Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
79%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
103
Vélemények
24
Képek
5
Videók
Pi élete
 
DracoDormiens   2019. 07. 12.

legújabb vélemény

Nem lehet úgy nézni ezt a filmet, hogy csak fél szemmel tekintünk rá, közben pedig valami mást is csinálunk. Annyira magával ragadó a történet. Tele van feszült pillanatokkal, teljesen váratlan dolgokkal, izgalmas fordulatokkal és nem olyan film, ami... több»

 
indingo   2017. 04. 11.

Még egyszer mindenképp újra kell néznem, már más szemmel. Tetszett a sztori. A látvány biztos ki volt színezve itt-ott, de szemet gyönyörködtető volt.


 
erare   2015. 02. 20.

A film látványvilága hihetetlenül gazdag és lenyűgöző. Az első pillanattól fogva magával ragadott. A történet pedig örök; nem csupán ma időszerű, hanem 20 év múlva is érthető és aktuális lesz.

 
Deku   2017. 08. 30.

Én azért többre számítottam ettől a filmtől az alapján amit róla halottam. Bár lehet, hogy pont ez a nagy elvárás volt az ami tönkre tette bennem az élményt. Egyszer nézhető de semmi több.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 23.

Richard Parker története a tengeren több mint inspiráló. Először még moziban láttam és most újra megnéztem, még mindig gyönyörű. Izgalmas annak ellenére, hogy a helyszín a film nagy részében a tenger és azon egy csónak. A szereplők neveit sem nehéz ... több»

 
citizenfour99   2016. 03. 11.

Szép film. Kicsit keszekusza vallások terén , de hát basszus az élet is az. Egy nagy keszekuszaság. A vízen eltöltött jelenetek valami zseniális látványvilág. Gyönyörű. Kicsit sablonos is lehetne a film, de nekem valami nagyon elvitte ezt pozitív irányba.

 
Szilonka   2017. 10. 16.

Nekem tetszett a film, volt benne valami misztikum. Gyönyörű jelenetek voltak a filmben, még ha CGi is volt, tetszett. A története sok mindent felvetett bennem és sokat gondolkodtam rajta.

A film összbevétele 609 016 565 dollár volt (imdb.com).

 

Azokban a jelenetekben, amelyekben valódi tigris szerepel, egy King nevű, 17 éves, 200 kg-os tigrist láthatunk, akit a rendező, Ang Lee maga választott ki. Lee észrevette, hogy az állat homlokán egy kínai írásjel, a 王 rajzolódik ki a bundáján lévő csíkokból, ennek az írásjelnek a jelentése király.

(TribeBubu)
 

A film azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

120 milliós költségvetésből készült a film s 609,016,565 dollárt hozott világszerte.

(citizenfour99)
 

A film 228 Rottent.-on 86%-ot kapott. Amelyből 197 pozitív,31 negatív.

(citizenfour99)
 

A filmben valójában nem szerepel tigris, az állatot a CGI szakemberek keltették életre.

(ocso)
 

2005 és 2012 között 7 éven át ugyanaz az alkotás nyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat, mint amelyik elnyerte a legjobb rendezés díját is. A Pi élete törte meg a sort, mely nem tudott mindkét kategóriában győzedelmeskedni. Ez utoljára 2005-ben fordult elő a Túl a barátságon esetében, melyet szintén Ang Lee rendezett.

(hp )
 

A film forgatásán az a Steven Callahan is segédkezett, aki 1982-ben 76 napot hánykolódott egy csónakban az Atlanti-óceánon, miután vitorlása elsüllyedt.

(hp )
 

Suraj Sharma azért jelentkezett a meghallgatásra, hogy támogatni tudja testvérét, végül több mint 3000 jelentkező közül őt választották Pi Patel szerepére.

(hp )
 

Az Írót eredetileg Tobey Maguire játszotta. Miután felvettek vele pár jelenetet, Rafe Spall vette át tőle a szerepet. Ang Lee azt mondta, Maguire túl híres egy ilyen apró szerepre, és ez zavaró lett volna.

(hp )
 

A filmhez négy idomított tigrissel is dolgoztak, de bizonyos jelenetekben számítógépes képalkotással jelenítették meg a nagymacskát.

(hp )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.