Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Véres gyémánt (2006)

Blood Diamond
Filmadatlap
 
28
Szereplők
28
Vélemények
18
Képek
1
Videók
Véres gyémánt

Galéria (18)

Jennifer Connelly
Jennifer Connelly
Leonardo DiCaprio
Djimon Hounsou
Leonardo DiCaprio
Djimon Hounsou
Jennifer Connelly
Leonardo DiCaprio
Djimon Hounsou
Leonardo DiCaprio
Djimon Hounsou
Djimon Hounsou
Jennifer Connelly
Jennifer Connelly
Djimon Hounsou
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio
Djimon Hounsou
Leonardo DiCaprio
Jennifer Connelly
Leonardo DiCaprio
Jennifer Connelly
Jennifer Connelly
Leonardo DiCaprio

Videók (1)

 
Harper   2020. 08. 20.

legújabb vélemény

4
Dráma Afrikában, izgalmas akciókkal

Két okból figyelemreméltó Edward Zwick 2006-os akció-thrillere A véres gyémánt (melyet én inkább drámának minősítenék): az egyik DiCaprio alakítása, a másik pedig az arra történő figyelemfelhívás, hogy Afrika leginkább elmaradott részeiből emberek élete árán csempésznek gyémántokat Európába. A "véres" kitétel akkor nyer magyarázatot, amikor bepillantást nyerünk Sierra Leone polgárháború sújtotta őserdei világába, ahol a különböző fegyveres erőszakszervezetek és bandák uralják a lakosságot és gyilkolják le büntetlenül mindazokat, akik nem dolgoznak nekik a gyémántok felkutatásában, kitermelésében. Solomon (Djimon Hounsou) talál ugyan egy szokatlanul nagy gyémántot, de csak óriási kockázattal tudja kicsempészni az országból. Ebben segíti őt (nyereséget remélve) Danny Archer (Leonardo DiCaprio) nemzetköz csempész és kalandor, aki még Solomon családjának megmentését is megkísérli az értékes kőért. A Véres gyémánt drámai módon követi végig a két férfi történetét és Danny tragédiáját. A filmben fontos szerepet kap a gyönyörű Jennifer Connelly is, aki itt még nem csonttá fogyva látható. Értékelésem: 70%, ami részletezve így néz ki: alapsztori: 80%, rendezés: 60%, színészet: 70%, látványvilág: 65%.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 18.

0

DiCaprio egyik gyengébbre sikerült filmje,ami nálam sem okozott katarzist a nézése közben.Nézhető,de nem egy megjegyzendő film számomra.Felejtős mozi.

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Leonardo DiCaprio ahogy máshol se itt se tetszett, nagyon gyenge kategóriás a játéka.Többet vártam volna ettől a filmtől. Nem lett bűn rossz de nem is egy remekmű. Azonban akik szeretik a könnyed hangvételű dolgokat talán bejöhet.

 
rbernadett   2015. 09. 13.

0

Számomra ez a film nem szólt olyan nagyot, ami amiatt is lehet, hogy nem érdekelt annyira a téma. Valamiért nem kötött le annyira, mint amennyire szeretett volna. Az alakítások jó, a táj, ahol játszódik tökéletes, de nekem nem, valamiért nem.

 
dailyfilmsan   2018. 02. 25.

0

Nem hagyott nagyobb nyomot bennem ez a film. Sajnos, igen nagy és fontos problémát taglal és a sztori érdemel egy megtekintést, de ennyi. Ebből többet is ki lehetett volna hozni. Egyszer meg lehet nézni de nagyon hosszú a film és nem egy fordulatban gazdag remekmű szerintem.

 
ZeroHero   2019. 09. 27.

0

Egy igazi kalandfilm, remek zenekkel, humorral, esemenyekkel es emberi sorsokkal. Leo tokeletes a szerepben, Jennifer is, aki raadasul meg gyonyoru is. A hangulat az elso pillanattol kezdve feszult, mindig tortenik valami, ami megdobbent es/vagy magaval ragad bennunket, nincs eselyunk szabadulni, ha egyszer elkezdtuk nezni... 10/9 nalam.

 
harnas1207   2018. 12. 20.

0

Nem volt rossz film, de könnyen felejthető. A gyémántok véres háttere egyébként érdekes, de valahogy nem érint meg annyira mint az amerikai nézőket. DiCaprio egyébként szintén elég felejthető játékkal rukkolt elő.

A film összbevétele 171 407 179 dollár volt (imdb.com).

 

A film nagy felháborodást keltett, főként a gyémántkereskedelemben. Több ellen kampány készült, amiben sztárokat kértek meg, hogy viseljenek gyémántokat. Ezenkívül készült egy The Empire in Africa című dokumentumfilm is, melyben a filmben bemutatottakat próbálják megcáfolni.

(harnas1207)
 

A légicsapás jelenetéhez egy orosz légi járművet használtak. (Mil Mi-24 SuperHind Mk IV típusú helikoptert)

(harnas1207)
 

A filmet Fokvárosban, Maputóba és Mozambikba forgatták.

(harnas1207)
 

A film több kronológiai bakit is elkövet. Olyan gépjárművek szerepelnek benne, melyek abban az időben még nem voltak, illetve olyan reklámok és hirdetések is láthatóak, amik csak évek múlva jelentek meg. (A film 1999-ben játszódik)

(harnas1207)
 

171,3 millió dolláros bevételt produkált a film.

(LionelMessi10)