Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
37
Vélemények
14
Képek
3
Videók
Szellemirtók
 
indingo   2019. 09. 13.

legújabb vélemény

Nem mai darab a film, de egy igazi klasszikus. Kedvelhető darab, mert jók a karakterek, kerek a story. A zenéje pedig nagyon fülbe mászó.

 
Deku   2017. 07. 18.

Ma már látni a kissé bugyuta effekteket de akkor is klasszikus. Természetesen voltak kétségeim az elején. Nagyon jó hangvételű a film és a zenei világa eszméletlen elképesztő.


 
Thibo84   2019. 03. 27.

Gyermekkorom egyik nagy kedvence, de akkor még igazából a látvány vonzott, csak idővel kezdtem értékelni a poénokat és a színészek játékát. Jó a sztori, nem igazán a látványra akartak építeni, hanem a humorra, de mégis mind a kettő sikerült. Az effek... több»

 
dailyfilmsan   2019. 03. 04.

Nem a kedvenc részem de azért ugyan olyan jó mint a rajzfilm vagy a filmek. A kezdetek kezdetét mutatja be és ahhoz képest hogy 84-ben csinálták egész jól megragadták a szellemek megjelenítését. Nekem örök klasszikus és kedvenc a film így nem is tudom leértékelni.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

Ivan Reitman jó kis színész gárdát trombitált össze a filmre.Természetesen a 80-as évek szemszögéből nézve nem rossz,de hát azóta eltelt több mint 30 év,és nem akkora kultfilm,hogy nyomot hagyjon az emberben.Ma már inkább mosolyogtató!

 
Ms. Akárki   2019. 06. 16.

Igazi klasszikus 80-as évek beli fantasy-scifi. Imádom. Bill Murray egyik legjobb filmje. Nagyon poén az egész film a szellemek hajkurászásával. De mégis szerethető minden karakter. Érdekes és izgalmas történet. Ahhoz képest még a speciális effektek is jól meg lettek oldva, hogyha azt nézzük hogy milyen régen készült.

 
harnas1207   2018. 12. 28.

Egy nagy klasszikus bepótlása ennyi idő után sokszor csalódás. Más szemmel kell nézni a filmet, és kisebb elvárásokat kell támasztani felé. Sajnos ezen mércéket sem érte el ez a film. De nem baj, ízlések és pofonok.

Galéria (14)

Bill Murray
Harold Ramis
Dan Aykroyd
Bill Murray
Bill Murray
Bill Murray

Videók (3)

A film összbevétele 291 632 124 dollár volt (imdb.com).

 

Az épület, melyben Dana lakik, valójában létezik a New York City West 55-ös központi parkjában. Valójában csak 20 emelet magas. A filmhez matt festményeket és modelleket használtak, hogy az épület nagyobbnak és több emeletesnek tűnjön.

(Thibo84)
 

A Stay-Puft Marshmallow Man ruha kb. 20 000 dollárba kerül. Három készült, és a filmkészítés során mind megsemmisült.

(Thibo84)
 

Michael Keatonnak felajánlottak Dr. Peter Venkman és Dr. Egon Spengler szerepét, de elutasította.

(Thibo84)
 

Az életre kelő kutyák (Zuul és Vinz Clortho) valódi szoborrajzok voltak egy régi Philadelphiai templomban.

(Thibo84)
 

A lebegő Sigourney Weaver speciális effekt tényleges fizikai hatás, nem optikai. A színésznőt teljes testtel a függönyökbe rejtett oszlophoz rögzítették.

(Thibo84)
 

Miután Harold Ramis elhunyt, a film rajongói felkeresték a külső felvételekben használt New York városi tűzoltóságot, és egy rögtönzött emlékművet készítettek a színész emlékére.

(Thibo84)
 

Ivan Reitman lehetővé tette a rajongók számára, hogy felhívják Bill Murray-t és Dan Aykroydot a filmben látható reklámban feltüntetett telefonszámon, ám az 555 számot 1-800 helyettesítette. A telefonálókat egy rögzített üzenet fogadta, amiben azt mondták "Szia! Most szellemeket fogunk be". Hat hét alatt óránként 1000 hívást kaptak a nap 24 órájában.

(Thibo84)
 

Louis Tully (Rick Moranis) házibuliját szinte teljesen improvizálják a színészek.

(Thibo84)
 

Nem is gondolták volna sokan, hogy ez a film is meg fog jelenni az 1001 film, amit látnod kell mielőtt meghalsz elnevezésű katalógusban.

(Norbi)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 97%-os értékelést kapott 69 kritika alapján.

(Bogi87)
 
Amennyire ötletes és friss a mai napig bizonyos aspektusaiban a Szellemirtók, annyira hanyag és bágyadt más tekintetben, a kettő szintézisének pedig egy szerethető, de lapos vígjáték lett az eredménye. 6,5/10 több»