Ang Lee, a Pi élete és a Túl a barátságon rendezője ezúttal a kínai-amerikai harcművészet legendás alakjáról, Bruce Lee-ről készít filmet, akit ráadásul nem más, mint fia, Mason Lee alakít majd.

Az 1973-ban, 32 éves korában elhunyt Bruce Lee színészként, rendezőként és harcművészként rövid pályafutása alatt a mai napig Hollywood egyik legmeghatározóbb alakjának számít.

“Bruce Lee, akit sem teljesen amerikaiként, sem teljesen kínaiként nem fogadtak el, híd volt Kelet és Nyugat között. Ő volt az, aki megismertette a világgal a kínai gung-fut, a harcművészetek ismerője és ikonikus előadóművész, aki forradalmasította mind a harcművészetet, mind az akciófilmeket” - nyilatkozta Ang Lee, amelyet a Variety magazin adott közre.

“Kötelességemnek érzem, hogy elmeséljem ennek a zseniális, egyedülálló emberi lénynek a történetét, aki vágyott a valahová tartozásra” - tette hozzá a rendező.

A projekt a tervek szerint a Sony égisze alatt készül majd, a produceri teendőket pedig Lawrence Grey, Shannon Lee, Ang Lee, Ben Everard és Brian Bell látják el.