Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
48
Vélemények
45
Képek
2
Videók
A maszk
 
sammy88   2020. 08. 24.

legújabb vélemény

örökZÖLD film

Imádtam a mesét gyerekkoromban és a filmet is. Felnőtt fejjel azt gondolom, hogy ahhoz képest mikori a film egész jól megállják a helyüket az effektek. Vicces és maga kategóriájában látványos is. Szerintem jól megfilmesítették. Jim Carreynél jobbat pedig keresve se lehetett volna jobbat találni :D

 
indingo   2019. 07. 30.

Mese habbal. Gyerekként kedveltem ezt a filmet, sok derűs percet okozott. Pár évente azért még most is megnézem, a humora ma is jó.


 
Deku   2017. 07. 10.

Ez a mai napig unhatatlan, egy igazi klasszikus Jim Carrey-től. Szerintem nagyon vicces és szórakoztató a története. Kissé arról szól szerintem, hogy milyen lenne ha elengednénk titkos énünket.

 
ZeroHero   2015. 05. 05.

kiskoromban mennyit néztem ezt a filmet, pedig semmit nem értettem belőle.:) Akkor is tetszett, most is tetszik és szerintem sose fogom megunni! Minden jó benne; a történet, a zene, a szereplők, a viccek. 10/10 :)

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

Egy jópofa, vicces kis vígjáték. Ha véletlenül rábukkanok a tévében biztos megnézem. Jim Carrey egyik legjobb filmje szerintem. Annak idején nagyon sokszor láttam, de még most sem unalmas.

 
dailyfilmsan   2020. 08. 22.

Gyerekként odáig voltam a rajzfilmért, és a filmes verziója is jó szerintem. Meséből filmet pedig azért jó csinálni mert, túlzásokba lehet esni. Itt is megvoltak ezek a túlzások de jól álltak a filmnek. Ahogyan Jim Carry stílusa is.

 
szaka123   2018. 03. 26.

Gyerekkorom egyik kedvence filmje. Nem mondom, hogy mai szemmel is megállja a helyét, de érdemes lehet megnézetni a gyerekekkel, hogy lássanak ilyet is! Jim Carrey hozza formáját, ismét!

Jim Carrey
Jim Carrey
Jim Carrey
Jim Carrey
Cameron Diaz
Jim Carrey
Jim Carrey
Cameron Diaz
Jim Carrey
Jim Carrey
Jim Carrey
Jim Carrey
Jim Carrey
Jim Carrey
Jim Carrey
Peter Greene
Jim Carrey
Cameron Diaz
Cameron Diaz
Jim Carrey
Ben Stein
Jim Carrey
Cameron Diaz
Cameron Diaz
Jim Carrey
Cameron Diaz
Peter Greene
Cameron Diaz
Jim Carrey
Jim Carrey
Peter Greene
Jim Carrey
Cameron Diaz
Jim Carrey
Jim Carrey
Cameron Diaz
Jim Carrey
Nancy Fish
Jim Carrey
Jim Carrey
Jim Carrey
Peter Greene

A film összbevétele 351 583 407 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben látható egy garázs, itt tépik le a maszkot Ipkiss-ről. Érdekesség, hogy ez a garázs látható a Szellemirtók című filmben is, ez ugyanis a szellemirtók főhadiszállásának épületében, a régi tűzoltóállomáson található.

(ps)
 

A Maszk először a Dark Horse képregény hasábjain jelent meg. Az eredeti koncepció szerint a Maszk sokkal sötétebb humorral volt megáldva, és nem riadt vissza az emberöléstől sem, pusztán a vicc kedvéért. A film forgatókönyvét folyamatosan változtatták meg, ahogyan Carrey egyre inkább magáévá tette a figurát.

(ps)
 

Stanley Ipkiss karakterét Carrey az édesapjáról mintázta.

(ps)
 

1995-ben 10 millió dollárt ajánlottak fel Carrey számára, hogy vállalja el A maszk folytatását. Akkor Carrey nemet mondott az ajánlatra, de néhány éve már úgy nyilatkozott, hogy szívesen benne lenne egy folytatásban. Lehet, hogy ez a hajó már elment…

(ps)
 

Jim Carrey ára 1994-ben alaposan felment. Az Ace Ventura - Állati nyomozó című filmért 350.000 dollárt kapott, A maszk-ért már 450.000 dollárt, míg a Dumb és Dumber - Dilibogyók című filmért nem kevesebb, mint hét millió dollárt. A hirtelen áremelkedésnek az volt az oka, hogy időközben bemutatták az Ace Ventura - Állati nyomozó-t, ami minden várakozást felülmúlt, igazi kasszasiker volt.

(ps)
 

A női főszerepet eredetileg Anna Nicole Smith-nek adták, Cameron Diaz csak egy héttel a forgatás megkezdése előtt kapta meg a szerepet. Diaz egy modell ügynökség meghallgatásáról távozott szomorúan, amikor az egyik producer felfigyelt rá, és behívta meghallgatásra. Diaznak mindössze 12-szer kellett felolvasnia a szerepét, ennyi idő alatt sikerült meggyőznie a producereket arról, hogy ő a legmegfelelőbb a szerepre. Így Anna Nicole Smith mehetett vissza 89 éves férje mellé.

(ps)
 

1994-ben a 4. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

Cameron Diaz a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

A banánsárga öltönyt Jim Carrey arról az öltönyről mintáztatta, amelyet anyja varrt neki első stand-up comedy próbálkozásához.

(SódóGA)
 

Cameron Diaznak tizenkét meghallgatáson kellet részt vennie, mielőtt megkapta volna Tina szerepét, mindössze 7 nappal a forgatás kezdete előtt.

(SódóGA)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.