Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Szellemirtók: Az örökség (2021)

Ghostbusters: Afterlife
Filmadatlap
 
35
Szereplők
22
Vélemények
25
Képek
6
Videók

Galéria (25)

Paul Rudd
Finn Wolfhard
Mckenna Grace
Paul Rudd
Carrie Coon
Jason Reitman
Paul Rudd
Mckenna Grace
Finn Wolfhard
Mckenna Grace
Paul Rudd
Mckenna Grace
Jason Reitman
Finn Wolfhard
Celeste O'Connor
Finn Wolfhard
Mckenna Grace
Jason Reitman
Finn Wolfhard

Videók (6)

 
JRD   2023. 01. 20.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy kis időutazás a jelennel fűszerezve. Kissé félve ültem le megnézni, mert gyakran tapasztaljuk, hogy folytatások, feldolgozások, újítások egyszerűen katasztrofálisan sikerülnek. Itt mégis sikerült megugrani a lécet, és egy jó kis folytatásféle let... több»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2022. 02. 07.

a nap véleménye

3
A múlt és a jelen összegyurmázott története, nosztalgikus belépővel a végén.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ugyebár ahány szem, annyi vélemény. Nekem nagyon tetszett, párommal nagyon élveztük a helyenként humorral megfűszerezett, mai szemmel megáldott folytatást. Három dolgot szeretnék kiemelni, hogy miért hatott ilyen erősen és tett jó benyomást a 3. ré... teljes kritika»

 
VvV   2021. 12. 20.

3

A régi Ghostbusters-filmek a műfaj szerelmeseinek szóltak, ez a mostani kicsit gyerekfilm, ami a GH sikerét akarta meglovagolni.

1
 
indingo   2021. 12. 22.

1

Nagy benyomást nem tettek rám a Szellemirtók-filmek (a mese annál inkább), de ez a friss verzió bejött. Humoros volt, és mai. A mályvacukor-figurák nagyon cukik voltak.

 
dailyfilmsan   2022. 04. 30.

1

A nagy csajos bukás után, végre egy olyan Szellemírtók film, ami kapcsolódik a régi sorozathoz. A történet szempontjából kapunk egy kidolgozott és átgondolt képet, ami kellően kapcsolódik a múlthoz és a narratíva sem pocsék, egyenesen élvezhető. De a... több»

 
Eastern79   2022. 01. 08.

1
Méltó folytatás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Jason Reitman kezében új életre kelt ez a filmklasszikus, ami mindamellett, hogy tiszteleg az előző részek előtt, némileg új színt is vitt a franchise-ba. A Stranger Things által kijelölt modern ifjúsági kalandfilmbe oltott horror és fantasy nagyon jól áll az új Szellemirtóknak, azonban a történet egy ponton icipicit elkezdi ismételni önmagát, ami egy kis remake-utóízt hagy maga után. Mindezek ellenére nagyon látványos és hangulatos, mi több, vicces. Igazán szórakoztató, kellemes darab remek színészekkel és alakításokkal.

 
Gábor390920   2021. 11. 24.

1
Szórakoztató családi mozi

Úgy, hogy nem láttam még a Szellemirtók-filmeket, nem voltak elvárásaim a filmmel kapcsolatban. A sztorinak van eleje, közepe és vége, a poénok szerintem remekül működtek, és a karakterek is megfelelően ki voltak dolgozva. Kicsik és nagyok egyaránt derülnek majd rajta, hiszen nálunk az egész moziterem nevetett a poénokon. Aki látta a Szellemirtókat, annak pedig biztosan jó lesz egy méltó folytatást látni a 2016-os női Szellemirtók után.

A film 72 128 228 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 42 883 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az Ecto-1 lövészülését valójában a filmhez kapcsolódó rajzfilmsorozatban használták, de az eredeti filmek egyikében sem használták fel.

(Thibo84)
 

Ez a negyedik alkalom, amikor Dr. Raymond Stantz (Dan Aykroyd) megjelenik egy filmben a Szellemirtók (1984), Szellemirtók II (1989) és Casper (1995) után.

(Thibo84)
 

A Phoebe-t játszó Mckenna Grace a filmben ugyanolyan szemüvegkeretet visel, mint Harold Ramis (Dr. Egon Spengler) viselt az eredeti Szellemirtókban (1984).

(Thibo84)
 

A 2016-os Szellemirtók kritikai és pénzügyi kudarca miatt a film további folytatásait berekesztették. Ez arra késztette a Sony-t, hogy helyette folytassa az eredeti két filmet.

(Thibo84)
 

Paul Rudd a közösségi médián keresztül jelentette be, hogy csatlakozik a szereplőgárdához, miközben a Hook and Ladder 8 (A Szellemirtók bázisa) előtt áll New York City-ben.

(Thibo84)
 
A Szellemirtók: Örökség egyszerre szól a régi rajongóknak, és próbál elérni egy új, meglehetősen fiatalabb célközönséget. Igen, megfeji a 37 éves, kultikus, gyermekkort formáló film hagyatékát, van benne fanservice dögivel, újrahasznosít, de rohadjak meg, jobban élveztem, mint az eredetit, mert no nem sokkal, de átgondoltabb, bár ebből a szempontból könnyebb a dolga. több»
 
Lusta, párszor, leginkább a valóban helyes kölyköknek köszönhetően cuki, de mégis kedvtelen film ez (ilyenformán inkább termék). Mintha maga Jason Reitman is azt gondolta volna közben, hogy bocs, emberek, ez inkább a faternak volt fontos, nekem nem annyira. És ettől lesz igazán szomorú – nem is csak attól, hogy az egyik szellemirtó a valóságban már nem élhette meg a visszatérést. több»
 
A gyerekek, akiknek lelkesen megmutatjuk, udvariasan hülyének néznek miatta, mi pedig magunk sem tudjuk eldönteni, hogy a látvány cuki vagy ijesztő. Egy pillanatra könnyeket csal a szemünkbe, másnapra már el is felejtjük. több»