60% 60 szavazat
A sivatagon át

A sivatagon át

Theeb
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
26
Szereplők (26)
20
Képek (20)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
3
Díjak (3)
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Az Arab-sivatagban élő beduin fiú, Theeb egy nap elveszíti apját. Élete nagyot fordul, amikor törzséhez érkezik egy titokzatos küldetéssel megbízott angol katonatiszt. Testvérével tart és elkíséri a férfit a sivatagon át annak célállomásához. Az utazás során ráébred, hogy ha életben akar… Több


Rendező: Naji Abu Nowar
Forgatókönyvíró: Naji Abu Nowar, Bassel Ghandour
Ország: Egyesült Királyság, Jordánia, Egyesült Arab Emírségek, Katar
Premier (HU): 2015.08.06.
 
2023.05.30 Ahoj poplacsek

legújabb vélemény

Homoki unalom

A filmet a 60%-áig láttam, lehet, hogy holnap még adok esélyt a befejezésnek. Qatar Film Foundation és hasonló címkék tűnnek fel az elején, na, mondom, akkor most adunk magunknak az arab kultúrából. Nem sikerült nagyon a megmerítkezés, legalábbis engem nem ragadott magával az alkotás. Csupa férfi színész játszik, nyilván a komoly színészkedés férfimunka, akartak nőket is szerepeltetni, de akkor ugye ki főzött volna a stábra. Mennek ide-oda a homokban, néha célba lőnek, mondogatják egymásnak, hogy szálemalejkum meg insallah, aztán amikor (1916, háború van) valami kanyonos részen előző napi friss nyomokat találnak, akkor nekiállnak a sziklák közötti völgyben védtelenül kolbászolni, és aztán nagy a csodálkozás, amikor jön a baj. Innen már kb. látom, hogy mi lesz a vége, azért is állítottam meg. Menet közben olyan épületes bölcsességek hangzanak el, mint „emlékezz, mit mondott apánk, az erősek legyőzik a gyengéket”. Nem semmi agytröszt volt az öreg, remélem, sok ilyen okos gondolatát lejegyezték.

0
 
2018.07.09 Dan

Nekem annyira nem kifejezetten volt nagy élmény ez a film, de ettől független nem bántam meg, hogy megnéztem. Az a fajta, amin érzékeli az ember a hatáskeltés szándékát, de mindez jól tud működni, hiszen nem tartalmatlan.

0
 
2018.04.30 WaldyxMan

Nincs rá jobb szó, ez a film egyszerűen gyönyörű, remek a kamerabeállításokkal, csodálatos képi világgal. A történet talán egy kissé szájbarágós, de ennek ellenére jól működik az egész koncepció. Szerintem mindenképpen érdemes egyszer megnézni legalább.

0

A film összbevétele 768 449 dollár volt (imdb.com).

#1