2017. 02. 25.

0

Ezt a filmet anno kizárólag Leonardo Dicaprio miatt néztem meg és nem bántam meg. Bár neki ennél csak jobb filmjei léteznek azóta, ez is nagyon izgalmas darab, egyszer simán nézhető.

Galéria (17)

Virginie Ledoyen
Leonardo DiCaprio
Virginie Ledoyen
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Virginie Ledoyen
Guillaume Canet
Leonardo DiCaprio
Virginie Ledoyen
Leonardo DiCaprio
Guillaume Canet
Leonardo DiCaprio
Guillaume Canet
Virginie Ledoyen
Robert Carlyle
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Tilda Swinton
Danny Boyle
Leonardo DiCaprio
Danny Boyle

Videók (4)

A film összbevétele 144 056 873 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti regény főszereplője, Richard, 1974-ben született a történet szerint, akárcsak az őt a filmben megformáló Leonardo DiCaprio.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film Alex Garland azonos című regénye alapján készült.

(Hablaty)
 

A kritikusok szerint Leonardi Dicaprio Titanic-os ismertségének és sikerének köszönhető, hogy ilyen sokan megnézték A part-ot.

(Bogi87)
 

A 20th Century Fox Ko Phi Phi Lee természetes tengerparti környezetét átalakította a film kedvéért, hogy még inkább paradicsom-szerű hatást keltsen.

(Bogi87)
 

Azt követően, hogy a filmet bemutatták Thaiföldön, néhány thai politikus felháborodott azon, ahogy az országot ábrázolták és kérték, hogy tiltsák be. Azt mondták, hogy a drog-kultúra ábrázolása árt Thaiföld imázsának, iletve, hogy a Buddha szobor egy bárban "istenkáromlásnak" minősül.

(Bogi87)
 

Ewan McGregor kapta eredetileg a főszerepet, azonban nézeteltérése támadt a rendezővel, így kilépett a produkcióból.

(Bogi87)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 19%-ot kapott 116 kritika alapján.

(Bogi87)
 

Alex Garland: The Beach című, 1996-os regényén alapszik.

(Bogi87)
 

50 millió dolláros költségvetésből jött létre A part.

(Bogi87)
 

Thaiföldön és az Egyesült Királyságban zajlott a forgatás, összesen 7 helyszínen.

(Bogi87)
 
A part tehát végül tényleg olyan lett, mint egy Hollywoodba betagozódni kényszerülő egyedi rendező kálváriája: hiú, felszínes és a saját elvesztett hangját kétségbeesetten kereső. Azonban Boyle is levonta ugyanazt a tanulságot, mint főszereplője, és délibábok üldözése helyett inkább megpróbálta megtalálni helyét a (film)világban - a többi pedig már történelem.

6,5/10 több»