Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
81

A Grand Budapest Hotel (2014)

The Grand Budapest Hotel
Filmadatlap
 
30
Szereplők
87
Vélemények
16
Képek
6
Videók
 
MP170506   2019. 08. 05.

legújabb vélemény

Különleges egy film. Az elején kicsit féltem, hogy mi fog ebből kisülni, de hirtelen valahogy magába szippantott. Remek történet, remek színészek és rendezés.

 
hp   2015. 01. 24.

Wes Anderson nagy zseni, az egyik kedvenc rendezőm, A Grand Budapest Hotel pedig egy igazi remekmű.


 
erare   2015. 02. 18.

Ez a film szerintem zseniális! Színészei, azok magukra öltött filmbeli jellemei, a film humora, a zene, a történet banalitása, mégis különlegessége mind-mind együtt ad egy fenomenálisan szórakoztató produkciót.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 06.

Wes Anderson egy nagyon különleges és egyedi rendező, ehhez kétség sem férhet. Van, akinek bejön a stílusa, van, akinek nem igazán, de az biztos, hogy nem lehet közömbösen hozzáállni. A látványvilág, a zene, a kamerakezelés, az első osztályú szereplőgárdája, nagyon furcsa karakterei, ezek mind-mind szerves része az ő filmes világának. A Grand Budapest Hotel szerintem egy nagyon jó esszenciája ennek a Wes Anderson-i világnak, amely a humorban sem fukarkodik, szerencsére. A történet nagyon jó, dinamikus (hol kicsit lassabb, hol nagyon is felpörög), a karakterek nagyon jók (s főleg az a rengeteg vicces bajusz), rengeteg apró finomság van ebben az egész filmben (ebből csak az egyik az, hogy Bill Murray karakterének neve M. Ivan, amely nekünk magyaroknak külön öröm), egyik jobb jelenet jön a másik után. Szembeszökő a kamerakezelés is, ennyire szimmetrikus filmet nagyon ritkán lehet látni, szinte az összes képe ilyen. Nemcsak a kép fókuszált, hanem a szereplőgárda is: hiába van rengeteg nagy név a filmben (kis túlzással csak az van), mégis végig Gustave-ra és Zeróra tudunk összpontosítani, ez pedig egy rendkívül okos és átgondolt húzás. Aki még nem látott Wes Anderson filmet, annak kezdésként nagyon jó a Grand Budapest, az író-rendező szinte minden technikai arzenálját bevetette. Az meg már csak hab a tortán, hogy mindezt egy fogyasztható és szórakoztató formában adta át a nézőnek.

 
Deku   2017. 07. 18.

Ralph Fiennes miatt vágtam bele a filmbe mert hát az ő neve számomra egyet jelent a tökéletes szórakozással. De itt sajnos nem ezt jelentette. A történet nem tetszett és más egyéb sem.

Ralph Fiennes
Tony Revolori
Tony Revolori
Ralph Fiennes

A film összbevétele 172 936 941 dollár volt (imdb.com).

 

Kedveskedés a magyarok számára: Bill Murray karakterének neve M. Ivan, egybeolvasva mivan, vagyis egy magyar kérdőmondat. Egyébként Murray-nek ez volt a hetedik közös filmje Wes Andersonnal.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A vége-stáblistánál egy kis rajzolt karakter nagyszerű muzsikára orosz táncot jár.

(Mavil)
 

A filmben a három idősíknál más-más felbontású képet alkalmaztak, ahogy egyre inkább visszatérünk a múltba, úgy szűkül össze.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.