Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Szellemirtók (1984)

Ghostbusters
Filmadatlap
 
30
Szereplők
40
Vélemények
14
Képek
3
Videók

Galéria (14)

Bill Murray
Harold Ramis
Dan Aykroyd
Bill Murray
Bill Murray
Bill Murray

Videók (3)

 
Filmimado   2021. 08. 25.

legújabb vélemény

0

Kevés olyan filmet találni, ami próbálja elérni az ijesztőség magasfokát, ugyanakkor vígjáték is egyben, tehát próbál vicces is lenni. Márpedig a Szellemirtók mind a kettőt eléri: a rémisztő jelenetek mellett humoros mondatokkal nevettetnek meg minket a szereplők. Nagyon jó film.

 
indingo   2019. 09. 13.

0

Nem mai darab a film, de egy igazi klasszikus. Kedvelhető darab, mert jók a karakterek, kerek a sztori. A zenéje pedig nagyon fülbemászó.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Ma már látni a kissé bugyuta effekteket de akkor is klasszikus. Természetesen voltak kétségeim az elején. Nagyon jó hangvételű a film és a zenei világa eszméletlen elképesztő.

 
Thibo84   2019. 03. 27.

0

Gyermekkorom egyik nagy kedvence, de akkor még igazából a látvány vonzott, csak idővel kezdtem értékelni a poénokat és a színészek játékát. Jó a sztori, nem igazán a látványra akartak építeni, hanem a humorra, de mégis mind a kettő sikerült. Az effek... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

0

Ivan Reitman jó kis színészgárdát trombitált össze a filmhez. Természetesen a 80-as évek szemszögéből nézve nem rossz, dehát azóta eltelt több mint 30 év, és nem akkora kultfilm, hogy nyomot hagyjon az emberben. Ma már inkább mosolyogtató.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 04.

0

Nem a kedvenc részem de azért ugyan olyan jó mint a rajzfilm vagy a filmek. A kezdetek kezdetét mutatja be és ahhoz képest hogy 84-ben csinálták egész jól megragadták a szellemek megjelenítését. Nekem örök klasszikus és kedvenc a film így nem is tudom leértékelni.

 
Ms. Akárki   2019. 06. 16.

0

Igazi klasszikus, 80-as évekbeli fantasy-scifi. Imádom. Bill Murray egyik legjobb filmje. Nagyon poén az egész film a szellemek hajkurászásával. De mégis szerethető minden karakter. Érdekes és izgalmas történet. Ahhoz képest még a speciális effektek is jól meg lettek oldva, hogyha azt nézzük, hogy milyen régen készült.

A film összbevétele 291 632 124 dollár volt (imdb.com).

 

A Ghostbusters elnevezés sokáig nem volt jogilag tisztázva, még a film forgatása alatt is tárgyalt a stúdió a név használatról, ezért több dialógust is kétszer vettek fel, ha mégsem sikerülne megszerezni a jogokat.

(stevepisti )
 

Az épület, melyben Dana lakik, valójában létezik a New York City West 55-ös központi parkjában. Valójában csak 20 emelet magas. A filmhez matt festményeket és modelleket használtak, hogy az épület nagyobbnak és több emeletesnek tűnjön.

(Thibo84)
 

A Stay-Puft Marshmallow Man ruha kb. 20 000 dollárba kerül. Három készült, és a filmkészítés során mind megsemmisült.

(Thibo84)
 

Michael Keatonnek felajánlottak Dr. Peter Venkman és Dr. Egon Spengler szerepét, de elutasította.

(Thibo84)
 

Az életre kelő kutyák (Zuul és Vinz Clortho) valódi szoborrajzok voltak egy régi, philadelphiai templomban.

(Thibo84)