Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

A part (2000)

The Beach
Filmadatlap
 
26
Szereplők
15
Vélemények
17
Képek
4
Videók
A part

Galéria (17)

Virginie Ledoyen
Leonardo DiCaprio
Virginie Ledoyen
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Virginie Ledoyen
Guillaume Canet
Leonardo DiCaprio
Virginie Ledoyen
Leonardo DiCaprio
Guillaume Canet
Leonardo DiCaprio
Guillaume Canet
Virginie Ledoyen
Robert Carlyle
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Tilda Swinton
Danny Boyle
Leonardo DiCaprio
Danny Boyle

Videók (4)

 
Fikatours_blogger   2022. 12. 18.

legújabb vélemény

0
22 év után is vállalható

A történet nem túl bonyolult, ráadásul a mondanivalója is távol áll tőlem, mégis jó volt felidézni Krabi mesébe illő szigeteit.

 
petraszab   2021. 10. 27.

3

Különleges film, amely kedves a számomra. Amikor először láttam, már akkor megfogott engem. Van valami misztikus a történetben.

 
indingo   2016. 02. 18.

1

Korábban azt hittem, hogy "csak" egy film, ami ráadásul tetszett is. Aztán egyszer olvastam egy "tanulmányt" amely szerint komoly vallási témát vet fel a film, bevallom magamtól nem jöttem volna rá. A 10 parancsolat legtöbbje megjelenik a filmben.

1
 
Annuska   2020. 10. 29.

2

Érdekes, mert én például csak a második megnézésnél értettem meg, hogy valójában miről is szól a film. Nem egy egyszerű sztori, ajánlom azoknak, akik szeretnek agyalni egy történeten.

 
GedyPapa   2017. 03. 10.

1

Egy kedves ismerősöm ajánlotta megtekintésre a filmet és nem bántam meg, hogy megnéztem. Zseniális alakítás a fiatal DiCapriotól, illetve még Tilda Swintont emelném ki (aki még megemlítve sincs itt a szereplők között), aki nagyon jól hozza a Part "ve... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 18.

0

Danny Boyle koncepcióját nem értem.Mi is ennek a filmnek az értelme,a mélyre szántó,emberi mondanivalója?A hihetetlen szabadságvágy?Önmagunk irányítása,és uralása,mindentől,mindenkitől függetlenül?Nem tudom,de nem is érdekel.Di Caprio sem tetszik ebben a moziban.Lapos,és unalmas.Mint maga a film!

 
rbernadett   2015. 09. 13.

0

Amilyen jó volt a zenéje, olyan rossz volt a film. Ismét az a bajom, hogy az elképzelés jó volt, de sikerült telepakolni olyan elemekkel, amik kimondottan visszataszítóvá tetták. Ráadásul DiCaprio is idegesített ebben a filmben.

A film összbevétele 144 056 873 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti regény főszereplője, Richard, 1974-ben született a történet szerint, akárcsak az őt a filmben megformáló Leonardo DiCaprio.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film Alex Garland azonos című regénye alapján készült.

(Hablaty)
 

A kritikusok szerint Leonardi Dicaprio Titanic-os ismertségének és sikerének köszönhető, hogy ilyen sokan megnézték A part-ot.

(Bogi87)
 

A 20th Century Fox Ko Phi Phi Lee természetes tengerparti környezetét átalakította a film kedvéért, hogy még inkább paradicsom-szerű hatást keltsen.

(Bogi87)
 

Azt követően, hogy a filmet bemutatták Thaiföldön, néhány thai politikus felháborodott azon, ahogy az országot ábrázolták és kérték, hogy tiltsák be. Azt mondták, hogy a drog-kultúra ábrázolása árt Thaiföld imázsának, iletve, hogy a Buddha szobor egy bárban "istenkáromlásnak" minősül.

(Bogi87)