Az Addams család semmilyen szempontból nem hétköznapi, meghitten élik borzasztó és galád kis életüket, hogy minél messzebbre riasszák az idegenek kíváncsiskodó tekinteteit. Gomez (Raúl Juliá) és felesége, Morticia (Anjelica Huston) két minden hájjal megkent kölyköt nevel, de a családban több fura szerzet is él. Fester (Christopher Lloyd) bácsi viszont már negyed évszázada nincs velük, ugyanis nyom nélkül eltűnt. Karácsony estéjén úgy tűnik, hogy hazatalált a régen látott csavargó, ám hamarosan kiderül, hogy Fester valahogy nem a régi.
Jópofa film, régen szerettem gyerek fejjel, most sem rossz. Habár nekem a második rész sokkal jobban tetszett. Remek paródiája az idilli amerikai családoknak. Szeretem a film a groteszk fekete humorát. A karakterek imádni valóak. A szereposztás zsen... több»
Hogy Morticia szeme kissé ferdén álljanak, Anjelica Huston sminkese egy kis huzalt erősített a színésznő szemhéjára, és enyhén meghúzta azt. Így el tudták érni a kívánt hatást.
(ps)A The Addams Family (1964) című televíziós sorozatban Fester Morticia testvére volt, nem Gomezé.
(ps)Gomez az eredeti tervek szerint más sminket viselt volna, ugyanis Festerhez hasonlóan karikás lett volna a szeme. Az ötletet később elvetették, de néhány korai poszteren még így látható a karakter.
(ps)A szerzői jogok miatt a filmet az USA-n és az Egyesült királyságon kívül nem adták ki DVD-n egészen 2013-ig.
(ps)Az a jelenet, amelyben Fester bácsi a szájával gyújt lángot egy izzóban, utalás a régi tv-sorozatra, a The Addams Familyre (1964).
(ps)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »