Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
84
Filmadatlap
 
30
Szereplők
37
Vélemények
14
Képek
3
Videók
Szellemirtók
Bill Murray
Harold Ramis
Dan Aykroyd
Bill Murray
Bill Murray
Bill Murray
 
indingo   2019. 09. 13.

legújabb vélemény

Nem mai darab a film, de egy igazi klasszikus. Kedvelhető darab, mert jók a karakterek, kerek a story. A zenéje pedig nagyon fülbe mászó.

 
Deku   2017. 07. 18.

Ma már látni a kissé bugyuta effekteket de akkor is klasszikus. Természetesen voltak kétségeim az elején. Nagyon jó hangvételű a film és a zenei világa eszméletlen elképesztő.


 
dailyfilmsan   2019. 03. 04.

Nem a kedvenc részem de azért ugyan olyan jó mint a rajzfilm vagy a filmek. A kezdetek kezdetét mutatja be és ahhoz képest hogy 84-ben csinálták egész jól megragadták a szellemek megjelenítését. Nekem örök klasszikus és kedvenc a film így nem is tudom leértékelni.

 
Thibo84   2019. 03. 27.

Gyermekkorom egyik nagy kedvence, de akkor még igazából a látvány vonzott, csak idővel kezdtem értékelni a poénokat és a színészek játékát. Jó a sztori, nem igazán a látványra akartak építeni, hanem a humorra, de mégis mind a kettő sikerült. Az effektek elavultak, látszik is mai szemmel rajta, de engem ez nem érdekel, mert ez a film az örök klasszikusok közé tartozik.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 16.

Igazi klasszikus 80-as évek beli fantasy-scifi. Imádom. Bill Murray egyik legjobb filmje. Nagyon poén az egész film a szellemek hajkurászásával. De mégis szerethető minden karakter. Érdekes és izgalmas történet. Ahhoz képest még a speciális effektek is jól meg lettek oldva, hogyha azt nézzük hogy milyen régen készült.

 
Amennyire ötletes és friss a mai napig bizonyos aspektusaiban a Szellemirtók, annyira hanyag és bágyadt más tekintetben, a kettő szintézisének pedig egy szerethető, de lapos vígjáték lett az eredménye. 6,5/10 több»

A film összbevétele 291 632 124 dollár volt (imdb.com).

 

Az épület, melyben Dana lakik, valójában létezik a New York City West 55-ös központi parkjában. Valójában csak 20 emelet magas. A filmhez matt festményeket és modelleket használtak, hogy az épület nagyobbnak és több emeletesnek tűnjön.

(Thibo84)
 

A Stay-Puft Marshmallow Man ruha kb. 20 000 dollárba kerül. Három készült, és a filmkészítés során mind megsemmisült.

(Thibo84)
 

Michael Keatonnak felajánlottak Dr. Peter Venkman és Dr. Egon Spengler szerepét, de elutasította.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.