Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

Nagy Hal (2003)

Big Fish
Filmadatlap
 
28
Szereplők
26
Vélemények
15
Képek
3
Videók
 
Rendszergizda   2018. 03. 25.

legújabb vélemény

0

Nekem nagyon elvont a stílusa, nem jöttbe. Nem nagyon tudtam értelmezni a filmbéli történéseket. Szerintem egy igazi művészfilm, szóval aki szereti az olyan művészfilmeket, annak tudom ajánlani!

 
GedyPapa   2017. 06. 02.

1

Kell hozzá egy lelkiállapot, hogy a rejtettebb üzeneteket is megértse az ember. Ugyanúgy, mint a Burton filmek nagy részénél. Azonban még így is azt mondom, hogy érdemes megtekinteni, hiszen egy jól sikerült alkotásról van szó.


 
hackerjulcsi   2015. 01. 26.

1

Minden kockája kincset ér. Elszomorít, de valahol felüdít. Meg van benne az egyensúly... A mellékszálak is kidolgozottak ("boszorkány"), jól össze lett rakva, az tény!

 
Deku   2017. 07. 23.

0

Ez a film olyan amit nem mindegy mikor nézel meg vagy legalábbis szükséges az, hogy rá tudjunk erre a stílusra hangolódni. Nálam nem aratott akkora sikert sajnos.

 
Dodi   2015. 06. 09.

0

Ez a film tipikus Burton. A meseszerűség példátlan keveredése a valósággal, melyet alátámaszt a remek látványtervezés, a kivételes cselekmény. Hatásvadász film, ez kétségtelen, a szó pozitív értelmében. Tehát van, akit magával ragad, de van, akit irritál.

 
Zsceeeka   2015. 05. 03.

0

Érdekes, búskomor, megnevettető filmecske, elgondolkodtat az élet nagy dolgairól, és mégsem keserédes a végén az ember szájíze. Egtyszer mindenkinek muszáj lenne látnia, örülök, hogy beleakadtam.

 
NorbiP   2017. 03. 11.

0

A film meseszerű világa nagyon érdekes, a színészek is nagyon jók. A film vége hihetetlenül érzelgősre sikeredett, és a jó értelemben. Ez volt az a szempont, ami miatt annyira bejött a film.

Galéria (15)

Videók (3)

A film összbevétele 122 919 055 dollár volt (imdb.com).

 

A stáblista elején a Columbia-logót fordítva játsszák le.

(Mavil)
 

A film előállítási költsége 70 millió dollár volt, és majdnem 123 milliót hozott vissza. A kritikusoktól pozitív értékelést kapott.

(Mavil)
 

Matthew McCrory fiatalon, 32 éves korában hunyt el, életében ő volt a legmagasabb színész (229 cm), és neki volt a legnagyobb cipőmérete is (amerikai számozással 29 és feles).

(Mavil)
 

George McArthur a valóságban nem csak színész, hanem cirkuszi előadóművész (tűz- és kardnyelő) is. A leghosszabb lenyelt kard Guiness-rekordját is ő tartja.

(Mavil)
 

A cirkuszi jelenetek forgatását egy tornádó miatt abba kellett hagyniuk, és mivel a víz mindent elárasztott, kénytelenek voltak a munkát több hétre beszüntetni.

(Mavil)
 

Burton a film forgatása előtt nem sokkal veszítette el édesanyját, apját pedig két évvel korábban így igazán át tudta élni a szülőtől való elbúcsúzás fájdalmát.

(Mavil)
 

Perspektíva-trükköket alkalmaztak az óriás jeleneteinél.

(Mavil)
 

Mintegy öt órára volt szükség, hogy a boszorkány maszkját elkészítsék.

(Mavil)
 

Ez volt az első amerikai film, amiben Marion Cotillard szerephez jutott.

(Mavil)
 

a Gyilkos túra című film óta először szerepelt filmben. A két film között harmincegy év telt el. Érdekes módon, itt is egy bendzsós embert játszott, ahogy korábban tette a Gyilkos túrában.

(ArpiHajdu és Réci)