Dungeons and Dragons: Betyárbecsület (2023)

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Borsossy   2023. 05. 29.

Végre!

Ha valaki szereti a fantasy vagy kaland típusú filmeket, akkor mindenképpen nézze meg! De mindenki másnak is jó szórakozást nyújthat a film, mert rendkívül igényesen készítették el. Látszik, hogy sokat dolgoztak a történeten, az egyes jeleneteken, de még a szövegeken, mozdulatokon is. Végre egy fantasy, amitől nem kell az embernek szégyenkeznie. Mellesleg persze hollywoodi filmről lévén szó, nem tökéletes. De manapság ki vár még tökéletes filmeket? Azok az idők már elmúltak nagyon rég. Be kell érni ennyivel. Bárcsak minden film hozná ezt a szintet, és nem csak évente egy, maximum kettő!

Tonyka   2023. 05. 08.

Üdvözlünk meseországban!

Az egyik kedvenc műfajom a fantasy, így hát nem érhet vád, h ez nem nekem való. Az esélyt megadtam neki, annak ellenére, h a bemutatóból láttam valószínűleg nem az én világom lesz. Sajnos bejött, ennek az alkotásnak egyértelműen a kisebb gyerekek a c... teljes kritika»

Artemisia   2023. 04. 07.

Betyárok

A D&D játékok fantasyvilága végre egy többé-kevésbé méltó filmadaptációban elevenedik meg az enyhén szólva is rosszul sikeredett Sárkányok háborúja után. John Francis Daley és Jonathan Goldstein rendezők jó érzékkel szemezgettek a D&D által kínált, g... teljes kritika»

drg0602   2023. 04. 08.

Tökéletesen elkészített kalandfilm!

Tegnap sikerült megnézem eme részemről tökéletes alkotást. Nem voltak túlzott nagy elvárásaim a filmmel kapcsolatosan, de amit vártam, azt meg is kaptam. Elképesztő látványvilág, humor, jó színészi teljesítmények. CGI technológia jelen van az egész film alatt, de azzal együtt egy nagyon akciódús jó humorral ellátott, fergetegesen jó elkészített alkotás láttam tegnap este. Chris Pane, Hugh Grant, Michelle Rodriguez színészi teljesítménye tökéletes, le a kalappal a rendezés előtt is. A film csúcspontját, az alkotás végén éri el, ami egész látványosra sikeredett. Mindenképpen érdemes megnézni, de látvány véget mindenféleképpen moziba. Köszönöm szépen a Mafabnak a mozijegyet! Értékelés: 10/10

Eastern79   2023. 05. 09.

Pazar fantasy

Ha létezik Fantasy-vígjáték akkor ez az. Könnyed humor, tökéletes látvány és fergeteges akciók. Elképesztően hangulatos, Michelle Rodriguez lubickol a szerepében de már a sírva röhögős temetős jelenet miatt is érdemes megnézni. Ezer éve nem szórakoztam ilyen jól mozgóképen. Csillagos ötös :)

erahurka   2023. 03. 23.

Betyárbecsületesen elkészített fantasy

Betyárbecsületesen elkészített fantasy, amit az ment meg, hogy ritka az ilyesmi mostanság, mint a fehér bagolymedve. Egy vígjátékokkal bizonyított rendezőpárostól elvárható, hogy a komédia működjön, és ebben a tekintetben vannak 10/10-es pillanatai, ... teljes kritika»

Lóri Ádámcsik   2023. 04. 07.

Csillog, de üres

Igazából semmi pozitívat nem tudok mondani a filmről. Csillog-villog, hollywoodi, de tök üres. Mintha egy mesterséges intelligencia írta volna a forgatókönyvet. Sem a történet, sem a szereplők nem tetszette, hogy a cgi-ről ne is beszéljünk. Egy drágább pc-s játékban szebben kidolgozottak a számítógépes jelenetek. Végig unalmas volt és a poénok sem voltak valami jók.

A film 320 253 586 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 152 289 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A filmet eredetileg a Warner Bros. Pictures fejlesztette volna, miután megnyert egy pert a Universal Pictures stúdióval szemben, a jogok viszont később a Paramount Pictures és az Allspark Pictures birtokába kerültek.

(csd)

Chris McKay neve is felmerült a rendezői poszt kapcsán, ő viszont A holnap háborúja című filmhez szerződött.

(csd)

A film hangvétele állítólag hasonlít A galaxis őrzői című filmre.

(csd)

Ez a negyedik Dungeons and Dragons film, és egyben reboot is.

(csd)

Joe Manganiello színész a Happy Sad Confused podcastben elárulta, hogy társszerzője volt a D&D forgatókönyvének.

(csd)

A Dungeons and Dragons: Betyárbecsület olyan mozis élmény, mint az osztálykirándulás háromórás célig vezető útját megszakító pisálás: nagyon kellett már, ezért igen kellemes, élvezed, amíg van és kulminál, de mikor vége van, elégedetten visszaballagsz a buszra és el is felejted az egészet. több»