Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
82%

A Grand Budapest Hotel (2014)

The Grand Budapest Hotel
Filmadatlap
 
29
Szereplők
90
Vélemények
69
Képek
6
Videók
 
dailyfilmsan   2020. 11. 17.

legújabb vélemény

1

A maga hangulatával és atmoszférájával, sajátos miliőjével bűvöl el a film. Egész jó és szórakoztató, a szereposztás is kiváló, mindegyik színész remekel. Számomra kellemes időtöltés volt megnézni ezt a filmet.

 
csd   2020. 10. 30.

1
Wes Andersonhoz kevés

Bár Wes Anderson az egyik személyes kedvenc rendezőm, tőle aztán jöhet bármi, a Grand Budapest Hotelnél inkább kellemes emlékeim fűződnek ahhoz, amikor megnéztem a moziban, de mint film az Anderson életműben már kevésbé átütő. Valahol az utolsó között kullog, és csupán a Moonliht Kindomot előzi meg. Ha valaki még nem látott volna semmit ettől a rendezőtől, javaslom, ne ezzel kezdje.


 
hp   2015. 01. 24.

0

Wes Anderson nagy zseni, az egyik kedvenc rendezőm, A Grand Budapest Hotel pedig egy igazi remekmű.

 
erare   2015. 02. 18.

0

Ez a film szerintem zseniális! Színészei, azok magukra öltött filmbeli jellemei, a film humora, a zene, a történet banalitása, mégis különlegessége mind-mind együtt ad egy fenomenálisan szórakoztató produkciót.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 06.

0

Wes Anderson egy nagyon különleges és egyedi rendező, ehhez kétség sem férhet. Van, akinek bejön a stílusa, van, akinek nem igazán, de az biztos, hogy nem lehet közömbösen hozzáállni. A látványvilág, a zene, a kamerakezelés, az első osztályú szereplő... több»

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Ralph Fiennes miatt vágtam bele a filmbe mert hát az ő neve számomra egyet jelent a tökéletes szórakozással. De itt sajnos nem ezt jelentette. A történet nem tetszett és más egyéb sem.

 
MP170506   2019. 08. 05.

0

Különleges egy film. Az elején kicsit féltem, hogy mi fog ebből kisülni, de hirtelen valahogy magába szippantott. Remek történet, remek színészek és rendezés.

Galéria (69)

Ralph Fiennes
Tony Revolori
Tony Revolori
Ralph Fiennes

Videók (6)

A film összbevétele 172 936 941 dollár volt (imdb.com).

 

Kedveskedés a magyarok számára: Bill Murray karakterének neve M. Ivan, egybeolvasva mivan, vagyis egy magyar kérdőmondat. Egyébként Murray-nek ez volt a hetedik közös filmje Wes Andersonnal.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A vége-stáblistánál egy kis rajzolt karakter nagyszerű muzsikára orosz táncot jár.

(Mavil)
 

A filmben a három idősíknál más-más felbontású képet alkalmaztak, ahogy egyre inkább visszatérünk a múltba, úgy szűkül össze.

(Mavil)
 

A Grand Budapest Hotel mostanáig már 69 és félmillió dollárt hozott vissza.

(Mavil)
 

A sztori Stefan Zweig német író művei (Nyugtalan szív és The Post-Office Girl) alapján készült.

(Mavil)
 

A film brit-német koprodukcióban készült, a forgatás helyszíne Szászországban volt, német pénzből.

(Mavil)
 

Kovács Vilmosnak hívják Jeff Goldblum karakterét, mely két híres magyar operatőr nevéből lett összetéve (Kovács László és Zsigmond Vilmos), ez egyben főhajtás is e két nagyszerű ember előtt.

(Mavil)
 

Tilda Swinton maszkját a legprofibb maszkmester-csapat készítette el, és több órába telt feltenni.

(Mavil)
 

Több elemből állt össze a hotel épülete. A használaton kívüli Görlitzer Vásárcsarnokban építették fel a hotel belsejét. A külseje egy modell volt, mely 3 méter magas, 4 méter hosszú és 2 méter mélységű volt. Mögé építették meg a hegyet és a fogaskerekű vasutat, melyek más-más méretűek voltak.

(Mavil)
 

Az ország neve egy lengyel vodka márkájának nevéből ered.

(Mavil)