A Hupikék törpikék című mesefilm-sorozat egy erdőmélyi kék törpökből álló kolónia izgalmas kalandjait tárja elénk. A szorgalmas és barátságos törpikékre szüntelenül vadászik egy morózus és magányos varázsló, aki macskájával együtt a törpök feletti uralomra vágyik.
(erare)... a főcímdalt, hogy: " Magas hegyek mögött, hol a tenger hupikék..." Bevallom, kellett pár év, mire ráébredtem, hogy nem TörPapa, hanem TörpApa. (Szerintem sokan voltunk ezzel így.) A hupikék világ hupikék teremtményei imádnivalóak, viccesek és néha öntörvényűek. Mert bizony nem mindig hallgatnak az öregek öregjére, és ebből mindig kalamajka lesz. Minden figurának megvan a legfőbb tulajdonsága. Törpojáca az önimádó, Törperős az erőlegény, Törpilla a csábos törp, Okoskatörp a tudálékos... stb. Aranyos karakterek, és persze az ősi ellenség, Hókuszpók és Sziamiau. Egy igazán kedves rajzfilmsorozat, mely kicsiknek és nagyoknak is ugyanolyan jó kikapcsolódást nyújt! Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!
Emlékszem, gyermekként a horvát televízióban láttam először, s bár nem sokat értettem az elhangzottakból, a képi világa és a törpök történetei azonnal rabul ejtettek. Amennyi törp, annyi érdekes és jobbnál jobb karakter. Jó volt látni, hogy Aprajafalván egy remek közösség él, ahol mindenki számíthat a másikra, ahol az egységben az erő.
Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »