Adam (Alec Baldwin) és Barbara Maitland (Geena Davis) egy kedves és nyugalmas pár, akik halálos autóbalesetüket követően végre szeretnének örök nyugalomra lelni vidéki házukban, ám a beköltözésüket egy újgazdag család érkezése zavarja meg. A halott házaspár mindent elkövet, hogy elriassza az új lakókat, ám próbálkozásaik csak még kellemetlenebb eredménnyel járnak. Ekkor hívják segítségül a démoni Beetlejuice-t (Michael Keaton), hogy ijessze ki az élőket a házból.
Szerintem elég jó, amit Michael Keaton Beetlejuice-ként művel, Geena Davisnek is jól állnak ezek a fajta vígjáték-szerepek, és még Alec Baldwin is teljesen emberi formájában tudott részt venni a forgatásban. Viszont sosem értettem, hogy az ártatlan, ... több»
A filmet eredetileg horrornak szánták, amiben Beetlejuice egy démon lett volna, és nem megijeszteni, hanem megölni akarta volna a családot.
(SódóGA)Az egyetlen főszereplő, aki rögtön igent mondott a szerepre, Geena Davis volt - a többiek legalább egyszer visszautasították a szerepüket.
(SódóGA)Catherine O'Hara a beteg Angelica Houstont helyettesítette Deliakét, és a forgatáson ismerte meg leendő férjét, Bo Welcht.
(SódóGA)A filmben minden halottról kiderült, hogyan halt meg, ugyanis a halál utáni állapotuk megegyezik azzal, amilyenben a haláluk pillanatában voltak. De Maitlandék, akik elsüllyednek autójukkal, mégsem vizesek. A rendező úgy gondolta, hogy folyton ázottan játszani elég kellemetlen lenne a színészeknek.
(SódóGA)Michael Keaton mindössze két hetet dolgozott a forgatáson. A színészt a film teljes játékidejéből alig 18 percig láthatjuk.
(SódóGA)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »