Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Rólam

A filmtro.hu egy film- és sorozatajánló blog, amelynek egy személyben vagyok szerkesztője, üzemeltetője és dizájnere is. Régóta kedvelem a fotó- és filmművészetet, és újabban már nem csak nézni szeretem a filmeket és sorozatokat, de szívesen le is írom, amit gondolok róluk. Nem vagyok filmkritikus, még csak nem is tanultam filmesztétikát, így elképzelhető, hogy a szubjektív véleményem időnként szakmailag megalapozatlannak bizonyul. Viszont nagyon sokféle filmet szeretek nézni, és nem kétséges, hogy amelyiknél billentyűzetet is ragadok, azt másoknak is jó szívvel ajánlom. Megtaláltok még a Facebook-on is, ahol nem csak ajánlókat, de mindenféle egyéb filmes és sorozatos érdekességeket is megosztok: facebook.com/filmtro

2023. 03. 11.
Az utánzat, amit remake-nek hívnak
Nem könnyű jó remake-et készíteni, és legyünk őszinték: az európai filmek amerikai feldolgozásai ritkán érik el az alapmű szintjét. Nincs ez másképp ennél a filmnél sem. ... több»
Jószándékú és középszerű
Ennek az animációs filmnek, ami a szerző saját illusztrációival gyönyörűen díszített könyv alapján készült, egyetlen baja van csupán: hiányzik belőle a MESE. Márpedig egy... több»
2022. 12. 18.
A görbe tükör
Klasszikus egyszernézős, és erősen megosztó film. Megosztó, mert a néző már a második figyelmeztető jelnél érzi, hogy mennyire rossz döntéseket hoznak a későbbi áldozatok... több»

85 Wednesday  (2022)

2022. 12. 05.
Igényes, szuperhősös tinisorozat - Addams Family hangulattal fűszerezve
Ahhoz, hogy egy filmet/sorozatot érdemben értékelni tudjunk, nagyon fontos, hogy tisztázzuk: milyen műfajról van szó, és ki a célközönség. Kezdjük az utóbbival, mert az l... több»
2022. 10. 22.
Nem elég mély, még ásni kellett volna egy kicsit
Ismerős, és szinte már sablonos az alapszituáció, amikor egy közeli hozzátartozó temetésén összesereglik a család, és a gyász felszínre hozza a rég eltemetett feszültsége... több»
Esemény (2021)