Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
83%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
26
Vélemények
15
Képek
2
Videók
Nagy Hal
 
Rendszergizda   2018. 03. 25.

legújabb vélemény

Nekem nagyon elvont a stílusa, nem jöttbe. Nem nagyon tudtam értelmezni a filmbéli történéseket. Szerintem egy igazi művészfilm, szóval aki szereti az olyan művészfilmeket, annak tudom ajánlani!

 
GedyPapa   2017. 06. 02.

Kell hozzá egy lelkiállapot, hogy a rejtettebb üzeneteket is megértse az ember. Ugyanúgy, mint a Burton filmek nagy részénél. Azonban még így is azt mondom, hogy érdemes megtekinteni, hiszen egy jól sikerült alkotásról van szó.


 
hackerjulcsi   2015. 01. 26.

Minden kockája kincset ér. Elszomorít, de valahol felüdít. Meg van benne az egyensúly... A mellékszálak is kidolgozottak ("boszorkány"), jól össze lett rakva, az tény!

 
Deku   2017. 07. 23.

Ez a film olyan amit nem mindegy mikor nézel meg vagy legalábbis szükséges az, hogy rá tudjunk erre a stílusra hangolódni. Nálam nem aratott akkora sikert sajnos.

 
Dodi   2015. 06. 09.

Ez a film tipikus Burton. A meseszerűség példátlan keveredése a valósággal, melyet alátámaszt a remek látványtervezés, a kivételes cselekmény. Hatásvadász film, ez kétségtelen, a szó pozitív értelmében. Tehát van, akit magával ragad, de van, akit irritál.

 
Zsceeeka   2015. 05. 03.

Érdekes, búskomor, megnevettető filmecske, elgondolkodtat az élet nagy dolgairól, és mégsem keserédes a végén az ember szájíze. Egtyszer mindenkinek muszáj lenne látnia, örülök, hogy beleakadtam.

 
NorbiP   2017. 03. 11.

A film meseszerű világa nagyon érdekes, a színészek is nagyon jók. A film vége hihetetlenül érzelgősre sikeredett, és a jó értelemben. Ez volt az a szempont, ami miatt annyira bejött a film.

A film összbevétele 122 919 055 dollár volt (imdb.com).

 

A stáblista elején a Columbia-logót fordítva játsszák le.

(Mavil)
 

A film előállítási költsége 70 millió dollár volt, és majdnem 123 milliót hozott vissza. A kritikusoktól pozitív értékelést kapott.

(Mavil)
 

Matthew McCrory fiatalon, 32 éves korában hunyt el, életében ő volt a legmagasabb színész (229 cm), és neki volt a legnagyobb cipőmérete is (amerikai számozással 29 és feles).

(Mavil)
 

George McArthur a valóságban nem csak színész, hanem cirkuszi előadóművész (tűz- és kardnyelő) is. A leghosszabb lenyelt kard Guiness-rekordját is ő tartja.

(Mavil)
 

A cirkuszi jelenetek forgatását egy tornádó miatt abba kellett hagyniuk, és mivel a víz mindent elárasztott, kénytelenek voltak a munkát több hétre beszüntetni.

(Mavil)
 

Burton a film forgatása előtt nem sokkal veszítette el édesanyját, apját pedig két évvel korábban így igazán át tudta élni a szülőtől való elbúcsúzás fájdalmát.

(Mavil)
 

Perspektíva-trükköket alkalmaztak az óriás jeleneteinél.

(Mavil)
 

Mintegy öt órára volt szükség, hogy a boszorkány maszkját elkészítsék.

(Mavil)
 

Ez volt az első amerikai film, amiben Marion Cotillard szerephez jutott.

(Mavil)
 

a Gyilkos túra című film óta először szerepelt filmben. A két film között harmincegy év telt el. Érdekes módon, itt is egy bendzsós embert játszott, ahogy korábban tette a Gyilkos túrában.

(ArpiHajdu és Réci)