Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
58%

Thor: Szerelem és mennydörgés (2022)

Thor: Love and Thunder
Filmadatlap
 
34
Szereplők
26
Vélemények
28
Képek
9
Videók

Galéria (28)

Chris Hemsworth
Natalie Portman
Chris Hemsworth
Chris Hemsworth
Chris Hemsworth
Chris Hemsworth
Chris Hemsworth
Chris Hemsworth
Christian Bale
Christian Bale
Christian Bale
Tessa Thompson
Natalie Portman
Chris Hemsworth
Chris Hemsworth
Natalie Portman
Chris Hemsworth
Chris Hemsworth

Videók (9)

 
Zoltán384279   2022. 09. 25.

legújabb vélemény

0
Végre egy "normális" Marvel film

Az utolsó Bosszúállók film után azt hittem, hogy nem fogok több jó Marvel filmet látni. (A sorozatokat ne számítsuk, mert egyet sem láttam és nem is érdekelnek.) A Pómember filmek összesen 3 pontot érnek a szememben, annyira idétlenek, a Strange 2. részéről nem is beszélve. A 10 gyűrű még elment egynek, mert volt benne egy kis változás, de a Mandarinos fickó nélkül még jó is lehetett volna. Ami azt illeti, összesen 3 szereplő van a Marvel univerzumban (és saját filmet is kaptak), akik érnek valamit. Stark, Lang, és persze Thor. Amerika kapitánynak bőven elég lett volna 1 részt csinálni, ahogy Hulk is egyet kapott. Visszatérve a Thor filmekhez... Az első résznél még az látszott, hogy komolyabb karaktert akarnak belőle csinálni, elvitték a bohóckodás felé őt is. És elkerülhetetlen volt, hogy a későbbiekben így alakulnak majd a filmjei is. Viszont ahogy a többi szereplő kitalált hős, Thor egy mitológiai alak. Ezek a dolgok visszaköszönnek a filmjeiben is. Kivéve ezt. De szerintem nem lett belőle gond. Szerintem jól rakták össze a filmet. A poénok jók voltak, szerintem nem volt túl sok belőlük, és bizony nagyon komoly volt a sztori eleje és vége is. (Sajnos a vége nem úgy alakult, ahogy vártam, de így volt szép.) Nekem hasonlított kicsit a Végjátékra. Vannak benne hibák, de nem 1x nézhető, mint az elején felsorolt filmek. Plusz ebben is jó a zene, ahogy a Ragnarokben volt. Félve néztem meg, de kellemesen csalódtam.

 
Yosihiro   2022. 09. 12.

a nap véleménye

3
Egy elfuserált szerelmi történet

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Hol is kezdjem... talán ott, hogy aki nem ismeri a képregényes hátterét ennek a résznek, az egy átlagos vagy talán attól is gyengébb produkciót láthatott. Kicsit mélyebben nézve már jobb a helyzet, de még mindig csak egy közepes részt , filmet kapunk... teljes kritika»

 
Artemisia   2022. 07. 11.

a nap véleménye

7
BoThor kalandjai

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Taika Waititi másodszor rendez Thor-mozit a 2017-es Ragnarök után. A Szerelem és mennydörgés időrendben a Végjáték eseményei után veszi fel a fonalat, de a film szellemiségét és az eszement ökörködéseket tekintve pontosan ott folytatja, ahol a Ragnar... teljes kritika»

1
 
Lubi   2022. 07. 08.

a nap véleménye

3
Az istenek a fejükre estek

Thor pályafutása a Marvel filmes univerzumában bemutatkozásakor még egy elegáns, de cselszövésekkel teli királydrámával indult, hogy később Taika Waititi kezei között megkomolytalanodva váljon romkom bohóckodássá. Waititi már a Ragnarök apokalipszis ... teljes kritika»

 
BRANTON   2022. 07. 05.

2
DisznóThor avagy This (is) no Thor

2017-ben Taika Waititi megrendezte a kétségkívül szórakoztató, de nem kicsit karakteridegen Thor: Ragnarököt. Nekem annak idején tetszett, röhögni is tudtam rajta ,de zavaró volt, hogy a karaktert kiherélték, a cselekményt pedig elviccelték. Jelen f... teljes kritika»

 
Harper   2022. 07. 12.

1
Nagyon gyenge zagyvaság lett az új Thor

A Marvel-világ alapból egy infantilis filmes univerzum, melynek élvezetéhez nagyon is szükséges gyermeki énünk megőrzése. Ám az új, 2022-es Thor még a szokásosnál is gyerekesebb és gagyibb produkció lett. Bár, én szeretem a Marvel filmeket, az Amerika Kapitány filmek, a Vasember sorozat, a Ragnarök és A galaxis őrzői például máig nagy kedvenceim, de a gagyit nem szeretem. Az új Thorban Chris Hemsworth ugyan elsüt néhány jó poént, és akad pár valóban vicces jelenet is, de ezek aligha mentik meg a filmet. Sajnos, az alapsztori is őrült gyenge, melynek középpontjában egy halandóból lett "isten-pusztító" áll Christian Bale alakításában. Natalie Portman karaktere a leggázabb, mert hol hétköznapi nő (aki mellesleg rákkal küzd), hol meg valamiféle női Thor, aki egyszerre riválisa és szerelme is az igazi Thornak. A végeredmény egy vérszegény script, egy halvány rendezés (Taika Waititi ide vagy oda), egy nagyon feledhető történet és sok béna alakítással teli akciófilm, melyet szinte minden eddigi Marvel-produkció beelőz. Ez van. Értékelésem: 35%.

 
F79   2022. 07. 09.

2

Blődli.

2

A film 735 777 585 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 406 605 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Taika Waititi azt nyilatkozta, hogy a kecskék ordibálását a képregények és egy Taylor Swift mém inspirálta.

(Gábor390920)
 

Chris Hemsworth gyermekei is szerepelnek ebben a filmben.

(Gábor390920)
 

A nagysikerű Végjáték után a galaxis őrzői ismét felbukkannak, ezúttal a Thor negyedik részében.

(Gábor390920)
 

A Szerelem és mennydörgés a Marvel filmes univerzumának 29. produkciója.

(csd)
 

A Szerelem és mennydörgés cselekménye Jason Aaron képregényének adaptációja.

(csd)
 
A poénok a legtöbb esetben betaláltak (leszámítva néhány kínos szóviccet), a látvány ezúttal is káprázatos, az utolsó harmad két nagy összecsapása vizuálisan remek, és még néhány megható pillanat, valamint pár fordulat is belefért a végére. Taika Waititi pedig újfent bebizonyította, hogy James Gunn mellett ő Hollywood egyik legszínesebb és legkreatívabb rendezője. több»
 
Ismét Taika Waititi, a drámai komédiákhoz nagyon értő új-zélandi rendező dirigált Thor-filmet, azonban ezúttal tényleg túllőtt a célon. több»