Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

A Grand Budapest Hotel (2014)

The Grand Budapest Hotel
Filmadatlap
 
29
Szereplők
90
Vélemények
79
Képek
6
Videók

Galéria (79)

Ralph Fiennes
Tony Revolori
Tony Revolori
Ralph Fiennes

Videók (6)

 
Reitman   2022. 08. 16.

legújabb vélemény

0

Jó, és jól tartja az andersonos stílust. Szerintem minden andersonos filmet érdemes egyszer megnézni. Minden filmje egy hasonló ritmus, stílus és esztétikum, más-más környezetben legyen az játszott film, animáció vagy más. De viszont pont azért nem tud annyira meglepő lenni amennyire jó lenne.

 
csd   2020. 10. 30.

1
Wes Andersonhoz kevés

Bár Wes Anderson az egyik személyes kedvenc rendezőm, tőle aztán jöhet bármi, a Grand Budapest Hotelnél inkább kellemes emlékeim fűződnek ahhoz, amikor megnéztem a moziban, de mint film az Anderson életműben már kevésbé átütő. Valahol az utolsó között kullog, és csupán a Moonliht Kindomot előzi meg. Ha valaki még nem látott volna semmit ettől a rendezőtől, javaslom, ne ezzel kezdje.

 
hp   2015. 01. 24.

0

Wes Anderson nagy zseni, az egyik kedvenc rendezőm, A Grand Budapest Hotel pedig egy igazi remekmű.

 
erare   2015. 02. 18.

0

Ez a film szerintem zseniális! Színészei, azok magukra öltött filmbeli jellemei, a film humora, a zene, a történet banalitása, mégis különlegessége mind-mind együtt ad egy fenomenálisan szórakoztató produkciót.

 
dailyfilmsan   2020. 11. 17.

1

A maga hangulatával és atmoszférájával, sajátos miliőjével bűvöl el a film. Egész jó és szórakoztató, a szereposztás is kiváló, mindegyik színész remekel. Számomra kellemes időtöltés volt megnézni ezt a filmet.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 06.

0

Wes Anderson egy nagyon különleges és egyedi rendező, ehhez kétség sem férhet. Van, akinek bejön a stílusa, van, akinek nem igazán, de az biztos, hogy nem lehet közömbösen hozzáállni. A látványvilág, a zene, a kamerakezelés, az első osztályú szereplő... több»

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Ralph Fiennes miatt vágtam bele a filmbe mert hát az ő neve számomra egyet jelent a tökéletes szórakozással. De itt sajnos nem ezt jelentette. A történet nem tetszett és más egyéb sem.

A film összbevétele 172 936 941 dollár volt (imdb.com).

 

Kedveskedés a magyarok számára: Bill Murray karakterének neve M. Ivan, egybeolvasva mivan, vagyis egy magyar kérdőmondat. Egyébként Murray-nek ez volt a hetedik közös filmje Wes Andersonnal.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A vége-stáblistánál egy kis rajzolt karakter nagyszerű muzsikára orosz táncot jár.

(Mavil)
 

A filmben a három idősíknál más-más felbontású képet alkalmaztak, ahogy egyre inkább visszatérünk a múltba, úgy szűkül össze.

(Mavil)
 

A Grand Budapest Hotel mostanáig már 69 és félmillió dollárt hozott vissza.

(Mavil)
 

A sztori Stefan Zweig német író művei (Nyugtalan szív és The Post-Office Girl) alapján készült.

(Mavil)