Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Hupikék törpikék (1981-1989)

Smurfs
Filmadatlap
 
139
Szereplők
28
Vélemények
24
Képek
1
Videók

Galéria (24)

Videók (1)

 
JRD   2022. 03. 29.

legújabb vélemény

2
Ki ne ismerné...

... a főcímdalt, hogy: " Magas hegyek mögött, hol a tenger hupikék..." Bevallom, kellett pár év, mire ráébredtem, hogy nem TörPapa, hanem TörpApa. (Szerintem sokan voltunk ezzel így.) A hupikék világ hupikék teremtményei imádnivalóak, viccesek és néha öntörvényűek. Mert bizony nem mindig hallgatnak az öregek öregjére, és ebből mindig kalamajka lesz. Minden figurának megvan a legfőbb tulajdonsága. Törpojáca az önimádó, Törperős az erőlegény, Törpilla a csábos törp, Okoskatörp a tudálékos... stb. Aranyos karakterek, és persze az ősi ellenség, Hókuszpók és Sziamiau. Egy igazán kedves rajzfilmsorozat, mely kicsiknek és nagyoknak is ugyanolyan jó kikapcsolódást nyújt! Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

1
 
indingo   2017. 04. 14.

1

A legkedvesebb gyerekkori mesém. Nagyon aranyosa a történetek és szerethetőek a törpök. Nagyon mesés maga a falu is és kedveltem azokat a részeket amikor Tavasz Anyó és Idő apó is szerephez jutottak.

 
Deku   2017. 08. 21.

1

Talán tényleg az egyik legaranyosabb mese, tele humorral és izgalommal is. A törpök mindig jobb kedvre tudják deríteni a nézőjét. Bármikor felüdülést tud nyújtani az egész családnak.

 
babsy88   2016. 08. 06.

1

A legjobb mese, amit valaha láttam, nagyon aranyos figurákkal. A kedvencem Okoska .

 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

0

Igazi klasszikus kedvenc mindenki számára én úgy gondolom. Aprajafalva lakói mind különböznek egymástól mégis szépen élnek kis falujukban, persze azért konfliktusok náluk is akadnak.

 
Robinson76   2020. 12. 13.

0
A törpök élete nem csak játék és mese

Emlékszem, gyermekként a horvát televízióban láttam először, s bár nem sokat értettem az elhangzottakból, a képi világa és a törpök történetei azonnal rabul ejtettek. Amennyi törp, annyi érdekes és jobbnál jobb karakter. Jó volt látni, hogy Aprajafalván egy remek közösség él, ahol mindenki számíthat a másikra, ahol az egységben az erő.

 
Norbert93   2019. 05. 14.

0

Gyerekkorunk kedvenc tanulságos és kalandos meséje. Megfilmesítve már közel sem volt ilyen eredeti és varázslatos. Bátran ajánlom a mai gyerekeknek, többek között a sajátomnak is, a mai meséket oda-vissza veri. Ikonikus karakterek.

 

Az eredeti szinkronban ugyanaz a személy adta Törpapa és Sziamiaú, a macska hangját is.

(Norbert93)
 

A Schleich cég készíti a figurákat.

(Archívum)
 

A rövidfilmeket először az egész estés rajzfilmek követték. A népszerűségnek és technikának köszönhetően mozifilmet is kapott 2011-ben.

(Archívum)
 

A mesesorozat több Emmy-díjjal is büszkélkedhet.

(Archívum)
 

A törpikék leginkább 1981-ben lettek igazán híresek, amikor Hanna és Barbera elkészítette a mesesorozatot.

(Archívum)