Rólam

A filmtro.hu egy film- és sorozatajánló blog, amelynek egy személyben vagyok szerkesztője, üzemeltetője és dizájnere is. Régóta kedvelem a fotó- és filmművészetet, és újabban már nem csak nézni szeretem a filmeket és sorozatokat, de szívesen le is írom, amit gondolok róluk. Nem vagyok filmkritikus, még csak nem is tanultam filmesztétikát, így elképzelhető, hogy a szubjektív véleményem időnként szakmailag megalapozatlannak bizonyul. Viszont nagyon sokféle filmet szeretek nézni, és nem kétséges, hogy amelyiknél billentyűzetet is ragadok, azt másoknak is jó szívvel ajánlom. Megtaláltok még a Facebook-on is, ahol nem csak ajánlókat, de mindenféle egyéb filmes és sorozatos érdekességeket is megosztok: facebook.com/filmtro

34 A rezsim  (2024)

2024. 04. 09.
Szatírának humortalan, drámának kínos
Nehéz elhelyezni ezt a sorozatot az HBO világában. Az ember érteni véli a szándékot, és látja, hogy mennyi energiát fektettek bele, a végeredmény mégis leginkább kínos le... több»
2024. 02. 23.
Schrödinger asztronautái
Az első három rész legalább annyira reménykeltő, mint annak idején az Invázió c. sorozat volt. Persze jelentős különbség, hogy itt a sci-fi műfajból sokkal hangsúlyosabb ... több»
2023. 03. 11.
Az utánzat, amit remake-nek hívnak
Nem könnyű jó remake-et készíteni, és legyünk őszinték: az európai filmek amerikai feldolgozásai ritkán érik el az alapmű szintjét. Nincs ez másképp ennél a filmnél sem. ... több»
Jószándékú és középszerű
Ennek az animációs filmnek, ami a szerző saját illusztrációival gyönyörűen díszített könyv alapján készült, egyetlen baja van csupán: hiányzik belőle a MESE. Márpedig egy... több»
2022. 12. 18.
A görbe tükör
Klasszikus egyszernézős, és erősen megosztó film. Megosztó, mert a néző már a második figyelmeztető jelnél érzi, hogy mennyire rossz döntéseket hoznak a későbbi áldozatok... több»
Nyad (2023)