Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
67%

A vihar magja (2014)

Into the Storm
Filmadatlap
 
26
Szereplők
20
Vélemények
16
Képek
5
Videók
A vihar magja
 
TomÁcs   2020. 09. 04.

legújabb vélemény

Korrekt kis katasztrófa film, bár a történet nem új. A látvány egészen elképesztő, beleéli magát az ember. A műfaj kedvelőinek kötelező darab.

 
indingo   2017. 04. 15.

Katasztrófa filmnek végül is nem volt rossz, azt leszámítva, hogy minden évben készül legalább egy "szuperviharos" film. Én eleve szeretem az ilyen hangulatú filmeket, de sok újdonság nem volt, benne.


 
HETEDIK   2020. 03. 30.

Látványos tornádós mozi jó CGI-vel, természetesen a végére marad az F5-ös tombolása.

 
Lonka   2017. 07. 28.

Már millió egy világ végés film készült, ez sem váltotta meg a világot. Amit tudtak kihoztak belőle, mert a látványra nem lehetett panasz. Végig lekötötte az ember figyelmét.

 
Greeta   2016. 09. 28.

Korrekt film, egyszer meg lehet nézni. Látványos volt az tagadhatatlan, többet pedig nem szabad tőle várni.

 
london2012   2015. 07. 21.

Nekem tetszenek a katasztrófa témájú filmek ez a film is. Jól meg lett csinálna nem erőltetett de attól látványos lett érdemes megnézni mindenképpen annak aki szereti a katasztrófás filmeket.

 
kovi23   2015. 06. 19.

Tipikus a látványt mindenek fölé emelő katasztrófafilm, amely mellette szól, hogy nem nyújtották túl azt amit véres hiba lett volna. Valójában a film összetétele egyszerű, de mégis hozza azt amit a nagy többség várt. A tornádók látványosak voltak, de... több»

Richard Armitage
Sarah Wayne Callies
Richard Armitage
Nathan Kress
Max Deacon
Alycia Debnam Carey
Sarah Wayne Callies
Matt Walsh
Jon Reep
Matt Walsh
Max Deacon
Nathan Kress
Jeremy Sumpter

A film összbevétele 161 502 194 dollár volt (imdb.com).

 

Amikor Allison (Sarah Wayne Callies) a Katrina utáni viharokról beszél, megemlíti Los Angelest és Chicagót. Ez utalhat a Holnaputánra (2004), ahol Los Angelest tornádók pusztítják el; és Szuperviharra (2004), ahol Chicagót pusztítja a szél.

(Thibo84)
 

Néhányan megkérdőjelezték, hogy egy erős tornádó valóban képes lenne megemelni egy 747-es típusú repülőgépet, ami majdnem 200 tonna, mint azt a filmben láthatjuk. A tornádókról ismert, hogy egy közel 184 tonnás mozdonyt is képesek felemelni, ráadásul ott a repülőgép szárnyai, melyek aerodinamikusabbá teszik. Tehát elméletileg egy erős tornádó képes lenne felemelni egy 747-et.

(Thibo84)
 

A repülő (mű)tehén utalás a Twister (1996) című filmre.

(ps)
 

A statiszták a forgatási szünetekben gyakran énekeltek, hogy felélénkítsék a társaságot. Leggyakrabban a "Come Sail Away" című dalt énekelték Styxtől.

(ps)
 

A statiszták Obamának hívták Scott Lawrence-t, mivel a színésznek hasonló a stílusa és a megjelenése, mint az Amerikai Egyesül Államok elnökének, mint Barack Obamanak.

(ps)
 

Amikor When Allison (Sarah Wayne Callies) megpróbálja meggyőzni a többieket, hogy hagyják el a várost, akkor ők azt válaszolják, hogy a város olyan, mint egy zombi apokalipszis után. Sarah Wayne Callies szerepelt a Halvajáró (2010) című sorozatban.

(ps)
 

A kisbuszban látható felvételek egy valós tornádóról készült híradásból valók. A tudósítás részletei az ef5 tornádóról készültek, amely Moore városára csapott le Oklahomában 2013 május 20-án.

(ps)