Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Idétlen időkig (1993)

Groundhog Day
Filmadatlap
 
27
Szereplők
48
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Bill Murray
Bill Murray
Bill Murray
Bill Murray
Andie MacDowell
Bill Murray
Bill Murray

Videók (1)

 
nagygellert Nézhetetlen  2020. 05. 06.

legújabb vélemény

0

Borzasztóan unalmas hogy minden napot újra él meg. Sajnálom azt a 90percet amit elvett az életemből

1
 
Artúr   2019. 08. 12.

a nap véleménye

2
Az élet értelme és hódok

Lebilincselő és mozgalmas filozófiai hullámvasút ez a film, rapszodikus érzelmi töltettel. Valljuk meg őszintén: a plakátja azt sugallja, hogy egy B kategóriás családi komédia, ami átlagos emberek hétköznapi problémáival foglalkozik. Kis bonyodalom a... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 04. 06.

1

Nagyon kedvelem ezta filmet, van benne humor, abszurditás, megfelelő mennyiségű romantika, közben pedig érdekes filozófiai kérdéseket is feszeget. A '90-es évek egyik legjobb vígjátéka!

 
mamiéstöti2   2018. 12. 03.

0

Számomra elég kesze-kusza, nem igazán látom az összefüggést egyes jelenetek közt, de tudom, hogy sok embernek tetszik.

 
Varga_Júlia   2018. 03. 16.

0

Remek film: az alaptörténet egyszerű, de nagyszerű, a rendezés okos, a színészek pedig... nem maradnak el mögöttük. Az a fajta film, amit tényleg érdemes többször megnézni, mert van annyira bájos és kedves, mint amennyire szórakoztató, és olyan finom... több»

 
hsanya182   2015. 05. 17.

2

Egy hatalmas vígjáték a csajozásról. :) Aki szombat este csajozni indul, nézze meg előtte. Mindemelett az egész életről elgondolkodtat, (ha) minden nap egyforma, miért ne csinálnál valami mást. Ne a megszokásból élj, a régi út mindig ugyanoda visz, h... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Nagyon vicces tudott lenni ez a film. Ezen kívül szerintem bőven akad neki mondanivalója is. Próbálkozhatunk bárhogy, hisz mindig van esély arra, hogy elszúrunk valamit hisz emberek vagyunk. Ezért kell talán más szemszögből megközelíteni a dolgokat. Remek választás egy unalmas délutánra.

A film összbevétele 70 906 973 dollár volt (imdb.com).

 

Még maga a forgatókönyv író Harold Ramis se tudja ,hogy pontosan hány évet tölt Phil (Bill Murray) az időhurokban, ugyanis több félét nyilatkozott az évek során, elején még 10 évet mondott, de miután átgondolta ,hogy a magas szintű zongorázást ,jégszobrászatot, és francia nyelvet elsajátítani ennél sokkal több időt vesz igénybe végül durván 34 évet saccolt a filmbéli eseményeknek. 36 különböző napot a szemfülesek össze tudnak számolni.

(AngelCass)
 

A filmet nem Punxsutawney-ban vették fel, hanem az Illinois állambeli Woodstockban, amely város egyébként csak 45 mérföldre (kb. 72 km-re) taálható Bill Murray szülővárosától, Wilmette-től.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 34. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

A film forgatása alatt Bill Murray-t kétszer kellett beoltani veszettség ellen, mert a mormoták többször, súlyosan megharapták.

(Bogi87)
 

A folyamatosan ismétlődő nap február 2-a, amely a katolikus egyházban a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe.

(ArpiHajdu és Réci)