Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
77

A kígyó ölelése (2015)

El abrazo de la serpiente
Filmadatlap
 
17
Szereplők
4
Vélemények
2
Képek
1
Videók
 
tjunior   2020. 05. 30.

legújabb vélemény

Azon gondolkoztam a nézése közben, (mert nem volt ami lekösse a figyelmem), mikor jutnak el végre a filmkészítők oda, hogy reálisan ábrázolják az indiánokat? Itt most nem a külsőségekről beszélek, de kb az összes filmben itt is minden indián rébuszban beszél és minden második mondata valami ezotv-s óriási életigazság. Kicsit fárasztó. El kelen már engedni ezt a nemes vadember hülyeséget. Ugyanolyanok mint bárki, minden emberi nagysággal és gyarlósággal. Igen, szörnyű ami keresztül mennek/mentek, de talán éppen azért kellene reálisan bemutatni őket, nem ezzel a fellengzős baromsággal.

 
dailyfilmsan   2020. 02. 16.

A maga módján értéket képvisel. És a maga módján elég érdekes is, de aki nincs oda az elvont és művészi alkotásokért azoknak nem fog tetszeni. A film lassan halad előre két idősávon, végig fekete fehér ezzel is a helyzet kezdetlegességét jelezvén. Ez a fekete fehér színvilág egy nagy hibája is a filmnek hiszen a gyönyörű esőerdő színvilága és látványa hatványozottan tárul csak a néző elé. A történet nem túl bonyolult de bemutat pár tényezőt az őslakosok életéből ami a létüket veszélyezteti. A főszereplő egy bennszülött az aki mind a 2 idősávban jelen van. A közös utazás tanítja meg mind az ott élőket és mind a betolakodókat értékelni azt amijük van. Tanulságos, de nem egy könnyű film, idő kell hozzá.


 
Mulds   2016. 06. 11.

Ez a film egész jól össze lett szerelve. Meg van fűszerezve nem kevés izgalommal és így fenn tartja végig a figyelmet és szórakoztatja könnyedén a kedves nézőt. Ajánlom!

 
Bimbi   2015. 10. 05.

Látványos film, képi világa magával ragadott. Érdekes történet és a szereplők karaktere is különleges és látványos, magával ragadó az egész látvány világ. Érdemes megnézni már csak emiatt is!

Jan Bijvoet
 
Utazás az Amazonas őserdőibe — egyben az idő és a lélek mélyére. több»
 
Aki egy könnyed történet apropóján megtartott színes etnográfiai, zoológiai és botanikai bemutatót vár, az csalódni fog. A mozi sokkal inkább egy belső utazásról szól. (10/10) több»
 
Világpremier. Az Amazonason játszódó spirituális road movie-t a Magyarhangyának köszönhetően – a filmfesztiválokat leszámítva – a hazai közönség mindenkinél előbb láthatja. Karamakate törzsének egyik utolsó képviselője. Több évtized különbséggel két utazót kísér át a dzsungelen, hogy rátaláljanak arra, amit keresnek, de nem utolsó sorban saját magukra. több»

A film összbevétele 3 217 176 dollár volt (imdb.com).

 

Theodor Koch-Grunberg és Richard Evan Schultes tudósok naplói alapján készült.

(dailyfilmsan)
 

Guainía megye kormányzója, Ciro Guerrat a rendezőt az Inírida Virág Rendjével tüntette ki az őslakos népesség tiszteletének és értékének kiemeléséért.

(dailyfilmsan)
 

A filmben felhasznált őslakos nyelvek: Cubeo, Wanano, Tikuna és Uitoto.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.